About

Thursday, December 31, 2009

NETCARE ANNUAL CELEBRATION...

Salam..
31-12-2009 my dept ade wat NETCARE ANNUAL CELEBRATION...
Mcm2 ada esk..ade dieorg soh handle bab desert..hrp2 fiza& min can assist me tuk potong tembikai & other buah lain..

Aku dh siapkan telur rebus (muse sponsor tp soh aku yg rebus sbb umah die x berdapor =P), ikan bilis goreng & timun..

So esk pg aku &mr.hata akan jd mcm ala2 makcikyg nk bukak kdai nasik lemak la..ek3..

Dak opis dh tetapkn baju kaler ape yg kene pkai tuk sape2 yg terlibat..
No jeans allowed tuk yg keje esk..
Yg off day bleh..ho3

So tggu la story ttg annual celebration tu nanti yer...hu3




end

SELAMAT SAMPAI...

Salam...
Hu3..entry sblm nie aku ade cite nk berayat2 cintun dgn mr.hata kan..??hu3..x susah pon sbb time tu mr.hata mmg xde job urgent. So..dlm kol 12.30pm(291209) kami grk g jln pudu tuk byr duit sticker ihm & htr invoice pd yazid kat d'sara.
Then dlm kol 2.30pm kami grk blk perak..mkn kat R&R Rawang pastu singgah kat tesco kampar bli brg tuk umah mak & smp umah mak dlm kol 6.30pm gitu..on de way blk kg hujan sekerat2& lebat smp kene pasang lampu kete walaupon time tu baru kol 4pm..smp je umah trus abah kol k.nyah soh turun sbb kami dtg.hu3
Tuk dinner aku mskkn sup ayam..abih jgk la sekor ayam sbb geng k.yang pon ade skali..aku suke kalu dieorg suke ape yg aku masak..ek3

Oh ya..cite ttg my niece& nephew yg xcident tu..
Alhamdulillah dieorg ok..masing2 dh bleh jln walaupon trhinjut2..ksian tgk my little nephew sbb luke kat bwh hidung..yg kakak pipi terkoyak dlm besar syiling 50sen, siku lebam mcm ladam kuda..but tang kaki mak ckp lebam dekat beso tapak tangan..tang tu aku x berani nk tgk..ngeri siot..lg sorg nephew idris luka dekat sejengkal & its look like terkoyak around 3 jari lebar..
Bersyukur sgt sbb dieorg xde ape2..moto dh repair &kene rm680. saman..
aku baru tau cite nape kete 1st yg langgar dieorg lari..die x lari sbnrnyer..tp terus wat police report kat kg gajah, alasan sbb x berenti takut kene pukul..pastu die claim cermin kete pecah..hangkuk die..anak sdare aku ckp kete tu langgar x kuat..die nmpk kete tu slow..maybe sbb die dh break dr awal..pastu yg die langgar just handle moto tu aje..so camne cermin die bleh pecah..?bkn anak sdare den melambung atas kete die..lg satu..xde sebutir kaca pon yg k.nyah jumpa kat jln on next day..xtau la mcmane die bleh ckp gitu plk..ntah cermin ape yg pecah sbnrnyer pon xtau..tp bersyukur la sume slmt..amin...

Pagi smlm around kol 9.30am kami grk blk kl..singgah umah acik yg jaga zulfiqar jab amik brg & trus grk blk kl..
nnt aku upload latest pic of my new nephew..dh trase hantap body die..ek3.

Td mlm aku dh siapkan telur rebus 2 papan, ikan bils goreng, &timun tuk netcare annual celebration esk..hu3



end


Tuesday, December 29, 2009

OLE-OLE - LCCT &ACCIDENT story...

Salam..
Lupe nk citer...the nite that i send my BIL at LCCT..me & mr.hata have ben decided tuk dinner kat sane jer trus hu3..we all mkn mc.Dunald jer..hu3..then g kat kdai choc kat sane..lebey kureng ala2 mini sale la kat kedai tu..so aku xmo lepaskn peluang nie tuk rase cekelat yg aku x nah mkn lg..hu3..mcm jakun jer..tp ade aku kesah?mulut den yg nk mkn..ek3..

So tu la choclate yg aku bli..rase ok la..ala2 kendos pon ade jgk..ek3..

Oh ya..lupe nk cite..ODWY nk blk kl smule after mini shopping..at LCCT..ek3.aku dpt sms dr k.yang said my niece &nephew accident..trus rase nk terkeluar bijik mate jatuh atas screen tepon..tetibe lutut mengeletar..jantung laju mcm lari pecut 100m..x smp sminit trus kol smule k.yang & tny..mujo xde ape2 cume moto jer dh x mcm rupe moto sbb dilanggar oleh 2 kete yg langgar lari..budus kan???
then tepon k.nyah plk..she said my niece& nphew ok..injured sket jer..xde ape2 yg retak/patah so maybe x kene tahan kat ward..k.nyah btau lg mmg bkn salah mane2 kete yg langgar larik..tp y dieorg x berenti kan??tlg ker?? tp stahu aku kalu xcident kat area kg nie serupa la mcm xcident kat black area..salah/x musti kene se das 2 dulu baru dpt tau yg langgar tu salah ker x..even yg laggar tu sbnrnyer x salah..tp kalu ade rase tanggung jwb musti dieorg berenti tlg kan??? mujo org kg nmpk & called my dad btau..abah la yg htr dieorg g hospital Hutan Melintang,Perak..

Arini aku OFF day..
Nie tgh mengayat mr.hata blk kg jab..then esk pagi blk kl smule..ala blk perak around 3 jam jer..ho3

So nk tau dpt blk kg tuk lawat my beloved niece &nephew ker x..??
Wait news from STORY OF ME on next entry yer..ho3




end.
ayat-ayat cinta bermule..wah3..


Sunday, December 27, 2009

AVATAR 3D - REVIEW..

Salam..
As per previous previous entry story abt avatar 3D..skrg aku nk story la sket2 ttg story tu..hu3

abih keje kol 10pm..directly g uptown d'sara lama..g mkn nasi goreng cina, beef blackpepper,& yong tau foo..abih mkn, lepak jab then kami singgah plk kat kdai magazine..main purpose g sane biase..carik DSLR mag la..ho3..dpt 1 mag Digital Camera dr oberseas come with guided CD...very2 interesting..

Settle membeli around kol 11 lbih kami grk g OU..time smp very2 awl lg..smpt la kami g main game yg ade kat atas kejab..

aku main game yg tolak candy jer..ade luck tp dpt 2, 3 ketul je..ek3.jd la..janji dpt.. dlm kol 12.20 pm kami turun & bratur bli drinks& popcorn..small set jer kang x abih plk..
Okies...back to AVATAR story..
dh nama pon 3D hall sure la dpt 3D nyer cemin mate..
tp aku tersgt la keciwa & very not satisfied & x puas dgn view 3D dr Hall nie..pkai / x almost same jer view die..100% different dgn 3D hall yg kat
Times Square..bleh kire dgn jari yg scene yg nmpk real 3D nyer..dh la screen DIKECIKKAN..belacan btol..ek3..So pd sesiapa yg teringin nk tgk movie 3D better g kat Times Square sbb aku dh g kat sane mmg puas hati...seat & screen dieorg x same dgn seat tgk movie biase..its make for 3D hall not normal movie hall yg dijadikan 3D Hall..=P

Lama jgk cite nie..2 jam lebih..starting cite bleh la..layan jer..

Then yg quite best time die mule2 msok dlm avatar body..hu3..the view in avatar world pon sgt cantik & air 3D yg sgt real..ek3
Gurl yg guide jack nie pon sometimes klakar jgk..sometimes nmpk pelik..

Love the way he learn abt avatars life, how to communicate, jump, run, fly, fight, ride..ek3


Tp yg x best & rase nk jerkah time tu jgk adalh manusia darat yg mcm x penah tgk 3D movie..kaki tu mcm berjoget ketuk blkg kusi aku& mr.hata..dh pandang pon buat mcm blur..kalu ikot hati yg panas nie nk je aku bangun & pekik..can u seat properly pls???..tp smangat menonton AVATAR dh mengatasi hati aku..buat la ape yg patut tuk x rase joget org darat tu...

finally cite pon abih..based on jln cite aku rase x rugi tgk movie nie..dr view 3D sgt2 x puas hati..ho3


tu pandangan aku jer..its up to all of u to discribe abt the 3D Hall & the movie story board..=?




end

CANDID PHOTO CONTEST

Photo contest lagik...!!!for 2nd time aku join contest cenggini.ek3. Bile dpt tau je ttg contest nie..directly carik2 pic yg bleh aku amik tuk join..at last dpt la pic yg kat bwh nie..(after dpt permission from mr.hata..hu3)

this picture captured by my opismate acap...time nie kat sbrng jalan kdai makan kat UMBAI,Melaka..outing my wan's grup on 15-17 Nov 2009..waktu nie We all ktawakan my fren Musa yg dok pegang camera tu sbb buat lawak pandai..ek3..pic nie bleh dikategorikn candid ke?hu3.

reason join contest : sbb mmg gile kentang putar abt DSLR..bergambar & digambar...so i take this opportunity to share with all what i've learn & have. =D


So anybody yg nak join skaki dua bleh la click pic kat atas or visit mr.halim blog...





end


Byxura Engagement Day...

Salam...
Smlm adlh tarikh my opismate engagement day..die ajk dak opis trmasuk la aku..hu3

To k.by..slmt bertunang...Somga cpt2 naik pelamin..theme kaler pink putih..so soft..hu3..mknn bleh tahan jgk tp aku x dpt nk mkn byk2 sbb b4 grk g umah die aku,mr.hata&yie dh mkn prosperity burger dh..ek3

My pren k.byxura..

Our Memory...

The Hantaranzz... =D


end


Friday, December 25, 2009

AVATAR - 3D



Salam..
Early morning 26 DEC 2009..Me, mr.hata & yie will watching a movie AVATAR..3D lg..ek3.
Aku xtau satu habuk pon ttg cite nie..sbb mmg x tergerak nk tgk..tp mr.hata nk jgk jgk jgk tgk...so i will follow you..har3

So..nnt aku story ape cite sbnrnyer AVATAR ini..hu3




***hrp2 wan j will fight for me abt the matter..its not my fault..there is no communication abt it..when i saw the email i feel so lega..but still not satisfied..adakh die xtau ttg itu? you are newbies & i knew it..but u must know more than me because its your field not mine..amin..***



end


MONALISA from a cup of coffee..

Salam..
Entry kali nie bg aku agak menarik la sbb aku nk share email yg aku dpt... =)
As per Title kat atas..pd aku its very2 seni..sgt terreerr org yg create mende nie..ho3






end

Thursday, December 24, 2009

NEW FROM KOTEX : KOTEX LUXE...


Salam..

Entry Wanita kali nie..ek3
Now kat OU de promosi ttg title kat atas tue..b4 this aku ade pkai try this porduct but its not suitable to me...i've chg to others..then td ade plk promosi KOTEX LUXE..the sales gurl pon cite pot pet pot pet..yg baru nyer product nie pd aku..the product is a combanation of dry-net cover & cottony-soft...Hu3..tu yg mnyebabkn aku rse nk try smule product nie...siap ade limited edition tin pack tu..ho3. Time kat OU if bli min rm18 cust have chance to win hadiah..aku pon x terkecuali skali lg..ho3..at last dpt panty liner jer..xpe janji dpt FREE..ho3

So nie serba sket info yg aku baca dr w/site & blog dieorg :

Kotex Luxe*, the first ultrathin pad that gives you breakthrough Fusion Technology* combining dryness and comfort with just 1 pad. No more compromises!
  1. Fusion Technology*
    1. A revolutionary combination of dry-net and cotton-like covers to help you get the dryness of net and the softness of cotton.
  2. MicroMax® Core
    1. Super absorbent ultrathin core to help maximize protection.
  3. Longer Wings
    1. Provide better side coverage that helps prevent side leaks and stains
  4. Anti-leak channels
    1. Channel fluid within the pad to help prevent leakage all around.
Kotex Luxe* pads are available in :

2
3cm pad length
  • Ultrathin Wing 5.
  • Ultrathin Wing 20.

32cm pad length
  • Ultrathin Overnight Wing 14.
For more info anda sumer bleh visit this site :

http://www.kotex.com.my or http://www.kotexluxe.com.my




end


Wednesday, December 23, 2009

Alahai E-PEROLEHAN...


Salam..
2day aku sgt keciwa & duke cite2 dgn title diatas..disbbkn systm yg ade x dgunakn tuk mengemaskini...(pak cik Kenan aku lg bagus dr systm kau tau..=P)..

Actually mr.hata nk reg dgn e-perolehan tuk amik job under gov. time nk reg. online suddenly its failed to reg. online coz systm detected mr.hata name ade lg kat cmpny lama yg die dh x keje since Aug 2006..Hallo..now is 2009..!!??!
When mr.hata check with SSM they said all detail is already updated in their sysm which is mr.hata name already cleared.(Halloo again..Its cleared ON YOUR SSM systm BUT NOT in E-perolehan database.. =P) ape ke belacannyer systm korg nie..? mnyusahkn org..

Now sape yg salah??!!
--> Org belacan old cmpny yg salah..??!! or
--> SSM yg x update..?!!? or
--> E-PEROLEHAN YG X CHECK LIST NAMA PEMOHON either WUJUD / X KAT CMPNY TU TIME MSOKKN DATA??!!?

& now we failed to contct his old cmpny to ask them CLEAR mr.hata name from their list..& NOW kene wat surat rayuan tuk mnt e-perolehan sndiri yg CLEAR kan...

Huuhh!!!..sgt keciwa...

Hrp2 everthing will going smooth ASAP..




end

Tuesday, December 22, 2009

SURROGATES..


Salam..
Title kat atas is cite yg dh lama since SEPT lg..x tergerak nk tgk cite nie..tp after dinner mr.hata nk tgk plk..layankn ajo..hu3

Pada aku cite die ok la..tp kalu ade kat negara kite hancusss..mnusia xkn kuar umah & xtau la ape jadi pd jasad msia tu..ek3..
>> Mcm xbest jgk klonkn diri sndiri sbb kalu org bunuh klon, jasad mati jgk kalu gune gun tu.. >> Yg best plk robot kite tu nmpk muda sntiasa walau kite dh tua bangka..wakakaka >> Kalu xcident jasab x mati cume robot je kene repair.. >> Best la bg pencuri ek3..so polis kene pkai gun tuk bunuh trus je pencuri x yg nk dbwk ke mahkamah..har3

Ape yg aku repek nyah rapik kan pon xtaw..ho3..but that is my opinion after watching the movie..ho3



end


Monday, December 21, 2009

In Progress.. -->

Salam..
My new online shop is still IN PROGESS...

Skrg nie tgh wat :
--> the skin..
--> term & Condition..
--> pymnt channel..
--> deco2 my stuff - which nice view to snap he product..hik3
--> Order Form
--> & ade la yg lain2..hu3




end



Sunday, December 20, 2009

ONLINE SHOPPING ..

Salam..
Dalam masa terdekat nie aku akn mulakn my online shopping..
All item is ONLY RM5, RM10, & RM15 per item...
Now my online shopping is still under progress..will 100% online ASAP..
Hope got 200% support from all of u beautifull ladies & guys..


end


Slmt Hari NATAL..


Salam..
Lg 5 hari dh Christmas...
Lg 6 hari k.bai tunang & she invite me to her ceremony..hu3

Lg 11 hari kite akn melangkah slangkah lagi ke tahun baru...


Happy Christmas Day to all..



end

Annual Dinner News..


Salam..
Old story but still want to tell to u allzz..ek3..
Sume ok aje spjng dinner..thx alot to mr.hata sbb send & pick-up..
Still xde rezeki dpt lucky draw.. =P
Menu mcm lain dr last yer & lg sdp dr last yer..ho3



end

Old Town White Coffee..

Salam..
News from OTWC..
OTWC membership

Aku x ketinggalan jd membership dieorg..
RM13.90/membership..
Here wat i got after sign-up :
i) Membercard.
ii) 2010 Diary with monthly voucher inside. =D
iii) 2010 Calender..



To whom yg mmg regular cust kat OTWC nieh..cpt2 la jd member k..

=)

end


New Face..

Salam..

Setelah 2 hari 2 mlm aku & mr.hata berusaha keras tuk wat new face of my blog..and alhamdulillah.finally..i got what i want.tp ade lg yg nk kene update..hu3.




end






Friday, December 18, 2009

SALAM MA'AL HIJRAH

Salam...
Ari ni ari JUmaat ari yg sgt mulia & tenang bg aku...
Salam Maal Hijrah Buat Sume umat islam...

Doa Awal Tahun :
Barangsiapa yang membaca doa awal tahun ini, insya Allah dirinya akan terpelihara daripada gangguan dan godaan syaitan di sepanjang tahun tersebut.

Maksudnya :
Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka. Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim. yang awal dan ke atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami. Kami memohon pemeliharaan dariMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu Wahai Tuhan Yang Maha Agung dan Maha Mulia. Wahai Tuhan Yang Maha pengasih dari mereka yang mengasihi dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad. Nabi yang ummi dan ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan kesejahteraan ke atas mereka.


Doa Akhir Tahun :
Barangsiapa yang membaca doa akhir tahun ini, maka syaitan akan berkata: “Hampalah kami di sepanjang tahun ini”.


Maksudnya :

Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka. Wahai Tuhan, apa yang telah aku lakukan dalam tahun ini daripada perkara-perkara yang Engkau tegah daripada aku melakukannya dan aku belum bertaubat daripadanya. Sedangkan Engkau tidak redha dan tidak melupakannya. Dan aku telah melakukannya di dalam keadaan di mana Engkau berupaya untuk menghukumku, tetapi Engkau mengilhamkanku dengan taubat selepas keberanianku melakukan dosa-dosa itu semuanya. Sesungguhnya aku memohon keampunanMu, maka ampunilah aku. Dan tidaklah aku melakukan yang demikian daripada apa yang Engkau redhainya dan Engkau menjanjikanku dengan pahala atas yang sedemikian itu. Maka aku memohon kepadaMu. Wahai Tuhan! Wahai yang Maha Pemurah! Wahai Yang Maha Agung dan wahai Yang Maha Mulia agar Engkau menerima taubat itu dariku dan janganlah Engkau menghampakan harapanku kepadaMu Wahai Yang Maha Pemurah. Dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad, ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan mengurniakan kesejahteraan ke atas mereka.



end


Wednesday, December 16, 2009

P&Co...

Salam..
Y.E.S..

Ho3..bersempena dgn Y. E. S nie aku x terkecuali tuk melabor dana dlm kempen tersebut...ho3..Smlm g Ikea & g la kat PADINI CONCEPT STORE kat sane..Y.E.S dieorg ade yg more than 80%..knp aku ckp gitu sbb aku ade bli belt..ori price rm89.90..but for clearance stock nyer rege dieorg jual rm13 jer..ho3..My new dress tu ori price rm119.90 after less rm23 jer..ho3..biala dress to mcm outdated sket..janji aku suke..ek3




end