About

Friday, December 28, 2012

Shopping Baju Harian...

As Salam

entry : 4 my lovely Qaisara

Memandangkan org lain akan / sedang berpusu2 membeli brng sekolah anak2..aku pun ade jgk terselit n menyelit antara dieorg..it's not because of aku nk bli brng2 sekolah my che mek..tp my MIL said baju harian my Qaisara dh xde rupe baju dh..dh mcm pakai baju belas ehsan org..haha..sedey dowhhhhhhh

Bukan la teruk sgt..it just t'shirt yg aku borong kat jucso dulu leher bajunya udah kembang...my Qaisara nie kalo tibe angin taufan mmg suke sgt keluarkan tgn ikot leher baju..konon2 nk buat perangai...so mmg harus la leher baju tu akan mengelebeh smp ke bahu..idak ke kesian bebenor nmpknyer...haha

So hari rabu aku ajak hata gi sogo...dpt rembat 2 helai je sbb time is too limited...then smlm gi jusco AU2...rembat lg baju longgok JBABY..ok la kan??setakat nk pakai hari2..bkn bwk gi jln pun..huhu..then singgah pasar mlm..tetibe aku rase mcm berkenan plk gaun ana muslim / little mermaid jenis kain licin yg rm10 sehelai tu...hoho..rembat 1..smlm smp umah nk kemas2 beg utk blk KB AGAIN 2NITE...tgk2 dh ade 8 helai dh baju baru my Qaisara....terus btau hata STOOOPPPPPPP utk this month shopping baju anak...sambung next month plk...haha (kalo ade duit lebey la..)

Ni pun kain cotton yg bli kat nagoya hari tu x jahit lg..nnt kalo dh siap bertambah lg la baju my Qaisara...ok la kan...aku nie kire brsyukur la gen menjahit mak ade dlm bdn..haha..even masih merangkak mengesot mnjahit..tp jadi la jgk..haha

Ade plan nk buat baju sndiri..tp masih 40/60 haha


body buat keje...tp mind dh on de way ke KB...stop buat keje jab...eheh

end

Sejuk Macam Ais...

As Salam

entry : mandi koboi...

hai..hai...hai
4 days 3 nite kat KB last week...mmg rase mcm malam 24/7..hujan memanjang kecuali hari yang aku n hata nk blk KL on monday - 25hb aritu...x hujan plk..alhamdulillah...even jem yg 12 jam jgk aku melangut dlm bas tu...tp cuaca cerah...kahkah

Kat umah KB my PIL pakai air telaga & air kelantan..both of it mmg sejuk mcm ais...mmg stok kalo nk mandi..either aku kene cekal menahan kesejukan sepanjang tempoh basuh bdn..gosok gigi..cuci muka..syampu rambut...& bilas segala or aku akan masak air panas...gigih sgt la tu kalo smp mnd gune air suam..haha...almaklum la..water heater xde...so kite gune cara tradisional la..bkn x mampu..tp aku x sanggup nk tgk bil letrik kat umah tu...100++ tu time aku n hata xde...kalo time aku n hata ade dulu..fuhhhhhhhhhhh....

Suasana kat umah my PIL nie udah mcm petang memanjang...bgn tdo pun..lps subuh tu mmg x sah kalo x jejak ke jam 9..haha..tu pun turun bwh pkol 930am sbb menunggu my lovely Qaisara bangun dr tidurnyaaaaaa...mujo la my PIL x bising...kehkeh...

Alhamdulillah...kwsan umah kami x dilanda banjir...even tepi umah nie ade tali air yg kecik (mcm idup segan mati x mau)..kalo hujan x henti2 pun air just naik smp paras gigi pintu pagar kebun je...huhu

That is WHY kami decided this month ulang alik KB naik BAS...sbb takut banjir kat mane2 kwsan +++ skrgkan time cuti sek n akhir2 cuti...aku risau jem je mcm time raye haji dulu..hoho


end

Thursday, December 20, 2012

Istanbul Aku Datang....

As Salam

entry : Layannnnnnn

mlm td aku ajak hata layan Istanbul Aku Datang smp pkol 12:30am..amik kauuuu...dh la 5:45am dh kene bgun..haha


Sape suruh d/load dr mmbr then tunjuk pd aku??? pastu ajak layan cite lain plk..sorrryyyy...eheh

Ok....cite nie pd aku BEST...no wonder la bleh dpt kutipan yg tinggi..(tinggi ke?aku dgr cite la..eheh)...


Ade action lawak..ala2 islamic...thrill (time gaduh2 kucing tu..eh3)..komedi (itu of cossss)..& ade jgn part brmain dgn emosi..huhu

View kat Istanbul...perrgghhhhhhhhhh...sangat indah ciptaan Allah swt...cantik giler wehhhhhhhhhhh...
Rumah yg si Dian tu duduk pun...sgt comel & sweetttt...huhu

BUT....
Sorry ler x dpt layan & support cite nie kat wayang sbb masa & waktu dgn jeles sama kami...eheh

ok...dh lama x update pasal movie kan???


end


Mood Menjahit...Kembali!!!!

As Salam

entry : jakel..kamdar...nagoya...

Okies...
2day nk just nk update gambo hasil jahitan sepjng 2 hari x kelik KB...eheh

1st yg siap...

Baju my Lovely Qaisara...
Aku reka sendiri2 jer nie...tampal & tepek ikot dannnnn jer..haha
now aku jahit stok BESO...rase mcm serik plk jahit ikot ngam2 badan my Qaisara...nnt kejab je dpt pakai..silap2 x dpt pakai langsung..haha
 Gambo x clear sbb aku snap guna BB aku jer...eheh
 Nie plk kain cotton yg biase2 je aku bli kat nagoya...
just RM2.50/mtr...
aku bli 1 mtr for each kaler...
light blue + soft peach + black berpolka dot-kan pink pekat..huhu
jadi la kan???
starting...lg pun YES smp 2 JAN 2013 kan???eheh
 Ini la short & long pants my lovely Qaisara yg smpt aku jahit...
Nie semua balance2 kain cotton yg dulu...eheh
Yg ini special siketttttttttttt
(sbb menjahit nie smp patah jarum mesin aku sbb terlanggar ZIP..hoho)
Aku jahit guna kain cotton for inner & 100% felt fabric for the outer...
aku jgk try almost 7 kot jenis fesyen jahitan yg ada kat mesin aku tu..
saje je...nk tau hasilnya lagu mano...eheh
BUT...
aku terlupe la plk xde zip yg 10 / 13 inch..
so terpaksa la guna yg 7 inch jer...
dpt la beg yg bersegi empat tepat ini...haha


harap2 plan aku Allah makbulkan utk gi either 3 place above utk bli kain & meneruskan perjuangan mnjahit baju2 my lovely Qaisara...

Hata pun ade jgk sebut mnt tlg jahitkan 1 helai baju harian utk my MIL...huhu


end

Tuesday, December 18, 2012

Demam...

As salam

Entry : sbb mnjahit / berjangkit

Okies...
Arini aku trpaksa hold smua keje2 aku even dh ade pymnt masuk & I need to settle it ASAP...

Terpaksa la sbb bdn lemah gile...pdhal dh mnum air panadol solube 4 biji..but tgn aku still mengigil kesejukan time type entry nie..hata plk mmg x bleh tggl job die..trkontang kanting la aku kat umah nie..nk brjln ke toilet pun rase mcm kaki x jejak bumi...mate ni asyik nk trkatup je..celik kang dunia rase mcm br"twist"..tetibe rase mcm bosan plk...hu3

Aku x sure la demam nie sbb aku trlalu over mnjahit semula or sbb aku brjangkit dgn org lain..

Oh ya..lupe nk story..aku dh hangkut mesin jahit ke KL..kebetulan plk last week kami x dpt blk KB sbb hata ade job urgent nk kene settle...so...aku pun amik la kesempatan nie utk carik saki baki kain cotton yg dulu2 utk jahit baju my Qaisara...alhamdulillah...dpt la aku siapkan sepasang setgh..sehelai baju + short & long pants...then dpt jgk aku jahit beg telekung aku dr cotton & kain felt...gambo nnt aku update k..

Now tetibe aku rase mate kiri aku kecik dr mata kanan sbb mata kiri ni brair sokmo...hata blk nnt baru bleh gi jmp doktor..Ya Allah..hrp2 la aku x sakit mate mcm dulu...esok aku kene buat pymnt tu...

Amin

End
~Silent But Deadly~

Saturday, December 15, 2012

10 Surah dapat Menghalang daripada 10 ujian Besar Allah.

As salam

Entry : jom amalkan

Just wanna share with all blogger about this...

Just copy & paste from FB untuk amalan diri sndiri & mgkn bleh jadi amalan utk yg lain jgk..

1- Surah Al-Fatihah dapat memadam kemurkaan Allah SWT.

2- Surah Yasin dapat menghilangkan rasa dahaga atau kehausan pada hari Kiamat.

3- Surah Dukhan dapat membantu kita ketika menghadapi ujian Allah SWT pada hari kiamat.

4- Surah Al-Waqiah dapat melindungi kita daripada ditimpa kesusahan atau fakir.

5- Surah Al-Mulk dapat meringankan azab
di dalam kubur.

6- Surah Al-Kauthar dapat merelaikan segala perbalahan.

7- Surah Al-Kafirun dapat menghalang kita daripada menjadi kafir ketika menghadapi
kematian.

8- Surah Al-Ikhlas dapat melindungi kita daripada menjadi golongan munafiq.

9- Surah Al-Falq dapat menghapuskan perasaan hasad dengki.

10- Surah An-Nas dapat melindungi kita
daripada ditimpa penyakit was-was.


Selamat beramal & selamat malam


End
~Silent But Deadly~

Thursday, December 13, 2012

Hold...Alasan...Hangin...

As Salam

entry : bakal amuk

Pepagi dh buat entry "bakal amuk" kannnnnnnnn....
Tapi mmg pepagi dh ade org yg kene sembur dgn aku...but not hata la...haha

Actually aku ade 1 doc yg nk kene htr ke 1 tmpt nie...aku bg since hari isnin lagi....pastu start dr hari isnin smp la nie (Khamis) doc tu still lg x brhantar dgn alasan hujan la..xde parking la...jem la...FINE!!!! kalo ko rase susah sgt nk htr doc aku tu...biar aku aje la yg gi htr...

Tapi pg td time aku nk mnt doc tu...ko bleh plk jwb doc tu ade pd driver...Ssshhhhhhhhhhhhh...t sgt ok...

Terus aku sound direct jer..."Dah la ko hold doc tu smp 3 hari..then time aku mnt ko bleh ckp ade pd driver plk..duit tu..."..terus senyap mamat tu...

Mmg doc tu bernilai yg bile dh diproses akan hasilkan duit...so of cos la mende tu penting bg aku kan....

Katenye driver tu akan htr hari ini...ok..aku nk tgk..kalo ptg nie die dtg & btau x dpt htr jgk...mmg akan kene percikan gunung berapi dr aku..ko rase la panas ke tidaknya semburan aku nnt...


end

Wednesday, December 12, 2012

New Body Mist - VS

As Salam

entry : window shopping + small door shopping...eheh

Dh alang2 ade kat OU...tetibe impian lama muncul kembali bila kaki melangkah melintas didepan outlet VS..huhu

Terus kenyit2 siket pd hata utk masuk...huhu

Time tgk2 body mist tetibe tertarik dgn 1 flavor nie...hata pun brkenan jgk...so terus pegang...

then round2 lg...

Tetibe sale gurl/man nie promote body mist yg lain plk..yg lg wangi...huhu

So terlekat la membeli body mist ini...
My New body mist...
~ Tp time nk try kat umah..skali x bleh nk pecet plk..
meleleh jer kat botol..terpaksa la gi semula & tuko...eheh~
 Mini shopping t'shirt my Qaisara...YES!!!haha



tercapai jgk nk ade produk dr VS...since last year dh berangan...baru skrg Allah makbulkn....

Alhamdulillah...


end





Christmas Deco @ OU

As Salam

entry : candy...

On 2nd Disember...lps settle hal aku around pkol 2.30pm..hata ajak aku brdating ke OU...eheh

Tapi mmg rase x complete sbb my Qaisara xde bersama2 kami..hukhuk

Then jln2 aje la cuci mate...huhu

Skali masuk dlm OU tu ade deco2 christmas yg sweet sbb theme dieorg kali ini is CANDY...

So layan la gambo & berinterprem skejab ek..huhu


 Berinterprem sekejab..eheh


Sweet & rase mcm duk dlm cite charlie & the choclate factory plk that time..huhu


end

Kahwin Member Depan Umah...

As Salam

entry : my old skool fren wedding day

OK....utk kesekian kalinya...ewah...ewah.....lamanya x update blog...eheheh
Aku mulakan dgn story kawan aku ek....

On 1/12/12 lepas is my old skool fren wedding day...

She is a teacher & his husband is pegawai penjara @ penjara bentong...if i'm not mistaken la..eheh

On pagi sabtu aku gerak dr KL...then singgah tesco kampar utk bli brng dapur umah mak...
Then lepaking with mak & my niece...borak mcmkn org tua2 belaka lagaknya...haha

Then pkol 4:30pm buat cenkodok bawang..makan smp kenyang...pkol 6pm gerak blk KL...
kami x blk kelate that week sbb on sunday aku ade hal kene settle....

So layan la gambo kami old skool fren & pengantin ek....huhu
me & pengantin... =)



 Me & Kema..(Newly wed..)
 Pengantin lama yg sokmo nmpk mcm newly wed..haha
 My old skool fren & hata


Okies...
mknnya sedap sbb ade pecal & sambal tempoyak ikan bilis...huhu


end

Wednesday, December 05, 2012

SR Cake...

As salam

Entry : anniversary cake...

Okies...lama dh x update..cerita mggu lps tp baru skrg ade kesempatan nk update...huhu

28hb 11 lps, aku ajak hata bli anniversary cake kat SR... Bli 1 slice je pun..flavor blackforest..hu3..then mnt staff tu tuliskan "happy anniversary 4"..mujo la boleh...terpaksa la baringkan kek kami tu...huhu..then kami just pegi mkn kat nando's sajo sbb dh lama x mkn..nk g mkn kat tmpt yg special2 rase x best sbb my Qaisara xde skali dgn kami..so celebrate gitu2 ajo...

Alhamdulillah ape yg diplan stakat ini brjln dgn lancar...cuma bezanya perjlnan tu cpt dgn perlahan je...present aku hata dh blikan..hata nie kureng arif nk memilih hadiah..at the end aku sndiri jgk yg pilih ape yg aku nk..xpe la..janji aku SUKAaaaa...haha..BUT present hata je yg terpaksa dihentikan seketika sbb skrg nie aku tgh bz tahap bagan smpkn xde free langsung nk berseorgan mncari brng...blog nie pun aku silentkn smggu lebih...

Bila dtny pd hata nk ape...mmg member sengeh je..means terima seadanya la..agak2 kalo aku nk hadiahkan baju pagoda dgn stokin pun die terima kot...haha

Ok la...
Aku kene pause dulu pk hal present nie sbb ade mende lain lg kene pk...boleh mereng siket kepala nie kalo terlalu byk input yg aku kene smp...nk mngoutputknnya plk bkn senang..kene tggu masa baru bleh kuarkan...huhu


End
~Silent But Deadly~

Tuesday, November 27, 2012

Turn ON Back...

As salam

Entry : setelah sekian lama

Okies...
Hari ini aku rase brsyukur yg amat sbb dh dpt kembalikan perkhidmatan blackberry aku yg dh lama jgk la kirenyer trperuk kat dlm beg sbb bateri dh kembong sbb trlebih bg kuasa letrik...ha3

Now I can start ONLINE like mcm kat netcare dulu...hu3

I also can start update my blog frequently..bcos I can update my blog kat mane je aku berada..ho3

End
~Silent But Deadly~

Monday, November 26, 2012

It's Happened Again - 13hrs

As Salam

entry : Jem x bersebab...

Jumaat aritu aku & hata blk KB..xde aktiviti sgt sbb we just spend our time with my Qaisara.On sunday (smlm) kami kene gerak awal blk KL sbb ade mende penting kene settle kan..ape mende? nnt aku story kat entry lain..eheh

Smlm kami gerak dr umah pkol 10.30am...then smp kat area tol Karak tu dh start jem..aku dh naik lemau smp tersengguk2 + mate mmg x bleh control nk tutup...

Jem yg ntah dari mana puncanya pun aku xtau...terlalu byk kete sama mcm time blk raya haji lepas...

Then kami terpaksa singgah kat Petronas Genting Sempah utk isi myk..(dr full tank jadi 2 bar je yg tggl)..tu pun kene beratur...almost 30mints...

Then lps isi mnyk..jln ok siket..tp start blk JEM time dh nk smp tol Gombak..gile sangap wehhhhhhhhh...
Dr pkol 10.30am....smp umah pkol 12tghmlm...naik kematu montot kering aku...haha

Ramai jgk yg berenti kat tepi2 highway same like last month time raye haji lps...ramai jgk yg bukak boot enjin sbb panas...same like us tghari smlm...tetibe je temp. kete naik dr 3 ke 4 bar...berenti la kat masjid...utk coolkan kereta & coolkan diri dgn solat..haha

Tp yg pasti JEM smlm bkn la sbb accident ker...kete rosak kat tgh2 lorong ker...aku rase mgkn sbb ramai sgt rakyat jelata blk dr brcuti / nk pergi bercuti...eheh


smp umah mandi, solat & terus .ZZZzzzzz

end

Friday, November 23, 2012

Ideas for Anniversary...eheh

As Salam

entry : eheh

Okies...
On thursday next week 29th Nov 2012 genapla 4 tahun usia perkahwinan kami...eheh

Oleh kerana Allah dh berikan kami rezeki lebih siket bulan ini...

Maka aku dh kasik 1 game pd hata...We exchange our Anniversary Gift....eheh
Aku btau hata...aku x kesah berapa pun harga present tu janji on our anniversary day tu nanti kami exchange gift memasing...tp kene gi bli sendiri2..x bleh gi skali...aku bli present utk hata & hata bli present utk aku...huhu..Aku bg idea gitu sbb ade masenya kadang2 aku kene hala ke utara KL & hata ke selatan KL..so y not kite curik siket mase utk carik present tu kan???haha...kalo hata bg selendang dari muaz textile tu pon aku terima...eheh..

Okey...
Skrg aku tgh memikir nk blikn ape utk hata...
Tp just bleh start survey on next monday sbb hari ini lps hata settel job dgn client around 6pm, kami akan zoommmmm...ke KB..Ikut t'ganu ok...huhu

Lets counting - 3 days left after tolak today, satuday & sunday..huhu

Semoga Allah perkenankan niat baik kami nie..huhu
Alangkah bahagianya kalau kami bleh celebrate skali dng my lovely Qaisara..huk..huk..(tetibe emo)


end

Kebizian & Kesakitan...

As Salam

entry : 2 in 1

Alahai...dh smggu lebih x update blog...rindu tp xde ruang utk update..eheh

Okies...skrg 2 title diatas melanda aku...

Ke"bizi"an...
Disebabkan ade beberapa perkara yg melibatkan angka2 & aku terpaksa kesana & kemari membantu hata...maka kebizian telah melanda diri aku lantas menghalang kegiatan mengupdate blog..eheh

kesakitan...
Okies..ini yg aku nk story panjanggggggg..panjangggggg...haha

1 day...my "sombong" cousin dgn berani meng"offer" 1 produk yg konon2nya mampu pulihkn my MAK...dgn angkuh suruh aku & kakak2 aku bli this product konon2nya bleh pulihkn my MAK yg xde energy...sakit gile hati aku dgr wehhhhhhhhhh....

Aku x kesah kau nk offer...Tp offer la baik2..ni kau offer mcmkn family aku ni ko budget mmg x mampu nk bli...so once ko dh bli...nk x nk our family kene jgk byr...mcm cabai ok...(mcm mmg sengaja jer nk mencetuskan gunung berapi antara kami adik-beradik) lps tu bleh plk ckp "actually kiteorg adik bradik dh plan nk tlg blikan...tp x sangka plk u all x bleh byr.."..kalo ko nk kongsi dgn adik bradik ko..just buy it..yg mnt duit dgn kiteorg tu apehal???..mmg fmly aku x mampu nk bli produk tu sbb diluar kemampuan...tp kalo aku sndiri mampu nk sponsor pun aku xkn bli dr kau...dasar keluarga yg talam 2 muka...nk dilayan mcmkan org2 kenamaan...pdhal org biase2 jer kottttt...

Mmg la ubat tu utk my MAK & NOT YOUR MAK...tp kene la pikir tahap kemampuan keluarga kiteorg..bukan nye income kami adik bradik nie berkepuk mcm fmly ko...

Kelmarin my k.yang kol tny ttg nk collect duit utk byr sbb mende dh ade...aku x kesah nk kuar duit memandangkan duit time keje dulu ade lg tggl saki baki..haha...tp ntah mane silap ckp my k.yang..tetibe die kene tempias amarah aku to my "sombong" cousin...haha

Actually aku dh lama bsabar dgn fmly dieorg nie...tp aku mls nk amik port sbb makin dpikir makin sakit hati...cukup la sekadar aku pandang sebelah mate aje mcmane dirog treat fmly aku..aku nie anak bongsu..sape la yg nk dgr ckp bdk bongsu nie kan???haha

At the same time...dh nk end call with my k.yang kelmarin..aku mnt tolong my k.yang smpkn pd cousin aku tu..PLSSSSSSSSS...jgn offer ape2 product yg dluar kemampuan kiteorg...disebabkn perkara nie..adik beradik aku mcm dh nk bertekak aje...so utk elakkan keadaan jadi makin worst..(hopefully not)..better we ask them to shut their mouth & just do their own bisnes.

X payah la nk tunjuk baik sgtttttt...
Kalo korng baikkkkk sgt apesal arwah opah aku xmo duduk umah korang??? Arwah opah duduk umah my MAK smp akhir hayat dia..Walaupun kami x berapa rapat, tapi aku mmg x kesah arwah duduk dgn kiteorg sbb aku tau APE SEBAB arwah pilih duduk dgn kiteorg...Paling langsat skali is time nk tggu van jenazah smp utk ke tanah perkuburan...ade ahli keluarga korang duduk temankan jenazah??? NAN ADO okey....

Aku yang peknen 5-6 bln time tu & my kakak je yg setia temankan arwah opah...nk kate korang sibuk..xdenya...aku tgk ko bleh plk duduk skali dgn jiran2 yg dtg..mcmkan tetamu..pdhal yg dh meninggal tu nenek ko jgk..bkn nenek tiri ok...

So kat situ aku dh bleh tau ko ni baik tang mane sebenarnyer???


Okies...
Aku malas nk membebel membuka pekung didada byk sgt...
tp ade aku kesah???
ini blog wa punyerrrr ma...hahah


end

Thursday, November 15, 2012

Perencah Nasi Briyani - Maggi

As Salam

entry : testing...testing...

Arini aku & hata plan nk masak nasi ayam...kononnya...tp x jadi bile ternmpk perencah Nasi Briyani...nk masak yg heavy2 x bleh sbb xde kelengkapan..kalo nk bli pun xde fridge utk smpn brng...so bli mmg stok abih arini jgk...haha

Kami gi TESCO ampang lps lunch kat Ulu kelang....ramai btol umat kat TESCO...al-maklum la..arinikn cuti...

So layan step kami masak gune perncah segera nie yer...haha

bahan2 yg diperlukan...
 - beras - 2 cawan utk 1 pek
 - Marjerin / mnyk sapi...(aku gune marjerin Daisy..senang...yg lebih bleh buat calit kat roti..haha...
 Kismis
Ayam
Perencah Nasi Briyani - Maggi

Step....
harus la ikot sajo step yg tertera diblkg pek...haha


STEP : 1
panaskan / cairkan maerjerin...
dlm 2 - 3 sudu besar

STEP 2 :
Tumiskan paste Nasi Briyani...
Tumis smp naik bau... 

STEP 3 :
Masukkan Nasi, Ayam & Kismis
Gaul2 dlm 2-3 mint...
Kemudian masukkan air...
(aku x tau byk mane air tu..sbb aku sukat air smp 2 ruas jari telunjuk..) 



HASILNYAAAAA...
Haha....
Alhamdulillah mnjadi walaupun mcm x cukup bahan...
but for 1st time...is consider mnjadi la kannn..haha


end

Tuesday, November 13, 2012

Congratulation...my Schoolmate...

As Salam

entry : cinta 15 tahun

on 10/11/12 yg lepas my school mate nikah day...both of them is our school mate since form 1 lg...yg asben 1 kg dgn aku & yg si wife pun same2 kenal time kami form 1 lg...huhu

Alhamdulillah jodoh dieorg panjang & dh slmt diijabkabulkan...

Next week is their sanding day....mmg next week aku & hata x blk KB...tp x sure lg dpt turun PERAK ke idak...

Ape2 pun...slmt pengantin baru & smoga berbahagia hingga akhir hayat to both of my FRIEND kema & helmi

gambo aku cekau dr FB owner..eheh



InsyaAllah ade rezeki aku & hata trun Perak jumaat / sabtu nie...

end

LV & GUCCI VS KASUT BATA

As Salam

entry : pulang paku buah keras...

Hoho...
issue MAT YO masih lg ade sisa2...tp aku baru nk update...sbbnya...kebiziannnnnnnnn...haha

Ok..pd aku..kite jgn la jd mcm lupe daratan sgt..jgn sbb org tawar byk gilerrrrrrrrr...ko dh pandang sblh mate jer risiko2 yg akan ko & KAFA kene hadap...

As TRW.net said...
"Kalau nk pakai brng branded mcm LV & gucci...jgn la harapkan harga spt kasut BATA"...eheh

Mmg btol pon ape yg dieorg kata...
MAT YO is the best player...so mane mgkn KAFA nk let go gitu jer pd YG MEMINTA...dulu siap buat press conference kate sanggup bayo...tp bile KAFA kuar list down harga ko xmo bayar plk..then bile Anwar Musa blk..terus senyap...MOTIF???

Aku nie x pandang sgt ttg undang & urusan jual beli player...
tp kite cerita dr ape yg kite nmpk & itu la komen yg akan kite bg...kan???

end

My Qaisara 2nd Bday...

As Salam

Entry : Bday update

Even mini party nie dh nk sebulan...tp ade aku kesahhh???haha

Event nie spatutnya bermula lps ZOHOR...tp ade jgk tetamu yg mcm x paham bahasa dtg pkol 12am...mmg kelam kabut la kami nie buat tepek sini & sana...smpkn aku rase mcm kartun sgttttttttttttt...

Ape yg diplan mmg x mnjadi....tp tetap kami jlnkn...mgkn ade hikmah die kot...eheh

Kami terpaksa buat 2 sesi utk brlaku adil & saksama...adil ker???eheh

Time nk amik kek...aku decided utk bli lg 1 kek as back-up..kek kartun biase jer...tp sedap jgk...eheh..aku x amik kek yg nombor2 tu...sbb mcm terbyk kalo smp 3kg...org yg dtg xde la ramai mane pun...huhu
 Celebrate with her cousin Hafiy...
Kek utk sesi pertama - tghari... 

Kek sesi ke-2
Punya la x cantiknya tulisan nama pd kek nie...sedey aku tgk...
tp nk buat camno..time amik nie...
org mcm ulat kat dlm kedai kek tu...
sabo aje la... 
 Tiup kek...eheh

Ade a few gambo yg aku x dpt nk upload lg...
Nnt kalo sempat aku update ok...



end

Monday, November 12, 2012

Perabih...

As Salam

entry : daging weh...daging

Dh 2 kali blk KB...
Tiap kali blk tu la kami duk mkn nasi lauk DAGING....bkn daging dr hasil Aqiqah & Qurban bahagian kami...tp dr sedekah org keliling umah my MIL...huhu

Sabtu aritu aku & hata decided lg utk bako daging tu...my FIL yg tlg pilih daging mane yg lembut utk dbako...Aku tukang bakar arang + jaga daging...HATA plk tukang TESTER sajo...sbb my Qaisara xmo berlekang dgn hata...haha..ok la..aku x kesah pun...daging tu kami potong nipis...so mmg cpt masak...ngam2 je..eheh

My FIL buat resepi marinate sendiri...sedapppp..haha


end

Hari Raya Qurban & Aqiqah...

As Salam

entry : Aqiqah...

Hoho...
Dh 2 mggu baru nk story...maklum le..kebizian siket...eheh

Okies....
Kami gerak dr umah ke Tanah Merah pkol 9am...(Lps solat Sunat Hari Raya Haji)...On de way tu my BIL terlanggar monyet yg mlintas jln x pandang kiri & kanan...Kami smp Tanah Merah around 10:30am...

Terus gerak ke tmpt sembelih Lembu...

Aku nie mmg jenis yg x bleh tgk byk darah...rase geli kepala lutut...so time hata. my FIL, BIL & SIL duk mngadap upacara sembelih tu...aku mmg duk jauh2...rase gerun plk tetibe..kan???

So gambo pun aku mls nk letak byk sbb gerun pny angin dtg...haha
Hata & My Lovely Qaisara b4 akad jual bli & Niat Aqiqah...
baju kurung nie aku bli kain kat kamdar...
then x smpt nk jahit time raye dulu...
Alhamdulillah la my k.cik sanggup tlg jahitkan...
so bleh la pkai time raye aritu..huhu

 My FIL yg tgh get ready utk melapah.... 
Lembu yg bakal disembelih...
Alhamdulillah daging lemu nie sgt lembut....


Lps settle sembelih..aku & my SIL blk umah kat Tanah Merah tu dulu sementara nk tggu kaum2 adam siap melapah...

Dlm tghari lps solat jumaat kami mkn ramai2...meriah la jgk...eheh

Alhamdulillah settle jgk tanggungjwb kami utk Aqiqah buat my Qaisara....

end

Latest From My Qaisara...

As Salam

entry : update

hari jumaat hari tu...kami telah buat lg idea yg x berapa nk center bile dh lepas maghrib baru decided nk blk KB..( nie gara job hata bli settel lg..)..

kami decided blk jgk this week sbb planning x blk next week sbb xmo dh beku montot duduk berbelas2 jam dlm kete mngadap jem...hukhuk

Alhamdulillah skrg almost stp perkataan yg keluar dr mulut comel my Qaisara dh mule proper...like...
-- anak meow...
---raksasa ( sbb kasik layan ultraman tiga..haha)
---ayah...meh sini kejab...(arahan utk ayah...haha)
--duduk sini..(bile nk tunjuk sesuatu..)

Okies....now my Qaisara dh pandai main cek wan -cek wan....time bday aritu my SIL hadiahkan set masak2...so itu la yg dihulurnya pd aku utk main skali...masak2..then suap2...tiup2 konon2nya panas la...haha

layan memek my Qaisara sambil tgk backkom & pocoyo..huhu



Miss HER so much...
muahhhhhhhhhhhhh.....

end

Friso - F.O.C Cartoon Towel

As Salam

entry : F.O.C from friso...

hari tu tgk kat tesco KB ade FOC towel kalo bli susu FRISO step 3 & 4 yg 650g*2...

Skali gi kat billion KB...amik koooo...
Every tin 900g FRISO step 3 dpt sehelai...haha
Aku plk mmg stock bli smp sbulan..so dpt la F.O.C 4 HELAI...eheh

Aku pilh moo 2 helai, frog 1 helai & duck 1 helai...smp umah my Qaisara bukak yg Moo...aku ok lg...skali blom smp aku smpn yg lain...udah diamiknya plk lg 1 yg FROG...eheh

Layan la gambo ek...

Lambakan kotak F.O.C from friso...eheh
Menggayakan towel FROG from FRISO...huhu

Sengih layan Pocoyo & Elly's doll...sambil peluk2 towel F.O.C..eheh

 Ketawa suka sambil peluk dua2 towel...hoho

Bersyukur sgt sbb dpt tahan nafsu bli yg twin pack 650g aritu...x dpt SATU...tp skali bli dpt EMPAT terus..hoho...

next month kalo ade lg promo nie...mmg bertambah la koleksi towel nie even yg sama jer...haha..ade aku kesah???janji F.O.C..eheh


end

Sunday, November 04, 2012

Aktivity Mggu Ini

As Salam

entry : Alhamdulillah this week berjaya...hrp2 next week pon sama...

Mcm entry yg lps aku ade cite aku kene follow hata outstation for a week kat KL...so we have to leave my lovely Qaisara with her tok ma...

I thought this week the job can be done & we can back to KB on last Friday...skali x siap2 lg da.....so aku & hata dgn semangat wajanya...

NEKAD blk KB on Friday after maghrib....
NEKAD ikot t'ganu even our journey take around 9hrs....haha

Kami ikot Ganu (LPT) sbb xmo hadap jln berliku3 kat gua musang & merapuh...kalo time perayaan xpe sbb mmg confirm kete byk & kami pun brteman..haha...

Alhamdulillah ikot Ganu nie mmg senantiasa berteman...even ikot jln kampung pun...left & right terang sokmo..eheh

Kami smp KB on 4:30am sabtu...then rehat a.k.a Zzzz smp ke pkol 10:30am skali dgn my Qaisara...huhu

My Qaisara demam sbb jangkit with her counsin yg demam time raye haji lepas...so mlm td igt nk kasik mkn aiskrim....
At last...my Qaisara nie just mkn candy yg di add on sajo...udah ibu & ayah yg kene abih kan aiskrim...huhu

2day we have to going back to KL....hopefully job hata nie bleh settle segera so we can be with my Qaisara mcm biase...huhu

Now masa utk kejutkan my Qaisara utk bwk gi tesco carik kelat (chocolate) sbb nk pujuk kami kene tgglkn lg my Qaisara...hukhuk....sedey dowhhhhh


Oh ya...lupe nk story...
Start from aku follow hata to KL...
I already QUIT from MCD....eheh...WHY???
BEXT YEAR baru aku bleh story ALL OUT...eheh...tggu yer...

end

Wednesday, October 31, 2012

Wordless Wednesday

As Salam

entry : MISS HER A LOT


Ya Allah..
Allah sahaja yang tahu perasaan aku skrg nie....
Moga Allah beri aku kekuatan utk hadapi Dugaan drNYA...amin

end

Victoria Secret @ One Utama...

As Salam

entry : spot baru

Smlm aku berkesempatan berjimba2 tenangkn hati yg rindukan my Qaisara...haha

Skali time berjln2 "window shopping" tu ternmpk kedai yg slama nie aku just tgk product die online jer....

VICTORIA SECRET

terus tarik hata jejak kaki ke sane...skali ade promo la utk cologne dieorg...affordable la dgn product tu...eheh..b4 dis ex opismate aku jual pun rege lebih kureng je dgn rege kat kedai nie...eheh

Terus req nk bli....REQUEST sajo..bkn amik terus ok...pitih tu ade..tp ade mende lain lg yg lebih penting...haha

Okies...byk bauan yg memikat hati aku nie....eheh


end

Monday, October 29, 2012

Hangus & Kering....

As Salam

entry : myself

Time my SIL yg kat Putrajaya & Ganu blk KB..both of them ask me...

Kak Cik : "Za...bakpo napok lg KERING????"
Kak Nik : "Za...bakpo muko napok HANGUS???

2 soklan yg aku sndiri x dpt nk jwb...

KERING tu mgkn sbb byk mende yg aku kene Fikir & Settlekn..so time mkn tu mmg mcm tunggang tbalik siket & hati ade sikit terganggu...

HANGUS tu..is kulit muka aku....aku sndiri pun x sure knp boleh HANGUS...nk kate duk bertenggek bwh matahari x jgk kot...tp ntah la...huhu

Hata pun perasan jgk dgn KEKERINGAN aku nie....eheh
So from now onwards he just let me eat anything I want as long as I get back my old weight...haha...mcm mlm td kat RNR Gambang pun..pkol 1am kot aku bantai mkn nasi puth + telur mata + sambal ikan bilis ++ roti kacang...lapar gile...

Gonna MISS my Princess this week...
Tp aku & hata buat nie smua utk kesenangan my Qaisara pd masa depan...smoga perjuangan kami dirahmati ..amin..

boleh la pulak camera tertinggal kat KB...sedeyyyyy!!!!

end

17hrs....kebas.....

As Salam

entry : jammed tahap gaban...!!!

Smlm pkol 9am aku cube kejutkn my Qaisara dr tdo sbb kami kene gi billion utk bli susu & pampers...a day b4 (hari raya haji) aku dh btau my Qaisara something...smp ke sudah my Qaisara xmo bgn dr tdo..smpkn her cousin hafiy kene masuk bilik kami utk kejut then baru my Qaisara celikkn mato...eheh

Okies....
Actually aku kene ikot hata gi KL sbb ade job penting kene settle..nk naik public trnsport mmg harus la xde yg available disaat2 akhir nie kan???so nk xnk kene jgk temankn hata drive...

Pkol 12pm aku & hata grk dr KB with my SIL yg kat Putrajaya tu...we are heading tu LPT highway...tp jemnyerrrr nauzubillah...4jam pun kami still kat dlm negeri KELANTAN...jammed giler bab punyerrr...

pkol 7pm baru jumpe laluan ke highway LPT...singgah solat kejab kat RNR yg x cukup sifat..surau pun nan ado..kene la solat kat atas rumput...kat situ pun jammed jgk...skali highway ke LPT tu dieorg TUTUP..aku xtau la ape motif dieorg tutup..nk pedajal org2 KLATE kot..eheh...

Pkol 9:30 kami baru dpt lps exit ke Bandar Al-Mutakif Bilal Shah...(betul ke..ejaan??)kete gerak mcm siput jgk..siap ade yg potong Q..hablau btol...dh la radio kete tetibe x jumpe2 channel...dgn kiri kanan ladang kelapa sawit..kene la on mp3 dr phone sony aku...

pkol 1am kami benti kat RNR GAMBANG sbb hata dh mngantuk tahap nk tersengguk2 sbb jln jem ++ gelap...silau dgn lampu kene dr arah depan...then jammed nk mampus tahap rase duk dlm microwave mngadap jammed nk ke TOL KARAK...ya Allah...mujo la TNG ade balance RM6.20..dpt la skip jammed kat TOL KARAK yg RM3 tu...kat sane pun dh pkol 4am...then nk ke TOL RM5 tu memula mcm slow jgk la kete..tp lama2 dh ok..Alhamdulillah x jammed...

Pkol 5am kami smp putrajaya umah my SIL...mmg flat giler rase bdn...rase mcm nk pengsan...jammed gile..stp pelusuk nk kluar dr kelantan jammed truk...

2day plk pepagi dh kene kuar dr putajaya...now kami tgh isi perut..lapo...haha

end

Happy 2nd Bday - My Lovely Qaisara

As Salam

entry : my Qaisara

1st of all...b4 aku story mende2 lain...aku nk ucapkan happy bday to my lovely Siti Qaisara...dh 2 tahun dh umo che mek aku nie....dh clever mcm2 mende...eheh

Alhamdulillah on Saturday we had a simple bday celebration for her & her cousin hafiy...

Segala gambo aku akan update nnt ek...mood the wengggg lg nie..haha



Smoga my daughter akan jadi anak yg muslimah & byk lg doa aku utk my Qaisara...huhu


end

Thursday, October 25, 2012

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA 2012...

As Salam

entry : raye wehhhhhh

laporan trafik - 4:30pm - khamis 25/4/12
Arini my SIL blk KB..gerak dr Putrajaya 10am but now still @ Kuala Lipis..wallaaweehhhhhh!!!!...jem giloss!!!!!

Dikesempatan ini aku rase bersyukur sgt sbb masih berpeluang utk menyambut Aidiladha tahun ini....

Maafkan andai ada silap & salah spanjang berkecimpung dlm dunia blogging nie...eheh

to those yg blk kg..x kire journey dekat ke jauh...semoga slmt smp & slmt blk ke destinasi...amin...

Raya mood activated...
time to be with my lovely Qaisara & family...huhu


end

Bday Present...

As Salam

entry : my Qaisara

Alhamdulillah...berkat merewang smp ke pkol 12tghmlm td...aku & hata berjaya dptkn bday present utk my Qaisara...hoho..xde la seberapa sgt..tp aku & hata cukup puas hati...bcos it was 4 our lovely daugther..eheh..

Esok b4 subuh my PIL, aku,hata & my Qaisara akan gerak ke pasir mas (umah kak ipar my SIL) sbb acara aqiqah tu dbuat disana...aku & hata decided utk amik 1 bhgn lembu bg gantikn dgn seekor kambing...++ 2 org my BIL & SIL pun amik 3 bhgn utk korban...they said kat sane meriah sbb lps sembelih & mlapah, akan buat sikit knduri kesyukuran then baru blk umah..

means...esok kami akan braya kat pasir mas la...huhu...ok la...

Smlm singgah kedai serbaneka utk bli :
- banner plastik
- ballon
- trompet mini

Mknan.. :
- nasi beriyani + lauk daging aqiqah my Qaisara - from my MIL
- kek - tempah kat muhibbah - amik sabtu pg pkol 10am
- cookies by my SIL- utk bg kat bdak2..kalo ade yg dtg..eheh

My SIL yg kat ganu tu pun blk jgk..she said nk join skali celebrate bday anak bujangnya merangkap cousin my Qaisara yg beza umo 2 bln sajo...aku x kesah..lg meriah...eheh..present for Haffiy pun kami sempat blikn smlm...huhu


ok la...
nnt ape2 aku update lg yer....
mngantuk wehhhhhhhhhhhh...haha

end

Monday, October 22, 2012

Final Piala Malaysia..part II

As Salam...

entry : Trable champion...

Fuhhhhh...Alhamdulillah akhirnya berjaya mngopi gambo dr FB..eheh

Layankn gambo aye yer....huhu
B4 masuk stadium...
layangkan rm2 utk sticker nie..eheh
Our tiket...
Hasil tepekkan kiri & kanan...huhu
bergambo b4 hujan...
View from our seat..
Layan geng ATM bergendang smp x igt
waktu maghrib... 
time nie baru lps hujan...
Lautan MERAH...haha
baru nk start....then nayanyi lagu NEGARAKU...
Geng ULTRAS...
FRU yg hanya mampu memandang gelagat team ULTRAS..eheh
Game dh start...
Hata with final result..
KELATAN - 3 , ATM - 2
Me after game...
muka berminyak mcm dh cukup utk mnggoreng...
haha

Ok...
Overall aku mmg puas hati gi game kali..both of them ( ATM & TRW ) mmg sama2 hebat...both of them main game mmg best giler...even both side ade yg mcm BERLAKON..tp ok la kan???eheh

Time nk balik rase seksa gile..pkol 12:30tgh mlm kuar dr perut stadium..then smp kat parking sume kete stuck..aku & hata bantai tdo dlm kete smp pkol 1:15am...pkol 1:30am gerak..smp kat uptown d/sara pkol 2:15am...kene makan sbb dr pg x sebutir nasi pun masuk dlm perut aku...smp tmpt mnginap pkol 4am...tdo smp pkol 10am..azan subuh pun x sedar...eheh

Ape2 pon tahniah buat TRW...ATM pun patut bangga sbb they just a FOOTBALL CLUB..tp berjaya masuk final kalahkan team lain yg wakil negeri masing2..kan???


end