About

Tuesday, July 27, 2010

SALE @ IKEA...


Salam

entry-jon perabih duit

Dh lama dh SALE nie..tp baru tringt nk post kat ini isi perut blog sbb baru kelmarin aku g melengkapkan entry diatas..huk3

Sale mmg GILE-GILE PUNYER...byngkan lampu yg rege rm159 bleh turun smp rm39 jer..sape x juling mate tgk???(aku juling sekejab ok...smp bli lamp tu ye..nnt aku upload pic die..huk3)

mcm2 sale dieorg buat...rakyat jelate yg juling jgk pon rmai kelmarin..food court dieorg...bratur smp kat meja mkn customer laen...pny la pjng...smp x ter-update la staff2 dieorg nk refill fork,knife,spoon & cup for hot drinks...

aku plk dh juling smp kat meal2 dieorg pon aku dh rambang mate...rase nk mkn 3 meal dlm 1 masa...gile lapa mata...itu gelojoh siot..hak3

so kalo nk rase join geng2 juling sbb SALE IKEA nie bleh la g sane...rasenyer sume pon dh gaji kan???ek3




rase2 esk or luse nk g lg jer nk bli cermin yg dr rege rm50 reduce smp rm17.90/4pcs...kelmarin pegi x smpt nk sambar...huk3





end

FIESTA DURIAN 2010 @ MUZIUM TELEKOM..


Salam

Entry - Durian lagik + buah-buahan laen...

malas mau cite pnjng2..just bc la info nie ye...huk3

Muzium Telekom akan menganjurkan pelbagai acara menarik di sepanjang tahun 2010 bersempena dengan Sambutan Ulangtahun ke-16 Muzium Telekom. Sukacita dimaklumkan bahawa pihak Muzium Telekom dengan kerjasama Federal Agriculture Marketing Authority (FAMA), iaitu sebuah agensi di bawah Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani, akan mengadakan "Fiesta Durian 2010 @ Muzium Telekom" iaitu jualan buah-buahan secara besar-besaran selama tiga hari berturut-turut. Oleh itu, pihak Muzium Telekom dengan berbesar hati menjemput semua untuk mengunjungi gerai-gerai jualan buah-buahan seperti berikut:

Tarikh : 27 Julai 2010 hingga 29 Julai 2010
Masa : 10 pagi - 8 malam
Tempat : Laman Muzium Telekom, Jalan Raja Chulan, Kuala Lumpur

Pengunjung akan berpeluang untuk menyertai program berikut :

a) Bayar RM15 untuk makan durian sampai kenyang (eat-till-you-drop)
b) Kuiz Buah-buahan Tempatan Malaysia
c) Peraduan meneka berat buah-buahan tempatan
d) Pertandingan Makan Durian

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi Muzium Telekom di talian 03-2031 9966.





sape2 yg rase nk layan buah2an tempatan bleh la curik sket mase korang tuk g...hu3


end

Monday, July 26, 2010

Bila...Malam Nisfu Sya'ban 1431H...

Salam

entry- Mlm Nisfu Sya'ban

Sempena hari yg mulia nie..aku nk kongsi info ttg Nisfu Sya'ban & perkara2 yg bleh kite buat sempena mlm nie...hrp2 kite sumer dpt la luangkan mase tuk buat ibadat nie...

Malam Nisfu Sya'aban 1431H akan tiba pada hari Isnin (26hb.Julai 2010) malam Selasa ( sebaik saja masuk maghrib), dimana bermulanya 15 Sya'aban 1431H.

Antara amalan yg digalakkan :

1. Selepas solat maghrib (15 Sya'aban 1431H, Isnin malam Selasa)
> Solat sunat nisfu sya'aban, 2 rakaat > Rakaat 1 : baca Al-Fatihah & surah Al-Qadar 1x > Rakaat 2 : baca Al-Fatihah & surah Al-Ikhlas 3x
2. Membaca Yasin 3x selepas solat Maghrib(15 Sya'aban 1431H, Isnin malam Selasa)
i) Selepas Yasin pertama : mohon dipanjangkan umur untuk beribadat kepada Allah ii) Selepas Yasin kedua : mohon rezeki yang halal untuk beribadat kepada Allah iii) Selepas Yasin ketiga : mohon ditetapkan iman dan Islam & mati di dalam iman & pohonlah segala yang baik dan munafaat.

Kemudian baca Istighfar 11x & selawat 11x
Baca doa Nisfu Sya'aban (ada didalam Yasin Majmuk)

3. Baca surah al-Ikhlas 1000x
4. Berpuasa pada siangnya


Antara kelebihan bulan Sya'aban:

1. Sesiapa berpuasa sehari dalam bulan Sya'aban maka Allah haramkan tubuhnya dari api neraka dan dia akan menjadi teman kpd nabi Allah Yusof d ida lam syurga.

2. Riwayat dari Osman Bin Abi Al-As, Sabda Nabi Muhammad (saw)

: Pada malam nisfu sya'aban setelah berlalu 1/3 malamnya, Allah turun ke langit dunia lalu berfirman : adakah orang-orang yang meminta maka Aku perkenankan permintannya, adakah orang yang meminta ampun maka aku ampunkannya, adakah orang yang bertaubat maka aku terima taubatnya dan diampunkan semua orang mukmin lelaki & perempuan , melainkan orang yang berz ina atau orang yang berdendam marah hatinya kepada saudaranya.

Sebaik-baiknya minta ampun dengan ibubapa sebelum hari nisfu sya'aban kerana amalan kita akan terhalang dari diangkat ke langit sekiranya kita derhaka/berdosa dengan ibubapa kita.





end

Sunday, July 25, 2010

BBQ Chicken...

Salam

entry-dpt jgk mkn...ek3

Jumaat mlm ari tu aku&hata tetibe jer nk ubah menu dinner ke spaghetti..ek3
mule2 hata mcm lemau..liat nk g..tp sbb "bby" die gagahkan stereng kete ke wangsa walk wangsa maju tuk g kat kdai atas tu...ek3 - point yg agak kejam tuk hata..ek3

mujo la dpt parking yg dkt dgn entrance...

smp2 je kami trus g kdai tu sbb perut aku dh pedih kelaparan...aku order chicken fettucini & hata order spaghetti chicken bolognise..sedap!!!..puas mkn sbb byk..hata plk tlg join mknkn menu aku..hu3..dr membazir baik die tlg..
nie la chicken fettucini yg byk...

nie plk jejaka yg berjaya membantu aku menghabiskan fettucini itu..huk3

pas mkn...kami jejalan jab dlm wangsa walk tu sbb aku igt nk carik bantal lapik bontot kat opis..al maklum la..skrg sumenyer nk mengembang...so span kerusi kat opis tu x cukup tebal nk tampung pembesaran yg berlaku kat aku skrg nie...ek3

kami msok dlm kdai hiasan ROMANTIKA..kedai hiasan ala2 english style gitu...mmg cantik2 brng2 yg dieorg jual..bunga2 plastik pon byk...

skali aku dgr hata bersuara...
"saye rase nk bli bunga yg dh siap gubah la tuk hiasan dlm umah kite.."

ak rase mcm x pcaye jer yg kenyataan tu dtg dr hata...ek3..pastu aku ckp blk..
"ok..tp kite bli nnt nk dekat nk raye la...kat msjd india tu lg murah & byk choice.."

mujo hata setuju..kalo x..berpeluh ketiak aku nk memilih mane yg sesuai tuk umah kami...huk3

kat dlm kda tu jgk aku jmpla brng yg nk aku carik...dieorg nk abihkan stok kot sbb jual murah jer bantal tu..rm7 tuk yg kecik, rm10 tuk yg beso...

nie die....
cushion baru aku...mmg english flower...ek3

skali tgk jam dh pkol 10am dh...so xdpt la nk round2 dlm tu...aku ade tgk 1 skirt labuh nie...mmg cantek!!!..igt nk sggh..skali lalu dieorg dh letak tanda CLOSED..next time la jwbnyer gi situ....



smp umah dlm pkol 10pm lbih trus lembik...lenguh kaki badan bagai...mgkn bby x suke aku jln mlm2 kot..huk3






end

Rosdet Tomyam - Kg.Baru

Salam

entry-tomyam time...

Mlm smlm pas k.nik blk aku & hata g htr menu yg hata buat tuk kdai mkn kat atas nuh...
smp pon dh pkol 10am & kene parking kat tmpt yg berbayo rm3 sbb park penuh..tau2 aje la mlm mggu kat kg.baru...siap brother jage parking pesan "kami smp pkol 12mlm aje yer bang.."..kami angguk jer..xkan la nk mkn pon smp pkol 12mlm???


smp2 kat rosdet trus owner kdai tu carikan tmpt tuk kami & buat order..dr umah aku dh btau hata nk kerang bakar & brokoli sos tiram...hata plk order tomyam ++ dgn kerabu mangga...

pny la rmai umat dlm kdai tu..x putus2 org kuar msok..

so nie la menu yg kami order..tp aku mmg jatuh cinta giloer pd menu brokoli nie sbb mmg sedap & brokoli die x layu/lembek/over cooked...huk3
the rest menu yg lain pon sedap jgk...tp aku tgk rmai org order ikan siakap asam limau & siakap 3 rase...aku & hata maleh la nk order menu tu sbb ikan die pny size tuk 4 org..maybe next time la kot..huk3

pkol 11mlm kami dh settle mkn...pastu jmp owner..hata dpt pymnt & menu kami dpt diskaun...huk3..ok la..janji dpt mkn...amin...

so pd sesiapa yg rase nk mkn / test bleh la gi kat kg.baru...kdai tu kat area hotel..sebelah dgn kdai tomyam Johan & Adam..so korang pandai2 la carik yer..ek3









end

Friday, July 23, 2010

Berjaya Akhirnyer...har3

Salam

entry- raja buah

Akhirnyer aku berjaya memberhentikan motosikal hata btol2 kat depan longgokan buah durian yg sedia tuk dipilih & dibeli & dimakan...har3

smlm..on de way blk keje kat area pasar air panas, jln air panas ade a grup of chinese people juah buah termasokla buah manggis...sgt heaven memilih ok...mcm2 rege ade..ade yg sbijik rm10, 2 bijik rm10, 3bijik rm10 pon ado...manggis die plk 3kg/ rm10...aku dh melilau dh nk pilih yg mane nk bli...

at last aku amik yg 2 bijik rm10..tp aku bli sbijik jer (rm5) sbb aku sorng je yg nk mkn...hata sgt alergik dgn buah nie sejak aku berdua nie..bau sket pon dh pentoi..nie kan plk nk join aku mkn...trus xbleh bgn plk nnt..huk3

as per pic above...mmg tserlahla die pny keenakkan...wah3!!!! dgn kuningnyer..dgn isinyer yg tebal..dgn lemaknyer..mmg lengkap la pckg sbijik durian yg bagus...huk3

b4 dis aku just amik bau jer tiap kali lalu dpn timbunan tu...but smlm dh xbleh tahan dh...

alhamdulillah..my baby xde ape..my perut pon x meragam & aku pon xde plk rase pening2 or panas smcm...


tips org dulu2...kalo nk kurangkan panas badan sbb mkn durian...letak air kat pangsa durian & mnum...btol / x..sndiri cuba lor..huk3









end

Dh x bleh g dah..!!!!

Salam

entry- Berita & saman...

Sape tgk buletin Utama mlm td & newspaper arini..???

pergh!!!!!..sgt terkejut smbil pegang dada aku dgr & bc news nie...x sangka penemuan yg akhirnyer ade bukti kukuh...
x silap aku..penah dulu2 aku story pd hata ttg kdai/koptiam nie...tp aku & hata abaikan sbb dh terpampang besar2an tanda HALAL kat kopitiam tu...

skali mlm td kuar news ttg kopitiam tu skali dgn pic kat atas nie...mmg kecut perut aku...

pas nie dh xleh pegi lg la..even kjadian tu kat klang..tp ade kemungkinan outlet yg lain pon terlibat same...
kate org kalo was2 dh xleh g dh..jatuh hukum HARAM kalo msok jgk....



korg pk la sndiri ek...aku nie x teror sgt bab2 agama..tp still tau hukum2 yg ringan2 mcm nie..







end

MESIN CUCI BADAN LEMBU

Salam

entry : lembu...

pembuka entry dihari jumaat yg agak menarik....huk3
td time tgh syiok bc paper online dlm kosmo..aku tertarik dgn title news kat atas...
x sangka lembu pon org cipta alat mandi tuk die..huk3

tp bagus la idea dieorg sbb at least lembu2 tu lebih sihat & berkhasiat & lebih berkualiti...

mujo la aku bleh mkn daging lembu...if elergik musti aku sedey sbb x dpt mkn daging yg segar...ek3





tetibe rase nk masak daging burger cap Ramly yg di potong dadu..pastu goreng skali dgn cili padi, telur & blackpepper sket..huk3




end

Wednesday, July 21, 2010

10 nov ker 21 nov ???

Salam

entry-salah sape sbnrnyer???

Huk3..pening..fening..poning..mcm2 istilah dh nie aku gune...

Smlm aku g KKIA jmp dgn doctor pakar tu re-comfirmkan due date aku...kamis lps dh jmp dgn doctor biase..ade plk doctor tu ckp scanner ultrasound kat klinik kita yg kat wangsa maju tu SALAH kire due date aku???..

terlopong mulut aku & hata..mujo bilik tu sejuk mcm peti ais je so lalat x masok..huk3

so on monday after keje aku & hata merempit g klinik kita tuk confirmkan btol2..memula ppn2 kat counter tu kerek smcm..skali aku tunjuk card merah & tunjuk ape yg doctor KKIA tu tulis baru nk slowdown..sape nk byr kalo bkn salah patient kan???lemak tepu la mcm tu...pas tu aku & hata pon tggu turn smp la msok bilik & jmp dgn doctor yg scan aku time my bby age 10weeks..very2 small..3cm only okey...

pot pet pot pet..bla..bla..bla..doctor pon ckp...meh saye scan & saye xkan chrg utk ini sbb saye akan printkan tuk awk & awk bleh tnjuk kat doctor KKIA tu nnt..aku ckp dlm hati : okey..sbb thats is not my fault.. scan pny scan..print pny print..pot pet pot pet lagi...dr kol 6.10pm smp kol 7.10pm baru settle yer...tp hati nie still ke-confius-an lagi...sbb doctor nie ckp due date aku mmg btol 10 nov nie..so tawakal aje la bwk print scan tu ke KKIA esknyer..

6.50am aku & hata dh smp KKIA..org dh berjujuk dh smp beratur okey..gile semak rase..tp suke sbb tgk rmai baby2..huk3

kol7.30am pintu KKIA bukak trus aku btau staff nurse yg aku ade appointment dgn doctor pakar..alhamdulillah dpt no.1..tp still kene check-up mcm biase..timbang,bp test, urine test...

pkol 8.30am jmp doctor pakar...pot pet pot pet..aku & hata dh pening2 lalat dh tgk xplaination doctor tu...scan lagik...ukur lilit kpala, tulang peha, & perut my bby...& the result is :

doctor : mcm nie la puan..dr.ida
(doctor biase yg check aku kamis lps) pny result dgn result yg saye dpt arini mmg same...bby nie baru umo 22weeks & not 23weeks++ as per KILINIK KITA pny scan result...

aku : alahai doctor..knp la bleh salah mcm nie??? mane satu saye nk ikot???

doctor : scanner kami x mgkn buat silap / silap setting..mgkn scanner Klinik kita yg bermslh..saya dh kol HQ mereka tuk check machine dieorg..tp mcm xde ape2 action pon...


dlm kpale aku terpk knp bleh jadi gini???dugaan btol la dieorg nie...
so pot pet pot pet lagi pas scan...so aku pon mngadap la doctor pakar named SAMURAH tu...dgn muka ???..xplain plssss!!!!!


akhir perjumpaan yg mengonfiuskan aku & hata...

doctor : mcm nie la puan...saya sarankan puan ikot due date sy yg baru...iaitu 21 Nov & bkn 10 Nov..so saya tukar tarikhnyer disini yer..sambil jari2 die liquid blk tarikh yg ade kat buku merah aku tu..comot sudah buku/card aku...

aku :
kalo mcm tu xpe la doc..saya ikot ckp doctor...dgn muke selebet aku..huk3

blk umah..muke masing2 konpius lagi..tp berserah aje la...janji slmt..



so skrg aku kene mind set kan my bby due date is 21 Nov nie..insyaAllah..plus minus 2weeks..mane yg dulu..x kesahla janji my bby sihat walafiat & slmt deliver bile smp mase...amin...






end

Friday, July 16, 2010

Sumernyer NAIK!!!!!

Salam

entry - NAIK LAGI!!!

nie bkn entry luahan hati cite BERAT BADAN AKU NAIK 3KG...ek3

TAPI!!!

rege minyak,gula,gas, diesel yg naik start tgh mlm td...kalo rege brng2 nie naik..gaji aku pon ikot naik skali xpe la jgk..nie gaji aku still kat takuk tu jgk...mentang2 la nk raye dh..pose pon dh dekat..mcm2 alasan gov nie...geram plk aku..

Info nie aku dpt dr 1 of my opismate pny google reader :

Harga petrol, diesel, gula dan gas LPG naik berkuatkuasa mulai tengah malam ini.

Petrol RON 95 dan RON 97 serta diesel naik 5 sen.
Manakala harga gula pula naik 25 sen, dengan gas LPG naik sebanyak 10 sen sekilogram
Kenaikan semua harga tersebut akan berkuatkuasa mulai tengah malam ini.
Berikut adalah harga baru:

- Petrol RON 95 - RM1.85 seliter.
- Petrol RON 97 - RM2.10 seliter.
- Diesel - RM1.75 seliter.
- Gula - RM1.70 sekilogram
- Gas LPG - RM1.85 sekilogram

Berikut adalah harga baru gas:

* Tong 14KG - dari RM24.50 kepada RM25.90 (naik RM1.40)
* Tong 12KG - dari RM21.00 kepada RM22.20 (naik RM1.20)
* Tong 10KG - dari RM17.50 kepada RM18.50 (naik RM1.00)

Sementara itu, Berita Harian online memetik Perdana Menteri,Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai berkata, kerajaan perlu mengurangkan subsidi bagi menjimatkn perbelanjaan kerajaan dan mengurangkan defisit fiskal supaya pasaran dunia dan dalaman lebih yakin dengan kekuatan ekonomi negara.




end

Ayam Penyet....

Salam

entry - mkn2

Pergh!!!..1st time mkn abih mlm td..lapa sgt2 kot..ek3

Mlm td lps settle kemas umah..2nd final kemas...huk3..dlm kol 10.30pm kami g mkn kat restoran BELANGA, platinum walk kat area danau kota..ala area2 opis shiela rusly..kat KLMU tu..

saje nk menerai sbb dh sebu nk mkn mknn lain..kene mkn nasik jgk..my bby was very2 hungry..ek3

so smp2 trus order sbb dh lewat sgt dinner...nie die menu kami..nie rege die rm8/set skali dgn nasi putih & sup kosong..rase berbaloi sbb byk jgk..ayam pon not bad besar...1st time aku bleh mkn sambal belacan die sbb xde rase belacan sgt...yg 2 keping tu tempe & tauhu goreng...
ayam penyet rm8/set

blk umah igt nk mkn buah mempelam..tp perut dh tegang gile..really2 full tank...huk3..maknenyer blk keje karang la baru aku bleh mkn...isk3





so pd sesape yg rase nk tukar selera aku bleh la promot tmpt nie..sbb mmg agak berbaloi mkn kat sini..huk3






ade story dr KKIA..tensi jer rase..huk3






end

Tuesday, July 13, 2010

Penghargaan tuk diri sndiri & DEPT...

Salam

entry - tahniah..tahniah...tahniah...

mangga a.k.a bangga kejab...huk3

last 2 days x silap dpt email from my dept btau yg dept aku dpt

GOLD MEDAL AWARD FOR BEST HELPDESK...

Ho3..sangat...sangat...sangat terharu sbb dpt ini award okey...rase berbaloi jgk la..huk3

nie die barisan org2 kuat yg juga berjuang tuk medal nie ::::>

nie plk medal yg kiteorg menang..x sangka bleh menang ok...



Bos..xde ape2 ker???ek3







end

Monday, July 12, 2010

Congrates SPAIN!!!!


Salam

entry - tamat sudah World Cup 2010

Pagi2 tadi tamat la World Cup 2010 yg menang kat SPAIN...tahniah buat mereka...

aku dgr story mory dr hata dieorg diberi masa tambahan 30mins..after that baru Spain bleh score 1 - 0 dgn Belanda...btol jgk telek si Paul octopus tu..huk3..

dgr cite dgn kemenangan nie..Spain dpt cover krisis ekonomi yg melanda negara dieorg skrg nie...ok la tu kan???

anyway...congrates again to Spain...

congrates jgk tu GERMAN sbb dpt no. 3...isk3...








end


Sunday, July 11, 2010

At last...bubur Durian is mine..har3

Salam

entry-bubur durian

Puas Hati giler2...
smlm pg around kol 8am aku & hata grk dr umah blk kg...kami x breakfast pon sbb rase mcm mase tu sgt limited..ek3..

smp umah kol 11am sbb byk stesen yg kami berenti..ek3

jejak je kaki kat umah..trus letak beg & serbu dapo carik bubur durian..aku tgk kat dapo...mak tgh msk lemak terung bulat...k.yong plk tgh grng ikan..hu3..x pandang kiri kanan dh aku amik mangkuk trus hirup bubur..tanpa hiraukan hata okey..kejam okeh!!!

pas tu aku tgk ade sambal pebret aku....sambal tumis ikan bilis terung pipit...!!!!
huk3...mcm tau2 jer k.yong nie..ek3

kol 12tghari kami dh mkn dh...aku tambah smp 3kali pastu tegak x bleh bgn...my bby pon sgt baik yer..die dok diam2 jer pas aku mkn...my bby pon enjoy lauk2 yg aku mkn kot...thx my bby..huk3

pas mkn...aku & mak lepak2 jab pastu tergolek lelap smp kol 3pm..tu pon hata kejutkan..kalo x ade smp ptg aku tdo..ek3..kol 4 blih dh smp umah k.cik..layan zulfiqar yg asyik nk melekat kat hata jer..xmo msok dlm walker langsung..pastu dgn aku langsung xmo pandang...hampeh btol...huk3
nie latest pic of my niece zulfiqar...saje jer kaco die..letak riben baju kat kepala pastu die sndiri gomol2 kepala...huk3

kol 5pm kami grk dr umah k.cik..skali dr umah k.cik smp umah aku..hujan lebat & renyai2 ok...
time tu hata drive dgn sgt berhemah...duduk lane kiri skali..kalo time hujan rede baru brani nk g lane tgh..huk3

tp mmg mnggerunkankan sbb spjng hujan tu ade 3 accident..1st kete proton msok longkang...2nd- kete proton jgk langgar bontot lori mnyk shell..pastu 3rd accident blah nk blk perak...aduhhh!!!!..mmg aku dh mnggigil dh tgk kete remuk2 nie..mujo org dlm kete tu aku x nmpk...tp kalo ade pon aku siap2 tutup mate..huk3

lagi satu aku pelik bebenor...time hujan2 la rmai yg on lampu emergency tu..yg on signal dua-dua2 tu...aku yg x amik kelas memandu pon tau lampu tu hny guna kalo kete korng berenti aje kan??? np nk on time kete korng tgh grk..dh la dlm hujan plk tu..pastu plk drive mcm nk race dlm hujan..akai ada ka??? ko on lampu depan & blkg pon org dh bleh nmpk la..x pyh la rasenyer nk on sume lampu yg ade...laen kalo korng sndiri tgh emergancy btol2..hon sume kete / bg lampu sket kat org dpn so that dieorg tau yg ko mmg nk laju...




sgt penat smlm..tp sgt PUAS HATI sbb dpt mkn bubur durian..siap bwk blk kl..huk3




smlm german menang 3-0 kat uruguay..tmpt ke-3 pon jadilah...
..hata sgt smngat bgn kol 3.30am tuk tgk game..huk3







end

Friday, July 09, 2010

Paul The Octopus Predicts: Spain Over Germany

Salam

entry - omputih pon pcaye mende nie???

huk3..story mgkn dh nk basi..tp aku tetap nk share dlm ini entry & my blog..ek3

octopus nie diberi nama paul yg konon2nyer bleh tilik team mane yg akan menang..ek3..mcm klaka tp so far mmg mane2 country yg die pilih tu jd kenyataan..mcm pic kat atas nie...
disebabkan oleh si paul octopus nie..dgr2 cite mmg rmai yg sgt2 x puas hati & majoriti rase nk bunuh & mkn jer octopus itu..ek3..

TAPI..yg bestnyer coach german x salahkan si octopus yg malang tu sbb die sndiri akui yg player die mmg main x berapa bagus berbanding dgn player spain...

Lagi satu ramalan si octopus tu --->

mcm pic kat atas nie...remember x Germany menang 4-0 dgn Argentina...kalo tgk si paul octopus nie pilih Germany...tp kalo nk ikotkan time German main mcm best jer...time bola dpt kat messi sume baju kaler itam jer yg kerumun die so he cant use his skill to kick the ball..btol ke english aku nie??ek3

mcm lawak jer aku tgk si paul octopus nie..die pon blh wat tilik2 ker???gile terer..huk3







entry ttg si paul octopus di tghari jumaat...
x sabo rasenyer nk blk kg esk pg..huk3







end

Thursday, July 08, 2010

ikan keli sungai perak haram dimakan???


Salam

entry - betol ker???

news nie mmg mngejutkan aku as penggemar tegar ikan keli...kelmarin x silap aku msok berita btau -

"ikan keli yg ade kat sungai perak is haram tuk dmkn sbb didakwa mkn bangkai / mayat mnusia yg dibiarkan dlm sungai tu..dipercayai jgk ikan2 keli nie pernah ditemui sedang mkn bangkai berkenaan kat dlm sungai perak tu...."

pergh!!!!...mcm nk terkeluar taik telinga aku dgr..bia btoi..tp mujo sgt2 tiap kali blk kg aku mmg bli ikan keli kat 2 tmpt nie jer..x kat jiran sblh umah paksu - ustaz ujar or kat sg.galah umah pakcik jual kasut kat pekan jumaat dieorg nie mmg ternak ikan keli nie kat umah dieorg...risau plk aku kalo2 my abg2 ipar g ber-ikan kat area2 sane kan???haih...mcm2 skrg nie...


blk kg sabtu nie kene btau nie..kalo x abihla....












end

Kesah si Paku...

Salam

entry-mujo lah...

Smlm plan nk blk kg..tp x jadi plk sbb hata kene siapkan keje tuk FRIM...so kami pon just kuar umah tuk bli lauk msk tghari & g kdai tayar tuk tgk tayar kete kami yg since pindah aritu..isi aje angin pas 2 or 3 hari kempis balik..skali g check smlm...mende nie yg mechanic tu tunjuk kat kami...
punyelah terkejut aku & hata tgk paku nie melekat aje kat tayar kete kami...skali mechanic tu cabut dr tayar..mcm cabut gigi jer aku tgk..ek3..nie la die hasilnyer...agak pnjg ok...no wonder la asyik kempis jer tayar kete tu..igt sbb byk sgt angkat brng2 berat time angkut brng ari tu..ntah time bile & kat mane la paku nie cium tayar kete kami..huk3

pastu mechanic tu pon tampal jer tayar kete kami..kene chrg rm5 only..mujo x mhl..

no wonder la kami x bleh blk kg smlm..ade hikmah rupenyer...andai kata la tau mende nie kat tgh2 highway blk perak...mcmane la kami time tu...

so lega la hati aku skrg nk blk kg sabtu nie...dh btau mak awl2 x jd blk smlm...mujo mak x carik lg durian tuk buat bubur..huk3







nie la kesah si paku aku..huk3...smlm adlh hari melepet lg kat umah...pas mkn tghari aku layan tv jer..x larat nk kemas umah sgt slain dr basuh kain sbb my bby asyik move kiri move kanan...bile aku duduk baru my bby pon cool sket..x byk gerak2..dgn hujannyer smlm..sejuk jer smp aku rase mate nie berat jer suh tutup...ek3

pastu mlm td g mkn char kuey teow kat mali's conner area umah..xtau la np kali nie aku amik yg small pon x abih..suddenly meal tu rase memualkan...sedey..membazir jer mkn x abih..

layan titanic sparuh jln kat tv2 sbb 15mins cite..5mins iklan..mgantok aku nk tggu cite tu abih...ek3









end


Monday, July 05, 2010

Bubur Durian...

Salam

entry - mngidam ker mcm nie??

This wednesday...means luse aku akan blk kg jab..(perak)..balik ari jer sbb aku nk anto kain tuk k.cik jahit baju na o mei aku..huk3

tp k.cik abih keje kol 3.30pm..just bleh sggh umah k.cik time on de way nk blk kl smule jer..so aku & hata decie tuk grk pagi2 dr kl & singgah umah mak...huk3

tetiba time kol mak mlm td nk btau rabu nie blk..teringin nk mkn BUBUR DURIAN..
dh siap imagin kalo mkn cicah dgn roti..pergh!!!! alangkah nikmatnyer mkn itu bubur durian..ek3..maka aku pon luahkan la keinginan nie kat mak..siap ckp nk mak aku sndiri yg masak xmo org lain okey...gile demand..ek3

hrp2 ade la deroyan kat kat kg aku skrg nie..kalo xdok..sedey la aku..huk3
nie consider mngidam ker?? skrg aku sndiri x sure situasi mkn2 ni condiser mngidam/pembawakkn my bby ker ape..tp yg pasti skrg nie b4 mkn nasik kene buah2an..skrg my aim is anggur & buah mata kucing...b4 mkn..after mkn musti sebat buah tu jgk..ek3..


jgn gula dlm bdn aku naik time check up khamis dpn udah..
skrg nie pon kene mkn acid folic, hati ayam & bym merah lebih sbb misi ckp drh aku trun dr 12 ke 11...






alahai BUBUR DURIAN..x sabarnyer aku nk mkn...ek3
doa2kan ade musim deroyan kat kg aku tu yerk kwn2..huk3








end

Jersey Day

Salam

entry-jersey & farewell day

huk3..sgt sedey sbb rmai bdak dept aku move out to other dept..ade la around 10 org kot move out dr dept nie..walaupon mereka2 nie akan berada dlm building yg same..tp level lain2..huk3..aku nie ble la plk..ek3

so nk meraikan farewell dieorg2 nie..my Operation Manager telah cadangkan tuk wat jersey day on last friday...planning mkn2 dibuat on 3pm..tp dsbbkan OM aku tu bz plk..sudahnyer pkol 5.45pm baru mule..dh la aku blk kol 5.30pm & hata amik..mujo awl2 aku sms hata soh amik lwt sket around kol 6pm..

smpt la aku mkn sket nasi tomato & bugkus sket kuih muih yg ade..nk mkn x smp dh sbb hata dh tggu...xpe..dpt jgk mkn dgn hata kat umah..istilah mngopi telah ade dlm umah baru kami sbb bile dh naik umah yg lebih tggi nie..persen nk trun smuletuk bli ape2 mmg smakin mnurun..so wat la ape2 yg ptut as mnum ptg..hik3

bertuah btol rezki jumaat lepas..dh la dpt giveaway pastu dpt plk bear yg comel dr bos..tp dpt england pny bear..huk3..xpela..JANJI FREE..nama aku nk subscribe & amik voucher tuk redeem..xdo la eh...huk3

majoriti ant kami mmg ikot tema..actually 4 dis world cup aku x bli ape2 jersey pon..kemalasan dlm membeli melanda..hek3..aku pkai jersey yg last 2 yers jer..igt nk pkai jersey GERMAN..skali jersey tu ntah kmane aku humban time pindah dulu..so pkaila jersey ITALY..ek3..walaupon sbnrnyer aku mmg sokong GERMAN...

mkn2 mmg ok & sedap...so layan la our moment on jersey day nie yer..huk3
mamat yg pkai jersey GERMAN & ITALY tu la antara yg akan move out dr dept kami..isk3

kami2 dgn FREE BEAR...huk3

sgt geram sbb acare nie brjalan tanpa aku join skali..huk3

ape2 pon my wish to all of you guyz yg move out to other dept..smoga more successfull & dont you ever forget us here..huk3







end



Friday, July 02, 2010

I WIN..!!!!!

Salam

entry-rezeki Jumaat..

Dihari Jumaat nan indah ini aku dpt GOOD NEWS dr blog k.lin ttg result JUNE giveaway yg die wat last month...

alhamdulillah.. i'm in her 6 winner listed..

THANKZZZZ A LOT TO K.LIN sbb pilih aku as one of her giveaway list...& congrates also to other winners...ek3

card kat ats nie la yg akan diposkan pd aku by next week..huk3
nnt kalo giveaway tu dh smp ke pangkuan aku nie...insyaAllah akan aku postkan dlm next entry..ek3
even ni just giveaway..tp aku ttp rase happy sgt2 sbb 1st time berjaya...ek3









my fren k.aina just said ade 1 kdai BEADS bukak kat area sri rampai...will check it out..ho3






end

Thursday, July 01, 2010

Redeem...

Salam

entry-redeem&almari

Smlm aku off day..mmg plan nk kuar g bli brng sket & carik lemari kain yg baru sbb umah baru..hak3...xde la.lemari yg sedia ade time pindah aritu pintunyer dh nazak btol..x dpt dslmtkan lagi dh...so kami cadang nk carik almari yg budget & muat baju2 yg sedia ada & mgkn akan dtg..ek3

so smlm around kol 3pm kuar umah dlm suasana yg sgt2 x bg aku kuar umah sbb hujan..syioknyer kalo x kuar umah..tp kene kuar jgk..ek3
1st kami g OU dulu sbb aku nk redeem discount card g PADINI bagi sempena Bday aku yg lps..die bg tempoh smp smlm jer..so smlm la baru aku g redeem..mule2 igt nk g PADINI Concept Store..tp kat situ ade renovation plk..so pndh kat tmpt lain yg lebih kecik & x byk choice..at last kami decided tuk redeem kat vincci jer..carik kasut RAYA...hak3..igt nk bli baju maternity..tp my perut xde la beso sgt..lg pon mmg baju2 aku dh x byk yg stock sarung nangka..sume stock saiz M/L jer skrg..huk3

by used dis card customer akan dpt diskaun 30% for normal price item..ok la kan??sape nk bg..ek3
Jenuh jgk nk pilih sbb aku jarang bershopping kat vincci nie..ek3..tp at last dpt jgk la yg berkenan kat hati...ok la kan??rege dr rm100++ dpt bli dgn rege rm86 jer tuk 2 pasang..huk3..

so nie la kasut2 yg terpilih..aku igt nk wat stock tuk kasut raye jer...
hu3..ok la kan??dr xde..ek3..dh lama jgk rasenyer x shopping kasut..ek3...

pas OU kami grk g tesco plk tuk tgk2 lemari budget..skali ade 1 almari tu out of stock da..bli brng dapo sket2..pastu trus blik umah..on de way blik kami sggh jab kat kdai prabot area lrt gombak..dpt la 1 lemari nie..3 pintu skali dgn drawer & rak tv..dieorg wat offer..so dpt la murah sket...insyaAllah 2mrrw brng2 tu smp..hu3..







terpikir plk..nk mkn ape mlm nie..huk3





end