Add On..Selipar...

As Salam

entry : getah

Kelmarin aku try pakaikan selipar yg kami bli kat bata B4 blk KL pd my Qaisara..
Aduuihhhhh....
Kesian betul aku tgk...kembang kuncup jari kaki nk kawal selipar tu...haha

Then pg smlm lps hata gi keje trus aku amik getah seluar yg 1/2 inch & adjust sendiri letak kat selipar tu..so that bile my Qaisara pakai xde la mcm nk tercabut dr kaki...

Tadaaaa...
Ok la kan??

TAPI..TAPI..TAPI...
Ade 1 lg prblm...
Plastik yg balut kain kat kasut tu telah memerahkan & menyakitkan ruang antara ibu jari kaki my Qaisara dgn jari sebelah...merah..then my Qaisara said sakit..poor here..

Dgn gigih aku pun gunting & buang la plastik tu...pg tadi...


end

MATTA FAIR - 15-17 MARCH 2013

As Salam

entry : vacation
Walaupun cite nie dh 10 hari berlalu..tp aku tetap nk story sbb ini 1st time pegi..(berani la pegi sbb ade pitih..haha)

On Saturday aku & hata ke MATTA FAIR kat PWTC..kami gi lps zohor & parking kete kat titiwangsa.
Gile ramai wehhhh..kalah jom heboh..haha..entry fees RM4/pax utk dewasa..dpt la gelang kertas mcm kat genting(wajib pakai), free woven bag & risalah
sempat lg snap time beratur nk amik pass masuk..kiki


Kami plan nk amik mane2 package dalam negara yg MAMPU MILIK utk penuhkan masa kami dgn my Qaisara..lg pun dh 2 tahun x berjalan kemana2 selain dari Tganu (umah my SIL)..

Memula jln kat Hall 1...Mcm2 tmpt yg kami survey...

Then ke Hall 2 & 3 plk..
Ini semua overseas pny package...mmg rambang mate..siap ade jual tiket flight skali..means bile korng dh bli mana2 package...bleh terus ke booth flight utk booking tiket ikot date vacation yg korng pilih..hebat kan??(gile jakun)
\
Show from JAPAN...
Me & Hata...
Berehat memikir nk amik package yg mane..eheh

Then lps berbincang itu & ini ++ budget..
Kami ke booth A'FAMOSA resort..
Kene amik min.4 pax..:
Peak : jumaat - sabtu = rm40/pax
x peak : ahad - khamis = rm10/pax

1 theme park rm20/pax..
kami pilih 3 theme park - safari, waterpark & cowboy town

+++ dpt FREE 5 game sorng..

Kalo nk breakfast..kene add on RM15/pax..(kami amik)

Kami pilih ahad - isnin..so murah la siket kan???haha
Kami akan duduk kat apartment (sbb min.4 pax)..kalo brjln ke cowboy town tu 10minit..tp nk ke waterpark & safari tu kene naik kete..

TOTAL : RM190 SAHAJA!!!!

Murah kan??(Jakun Lagi)
X pernah2 aku dpt package murah gini..haha

So Ahad & Isnin (31 March -1 April 2013) nie kami akan berangkat ke sane...
Walau pun itu x termasuk duit minyak, tol, lunch & dinner..tp tetap rase brbaloi..

Patut la manusia berduyun2 pegi ke MATTA Fair nie sbb mmg package dieorg gile2...kiki

Sblm blk dr MATTA FAIR hari tu..tetibe jumpe lg 1 package yg berbaloi & mampu milik...tetibe berkenan..sbb mmg mulanya nk kesana..tp disebabkn kos buat passport tu x mengizinkan kami utk dibuat dlm masa terdekat nie..so x jadi la beli...

TAPI!!!!
Aku & hata amik jgk package tu sbb utk 2 pax just RM500 SAHAJA ke negara seberang...travel date bleh pilih smp sept / hujung tahun kalo x silap...kiki..Today hata byr full (sbb time MATTA FAIR tu letak booking fee je)..& kami dh pun pilih tarikh utk kesana..means sempat la nk mngumpul pitih buat passport utk 3 org ++ simpan duit utk belanja kat situ nnt..(kalo mampu la..kalo x ...ikot aje la package yg ade..kiki)

Alhamdulillah sesangat sbb Allah bagi aku & hata peluang mcm nie..
Aku bkn mampu nk melancong stp tahun mcm org lain..
Bile dh ade rezeki nie..gunakanlah sebaiknya...
Hrp2 diberkati & akan ade lg rezeki dimasa akan dtg..amin..

Ok..
Nnt kat sane aku update lg ye..huhu


end

Pagi Bersama - My Qaisara...

As Salam

entry : jemput bawang

Pagi td pkol 8am my Qaisara dh bgn..Alhamdulillah mlm td my Qaisara, aku n hata tdo dgn lena..haha

X mcm smlm..my Qaisara brjangkit selesema dgn aku / hata (x igt) then naik plk flight..then naik plk bas time maghrib..lalu hutan then naik plk kete ke rumah..so mmg penat la kami 2 beranak especially my Qaisara..mlm smlm my Qaisara x bleh tdo mgkn sbb trlalu penat ++ menanggung selesema yg heavy..stp jam menangis n kami mmg x cukup tdo..

Smlm time hata gi keje baru my Qaisara dpt tdo dgn lena..tghari jgk baru bgn & aku bwk g kedai bwh nie bli lauk...menolong lagi che mek nie..aku suruh my Qaisara potong helaian daun kobis la..potong isi ayam la..n ade la a few lite job lg utk my Qaisara..aku bg pisau mknn ikea tu aje..x tajam..janji che mek tu menolong...huhu

Sudahnya smlm, lps maghrib kami bwk my Qaisara ke klinik..Alhamdulillah..dh ade kurangnye sikit..huhu

Pg td..
Dh alang2 my Qaisara bgn awal..aku sengaja bg my Qaisara bancuh tepung utk buat jemput2 bwng..aku masukkan cube ikan bilis jer utk menambah perisa..sedap jgk..eheh

ini la che mek sy yg bangun awal...
Dgn muke bangun tdonyer....
terus2 aje nk menolong..huhu

Lps brsarapan..(aku sorg je..my Qaisara x layan jemput2 aku nie...haha)..terus bwk my Qaisara tlg aku cuci kain (tlg sibuk..haha)..then lps mandi mkn siket biskut yg ade , mkn ubat n she request nk minum susu..pkol 10:30am terus Zzzzz..smp la skrg nie...

Hata plan lunch hour nk bwk aku & my Qaisara kuar carik hadiah utk annual dinner 5 april ni..so sambil menyelam minum air..kiki

Aku igt nk bli mounting board utk dikerat2 n jadikan mcm frame gambo..then amik gam cair tepek la ape2 brng recycle yg ade kat umah nie utk dijadikan activity my Qaisara..tp masih x berkesempatan..hrp2 hari nie dpt bli..eheh

Ok la..aku plk rase mengantuk...kiki
Tggu hata kol utk get ready...


end

Give away dari mystrawberi.blogspot.com

As Salam

entry : giveaway by mystrawberi.com


To All Blogger...jom join GA nie...
Very the simple TnC..x susah pun..siap bleh pilih lg kategori gift ape yg korang nk..eheh

Syarat2nya... :
1. Letak tajuk entry :  "Give away dari mystrawberi.blogspot.com"
2. Letak Banner mcm yg aku tepek kan nie..
2. Follow la owner...(Just click follow je..x susah pun..huhu)
3. Kene pilih nk hadiah kategori ape :
    kategori 1 : nak hadiah buku resepi kanak-kanak
   kategori 2 : suka hadiah comel-comel
   kategori 3 : misteri

Aku pilih kategori 1 sbb nk mem"variaty"kan menu utk my Qaisara nie ha....
Naik pening aku pk menu ape yg my Qaisara suka...eheh

Boley Click sini 4 more info : mystrawberi.blogspot.com
To the owner..
Dah lama x join GA..hrp2 ade rezeki...kiki


end

We Are Flying

As Salam

entry : my Qaisara

Ptg nie pkol 5pm aku dgn my lovely Qaisara akan fly ke KL..

Td dh set siap2 hata kene tggu kami kat KL Sentral...
Harap2 my Qaisara x buat perangai sepanjang perjalanan pertama che mek aku nie..eheh


Beg dh mcm beg kura-kura sbb hangkut skali 3 biji bantal busuk my Qaisara...haha


Ok...got to go...
nak bersiap sudah....




end

Sekejab

As salam

Entry : my qaisara

Smlm kami smp KB pkol 9pm...dh rase nk muntah aku dlm bas tu...

2day plk pepagi dh bwk my Qaisara ke tmn..gi awl sbb lps zohor kene ke tanah merah...

Pkol 11am kami 3 beranak ke bandar..ke kedai bata mncari kasut utk my lovely Qaisara..Alhamdulillah jmp...

Lps zohor plk ke tanah merah..,
Blk dr sane lps asar ke tutti fruitti plk bwk anak buah mkn sane..

Then td pkol 8.30pm dh htr hata ke stesen bas..hata kene blk kl dulu sbb kijo..aku & my lovely Qaisara menyusul plk on Tuesday ptg so hata amik kami di. Kl sentral...

SEKEJAB sgt my lovely Qaisara dpt jmp dgn Hata.
SEKEJAB aje rasenye masa brlalu..

Td elok aje kete kami melintas bas Hata...terus my Qaisara merengek panggil "AYAH"..sedeh plk aku rase...smp tertido dlm sedu sedan dibuatnya...huhuhu

Hata dh pesan awal2 pd my lovely Qaisara btau akan jmp lg on selase & akan naik kapal "tube" a.k.a flight dgn ibu & she replied OK...

Hrp2la my Qaisara behave dlm flight tu nanti..huhuhu

Ok la...
Kene tdo dh nie sbb esok pg kene g bekwoh cousin hata plk...aku n my Qaisara nie kire wakil hata la..huhuhu

Slmt mlm...

End

Jem Wehhhh!!!

As salam

Entry : update dr dlm bas - seat bontot bas

Pagi td lps subuh terus brsiap2 nk ke stesen bas putra..sementara tggu jam pkol 9am kami breakfast dulu...

Skrg baru smp kat kuala krai dr jam 9:30pg td..naik kematu dh nie..

Dh la td menahan rase trkucil dekat 4 jam..
Pastu plk bas nie byk bebeno hay nye kome weh..rase mcm stp 10km berenti 5minit..
Ditambah plk dgn jem...(Lupe cuti sekolah dh mule)..nie xtau la smp kb pkol brp..kalo b4 maghrib alhamdulillah..buatnye lps??? Mau muntah aku dlm bas nie...

That's Y aku& hata mls amik bas pagi...lamanya x same mcm lama naik bas mlm...naik bas pagi nie rase mcm 20jam bertenggek dlm bas...haha

Okla..aku dh pening menaip dlm bas nie..
Nnt aku update lg ye...
Esok nok gi bekwoh(kenduri)...then nk gi taman plk bwk my Qaisara (kalo sempat)..pastu nk mencari kasut utk my Qaisara plk...


End
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Seoul Garden Lagi....

As salam

entry : Hata Belanja

Alhamdulillah...
Bulan ini (bulan 3) hata telah dioffer utk terus bekerja as permenant staff kat project yg hata handle skrg...Dgn gaji yg sepadan dgn qualification & experience yg hata ade..aku rase cukup puas hati...berbayar segala susah payah kami selama nie...

So once dh dpt offer letter tu..hata dgn senang hati belanja aku kat SEOUL GARDEN KL FESTIVAL CITY...Igt nk tggu my Qaisara...tp hata x sabo nk celebrate...xpe la..janji yg kuar duit hata..kiki

Layan la mknn kami yer...
1st time amik mee tu...sedap jgk rasenyer..eheh 
My pebret salad... 
daging yg lembut giler... 
Aiskrim gile-gile..
Semua aku campur..pdhal itu bahan utk ABC...eheh 
Layan...hata amik kambing...
TP kambing tu mcm terlebih bau plk...huhuh

Alhamdulillah...
Aku x sangka rezeki kami masih dibumi KL nie...



Sedey jgk time mkn nie sbb my Qaisara xde..
Tp xpe..kami dh plan mcm2 utk my Qaisara..
Doa2kan la semuanye berjalan dgn lancar ye kwn2..huhu


end

Minum Petang...

As Salam

entry : import dr giant

Bile dh start jadi suri umah nie mule la mcm2 mende nk dibuat..eheh
Lps subuh lepak2 kejab buat ape yg patut then sambung tdo smp tghari..eheh
Basuh kain..sapu sampah...tgk tv...layan novel...then layan tenet kejab2...
Menjahit xde mood sbb dh kene start kemas mesin jahit tu sbb selasa depan my Qaisara dh ade kat sini...
Hati teruja menanti ketibaan my Qaisara..haha

Mende yg x bleh smpn lama nie better la dimasak dgn segera..(sbb umah nie xde fridge)..sedeh kan??


Tghari hata blikn frozen food nie kat aku..
So ptg td sementara menunggu tibe waktu memulakan masakan mlm...aku goreng semua...aku dh minta awal2 beli serba sikit jer...jgn byk..so dibeli hata 4 ketul stp jenis..ok la kan???
Aku suke semua yg dipilih sbb semua sedap walau pun dicicah dgn sos cili...
Tp bile makan & minum plk kopi panas sambil tgk tv..mmg layan...
Kalo la umah nie ade laman dh lama aku lepak kat pangkin umah...hahah



Sedap jgk mknn nie sbrnyer kan??
Selama nie tgk aje berlonggok2 kat giant tu..eheh


end

Interview...

As Salam

entry : Interview @ UOA


Alhamdulillah smlm dpt kol dr 1 of cmpny2 yg aku dh htr resume since 1 months ago...
So today pkol 8am kami dh gerak utk ke bangunan UOA...
Plannya gi naik kete & parking kat KLCC...tp kalo dh namanya hari bekerja & waktu peek hour...jgn mimpi la ko nk smp KLCC tu b4 10am..lambat tu mmg berkemungkinan besar..

So kami parking kete kat setiawangsa & amik LRT ke KLCC..
Menapak jgk la nk ke menara UOA tu (sbb x tau jln short cut..so kite ikut jln long cut..ekek)
Berpeluk jgk la ketiak ni siket..kiki

Hata temankn aku smo entrance sambil2 tunjuk jln (sbb aku mmg xtau jln nk UOA nie)
Then gi back to wangsa maju to meet his client...

Time nk interview tu kene is form..
Time nie plk la aku x jmp pen..padahal mmg dh bwk..disebabkan mengelabah(mcmkn x penah gi interview)..aku pun x check semua poket bag yg ade...terpaksa buat muke kesian pnjm pen..haha

Bla,,bla...bla...
Then the boss ask me to come back on 8 April 2013 sbb aku btau aku dh merencanakan pelbagai prgm sepjng 2 mggu nie...so kalo available pun mmg semuanya bermula dgn tarikh itu...

Aku x sure la die setuju ke idak...nmpk mcm setuju..nmpk jgk mcm nk aku available ASAP...

He said he will call me back at the end of this month for 2nd interview...
Kalo Allah dh tetapkan ade rezeki aku kat situ ade la...
Kalo Allah dh tetapkan kat tmpt lain...Maka aku redha je...
Janji Allah bg yg terbaik untuk aku & fmly kan??huhu



So nnt kalo dieorg ade kol ade update lg yer..huhu
end

NUFFNANG - X

As Salam

entry : ruangan READER yg baru

Actually NUFFNANG-X nie dh lama ade kan??
Tp dek kerana lembs..siket..aku abaikan aje dulu..register bodo2 jer..
Then dpt email / else dr google btau yg READER through gmail akan ditamatkan start 15 MAC 2013 kalo x silap aku...time tu la baru aku terkedek2 nk copy & carik semua link2 blogger yg aku follow utk dimuatkan dlm list NUFFNANG-X tu..eheh


Hari nie tgk kat gmail mmg dh xde dh link READER tu...AGAIN terkedek2 update mane2 blogger yg aku x update lg...terkedek2 jgk la add dieorg...huhu...

So far NUFFNANG-X nie ok la...sbbnya aku pun x explore abih lg...just add as much blogger as i can mane2 yg aku igt...eheh

Yg dlm bloglist pun aku sumbat sekali..senang...kan???
Terus aje nmpk ape2 yg blogger2 lain update...kalo nk tgk se-se kat blog mcm leceh la...alang2 dh ade kemudahan..baik gunakan...iye idak??huhu


akan aku explore lg kalo ade free wahai NUFFNANG-X..huhu

end

Last Day...15032013

As salam

entry : tamat sudah...

15 Mac 2013 lepas tamat lah sudah tugas aku dgn project sekian..sekian...
Tp on Sunday (17 Mac 2013) aku still join dieorg ke 1 Million Women Walk kat dataran Putra - Putrajaya..that is the last...

Last day kat sane xde ape2 special event pun...mcm biase2 aje..aku pun mmg x mengharapkan ape2 sbb aku pun x berkenan nk celebrate2 nie..bkn kenal sgt dgn dieorg tu.....kikiki..

kemalasan yg semakin berleluasa bila jadual SERAHAN TUGAS sudah aku siapkan smp 4 page bersamaan dgn 20 tugas yg mesti dieorg follow up...mampu?? ikot korang la...haha

Blk dr keje terus gi tgk movie OZ bla..bla..bla..(x igt ++ mls nk google..eheh)
Then hata belanja kemaja kat BRAND OUTLET...Alhamdulillah..haha

Ade byk mende nk story sbnrnyer...
Tp sume bergambo & gambo tu sume melekat lagi folder dlm netbook nie...
Nnt dh siap edit aku update yer..eeheheh


end

Tablet PC - Android

As Salam

entry : nk ipad/tab x mampu..kimo Malaysia pun layan...haha

Alhamdulillah lagi...
Ade rezeki utk beli gadget nie...
Hari tu gi lowyat semata2 untuk carik mende nie...
Tgk kat wangsa walk..bapaknyer mahal..
skali staff aku nie bli kat anak die rm159 jew...
Aku & hata pun survey2 la...
Mmt mule2 tu igt nk bli yg rege itu...tp bile memikirkan jangka masa pjng..so kami pilih bli yg ini :

rege rm250 jer uols...
Then aku dpt free segala jenis USB Cable...
Dpt jgk FREE casing with built in speaker...ok la tu kan???
Aku bli nie utk my lovely Qaisara...
Susah bebeno skrg nie..nk tido aje nk pocoyo..
netbook aku nie dh nazak dh...
Kene sambung wayar jer memanjang..bateri dh kong...
Laptop hata x bleh la nk kasi sbb byk keje penting dlm tu...eheh
ini la serba sikit view gadget nie...
Paling penting dpt copy & d/load game &
cerita utk my lovely Qaisara...
Interface FB tu action jer...
Aku jarang gune sbb kat PC lg jelas..haha
Gune pun time dlm bas nk blk KB..main game..haha

Jadila kan???
Nk bli yg canggih manggih belum ade rezeki lg...
Tp yg ini pun aku dh kire bagus sbb aku bkn la seorng yg gile gadget2 gini...
Aku still gilekan Compact CAMERA & DSLR...haha


Ok...nk tdo dh..
Esok b4 chauuu aku kene gi MARA nk settlekan 1 kes nie...
Nnt melopong plk staff kat cmpny tu nk settlekan sbb sblm nie aku sorg aje yg handle case nie...huhu

end





Decleor Paris..

As salam

entry : thx hata

igt lg x entry embunseri dulu? x igt xpe la...ekek

Aku ade cite ttg facial kan???
Actually dieorg guna produk DECLEOR tepek kat muka aku nie...
Lps pakai muka rase moist gitu...
Then hata said nmpk mcm cerah aje muke aku nie..hoho

Kenyit2 mate siket kat Hata...
Alhamdulillah ade rezeki Hata belikan starter pack product tu utk aku...

ini la isi dalamnyer...
Kecik & comel2 aje wehhh..
Kene pakai jimat2 nie..kiki
Tp mmg kite pakai dlm kuantiti yg ciput sbb ciput2 tu pun kesan die 
mmg penuh 1 muka...
especially botol kecik tu yg tgh2 tu... 

Bersemangat aku bli 
facial cotton & facial sponge nieh kat JJ..haha 

So far Alhamdulillah la pakai product nie sbb mende ni xde bahan chemical...bau die pun mmg bau yg lain dari product comercial yg lain..(brp byk LAIN da...eheh)

Alhamdulillah aku rase muke nie licin jer...pastu rase lembab aje muke...kalo dulu rase mcm x best..tp skrg dh rase ok siket...

Aku pakai product nie pun bukan EVERYDAY yer..pakai 2 hari sekali jer sbb nk jimat pny pasal...haha

Nnt kalo ade pitih lebih kite bli full set die plk yer...time tu pakai everyday pun xpe...janji ko ade pitih nk bli lg utk next month...haha


end

MPH SALE - 12 Mac - 24 Mac 2013

As salam

entry : jom

Tadi around pkol 4pm hata btau kene gi KL Sentral plk...kalo ikot budget mase mmg x bleh smp tmpt keje aku nie pkol 6pm..so aku decided utk tggu hata dekat JJ Alpha Angle a.k.a AEON Wangsa Maju...

Memula smp aku jenguk SALE SEMBONIA..kasut sepasang 19 - 29 hengget jer..tp malang buat aku sbb semua tggl saiz beso...walaupun design mmg nk abohkn stock..but who cares???as long as condition die ok..rembat aje la kan??huhu

Then jalan ke tmpt baju plk..siap amik gi fitting..again xde rezeki..so gantung semula kat penyidai tepi fitting room...

Then berjalan plk ke ruang legar tgh2 JJ nie...tgk2 MPH buat sale...terus je menepek kat sane smp hata dtg..
Memule aku tgk novel..then tgk buku2 education yang menarik utk my lovely Qaisara...

So aku dh amik yg ini :
2 novel..
novel atas rege rm25.90 diskaun 10%
novel bwh rege rm10 nett
Aku nie dh lama x beli novel so mmg kene bace sinopsis lama2 baru
dpt catch-up cite tu best ke idak..
Mcm hari tu bli novel bace sekali lalu aje..
At the end...aku skip-skip aje bace sbb x berape mengujakan...hoho 
Utk my Lovely Qaisara...
Harap2 my Qaisara layan la buku nie mase duduk dgn aku nnt..eheh 
Bile hata smp..he directly go to this book rack..
Kite kene sedar diri kite x sempurna..
So kami bli la buku-buku ini utk perbaiki mane2 yang kurang...
Doa2 la supaya usaha kami nie diberkati Allah yer..
Buku2 nie diskaun 10% for non mmbr..kalo mmbr 15%


Aku x sure SALE nie utk semua MPH or SALE nie just dekat JJ jer...sbb tadi mase nk byr die minta kad JJ aku sbb aku bkn MPH mmbr card holder...


Doakan aku dpt bace semua buku2 islamik tu ye kawan2..huhu


end

Last 2 days...

As Salam

entry : yahoooooooooooo

eheh
Esok ade la hari terakhir aku dgn project nie...rase mcm x sabo nk mngabihkan sisa2 disini..aku dh mule liat nk buat keje but still siap ape2 yg patut & penting so senang new staff nk follow up..

Actually yg official is 2mrrw..but on this sunday aku still join last activity dgn cmpny nie...

1 Million Women Walk
Activity terakhir aku dgn cmpny nie...
Tu pun last minute sbnrnyer...
Aku x plan nk follow..tp bile ade last minute kekosongan ++ nk mmbantu staff dept. aku nie..so tolong la...aku pun suka activity gini..dpt baju & cap FREE..kiki


x sabo nk tggu sabtu nie...
Plan nk g MATTA FAIR kat pwtc...hrp2 la ade rezeki..kiki

end

Mom & Baby Expo - KLCC 1-3 Mac 2013

As Salam

entry : borong habis...

Jumaat 2 minggu lps aku telah berjaya memborong 5 tin susu & 1 kotak 1.3kg..
Mane la x gile aku membeli...sebabnya se tin RM40.45 (standard rm47-49) jer...++ yg 1.3kg tu RM59.00 (standard rm64-66) jer..pulak tu aku gi sorang..sbb hari jumaat kan??gegurl mesti la rehat lame than boboi..kiki

Lps settle keje kat LHDN, terus aku cabut ke KLCC...x bwk plk beg extra(sbb x tau FRISO join)...dlm KLCC tu aku sesat 3 kali pusing mencari hall 2..rupe2nya terceruk siket...eheh

Disebabkan kederat nk memborong lebih tu limited so mmg aku x dpt bli byk...kalo ade extra bag mmg aku borong 10 tin kot..eheh..

Kalo dh namanya EXPO..harus la byk FREE GIFT nye kan?eheh
Disebabkan aku beli borong..borong ker?
Lps borong dpt FREE GIFT t'shirt kain ala2 jersi bola 2 helai...1 utk aku & 1 lg utk my lovely Qaisara..gambo depan gambo muka aku dgn earfon bergantungan..(maklumla..jln sensorng nie kene layan blues siket..kiki)..Tgh tggu baju siap ditepek dgn muke sendiri, dieorg offer plk urk masuk contest FRISO...kat FB..then dpt lg FREE GIFT set bocong air berstraw, tupperware + set sudu & garpu utk baby..eheh...

Lama jgk nk tggu..sementara menunggu tu aku pun round la keliling expo tu kejab..gi plk booth librease..bli 2 pack (RM16)..dpt la beg biru corak butterfly tu..then gi plk bli education toy KAYU utk my Qaisara...haha

Kat situ korang bleh bayangkan x? betapa penuhnya tangan aku ++ beg yg digendong lg...
Berkerah keringat aku time berjalan ke LRT...smp je lrt Alhamdulillah ade tmpt duduk..then dr LRT ke tmpt keje mmg aku nekad amik cab..jauh dowh nk jalan...mau pengsan aku kalo paksa badan...

Dr tmpt keje aku mnt hata amik..then kami terus park kete kat monorel titiwangsa sbb jumaat tu blk KB..aku xde la hangkut semua..aku just bwk 5 tin susu tu aje..FREE GIFT lain ++ education toy tu alu tinggalkan kat sini sbb next week kan dh bwk my lovely Qaisara kat sini? so biarla ade aktiviti kami nnt..eheh


Alhamdulillah dapat jimat LEBIH kali nie time memborong susu my lovely Qaisara...
That's Y la aku suke gi expo sbb kalo ade rezeki dpt berjimat dgn byk sekali..haha


end

TRAGEDI - Kissed By Wira

As Salam

entry : horn!!!!!

Dh seminggu x update blog..skali tgk gambo2 kat FB baru terigt lupe nk story kete ke cium dgn Wira...

Al-kisahnya pagi hari Ahad...24hb 2..around pkol 10am..aku & hata actually dh janji dgn owner umah kat d'sara nk gi tgk umah die...

Baru je x smp 5 minit kuar dr parking tetibe ade 1 kete wira nie kuar nonong jer..padahal hata dh horn!!!!...
Then terase hata mcm pecut sikit kete..then tetibe aku rase mcm badan nie terangkat ke kiri...sengal jgk la lengan kene pintu...

Terus hata mcm gangster dgn spek hitam kuar kete...
Aku plk siap beristigfar dulu...
Bukak set belt n kuar dr kete...

ini la hasilnya...

Siap ade tinggalkan kaler lagi...

Hata plk time nie dh mcm nk meletop...tapi alhamdulillah la x jadi..eheh
Mamat yg langgo nie plk mcm blur..blur...then he said sorry...sorry saje x cukup...ok..
Hata dh horn panjanggggggg gilerrrrr...tapi ko lajak jgk kete ko kan???
Tu pun hata pecut ke depan sikit..kalo x..harus la kene depan kete yg mgkn akan makin worst...

So dgn blur..blur nye mamat nie terus btau yg die ade member kat 1 workshop nie...BUT mane ade workshop yg bukak weekend kan???mmg aku pun terase bahang jgk nie..tp sabo...
Mamat nie minta permission utk naik umah kejab utk amik HP...kuar td x bwk HP katenye..Then mamat nie pun gi la umah die..blok sblh blok umah kami jer..Hata plk dh berjalan ke kete mamat tu utk amik gambo...BUKTI..abih bumper kete dgn lampu mamat tu berterabur kat tar..ade kete saga depan kami nie umah mcm beku x bergerak..terkejut tgk tragedi kami kot..eheh

Then x smp 10minit mamat tu pun datang semula dgn HP..then kol la workshop tu..
Prong..prang..prong..prang...skali org MYAMMAR da...
Lps abih je die brcakap sengaja aku tanya..."U malaysian ke Foreigner?"...
Terus jwb Myammar...aku plk siap minta nombor passport die..risau jgk wehh..org2 gini...
Aku plan kalo ko buat hal aku report aje kat polis...

Then mamat nie arrangekan Isnin utk bwk kete kami ke workshop & tgk dulu condition mcmane..either bleh ketuk / kene ganti whole pintu...Then he gave us RM500 as deposit dulu...

Hata dh mule nk meletop blk dh..abih sume plan & dh la Isnin tu ade meeting dgn client..terpaksa la bwk kete kemek nie ke hulu ke hilir...Aku plk terpaksa amik EL sbb hata said mmg x sempat nk htr & amik kalo aku gi keje Isnin tu sbb tghari kene amik aku yg OFF WAY...redha aje la...

Tghari Isnin hata blk & kami ke workshop yg diberitahu...skali bos dtg he said kene tukar whole pintu & amik masa 2 hari..(SELASA baru bleh siap)..aku dh naik suara dh time nie.."mcmane kami nk gi keje esok?dh la hari nie I kene amik cuti"...aku dh nmpk mamat tu mcm pening...aku x peduli..transport kami dh la nie aje seketul..nk gi keluar dr kwsn nie gune public transport mmg BUTA kenderaan..haha..

So mamat nie pun usaha la carik kete lain utk kami...
Selasa subuh tu die hand over kete ATOZ auto utk kami...Pastu die jgk la yg arrangekan somebody utk htr kami blk ke umah dr workshop tu..time nk tggu kete htr kami blk...mamat tu minta semula duit RM500 tu but he just asked for RM300 another RM200 die bg kami..katenye nk byr kesusahan kami..

Aku & hata x hadap sgt duit RM200 tu as long as ko bertanggungjwb & fully covered charge tukar pintu + cat semula ikot kaler yg same...itu kire untung la aku x suruh hata buat polis report...kalo x???mau berantu aku kat situ sbb kete kene tido workshop smp smggu 2 kan???

Selasa mlm pkol 8 baru kete kami siap..Alhamdulillah mcm nmpk xde cacat celanya lagi dh..yg kemek kat pintu driver sbb padel moto yg dilanggor org dulu pun dieorg ketuk & cat skali...but tmpt bukak pintu tu aje la yg nmpk uzur siket..& pintu tu kene tutup ganazz siket utk kasik rapat...

Skrg aku dh FOBIA bile nmpk kete mcm dekat2..kalo hata mcm dekat2 aje dgn kete org lain pun aku dh mule bukak mulut...

Alhamdulillah aku & hata xde ape2...
TP kepala lutut aku mmg mengeletar tiap kali igt kes tu....




end

Welcome...

As Salam

entry : for my lovely Qaisara

Memandangkan 15hb nie adalah hari terakhir project aku..so aku decided on 18hb - 20hb March nie utk blk Perak..dah lama rasenye x blk..rase rindu pada my MAK..& abah also..

Aku blk sorng...x dpt nk ajak hata sbb keje...nk gi weekend pun hata ade je activitynyer..so hata izinkan aku blk sorg..eheh

Jumaat (22hb 03 2013) blk KB...cousin hata plk wedding daynye hari isnin..so Ahad mlm tu hata blk sorng..aku plk akan blk KL dgn MY LOVELY QAISARA on 26hb 03 2013...saje je nk bwk my Qaisara sementara x dpt ape2 keje lg nie...eheh

Tiket dh pun selamat dibeli...
Rege tiket my Qaisara dh same aje regenye dgn tiket flight aku sbb my Qaisara dh CHILD..dh beso rupenye anok ambe nieh...hoho

Alhamdulillah tiket murah aje...
Aku amik flight petang sedang elok smp LCCT time hata dh abih jmp client...
Aku jgk dh siap2 bli tiket bas..so we meet hata @ KL sentral..
Doakan aku berjaya bwk my Lovely Qaisara ke sini nnt yer..hoho




end

BB1M - alahai student...eheh

As Salam

entry : wah..wah..wah...

Jumaat last 2 weeks...aku gi kinokuniya..ade mende nk dicari & nk disettlekan...
Time jenjalan mencari bahan..tetibe teringat nk mmbeli novel..any title yg menarik..skali pegi tmpt malay novel...mak aihhhhhh...

Sebakul sorang student IPTA/IPTS penuh dgn novel...
Smp kat kaunter..kalo ade 10org student IPTA/IPTS just 2 org aje yg betul2 byr gune voucher BB1M tu utk buku study...yg lain semua novel..perghhhh..kayo la student skrg nie...

Gov. bg pitih utk bli buku rujukan..tp korng jolikan ke novel..eheh
Zaman aku dulu xde voucher2 nie... dulu dpt duit MARA yg back dated pun xde la smp sebakul memborong novel paling byk pun 5 buah je...(mmg aku ade gune jgk utk bli novel..eheh)
Aku guna utk bli laptop tu mmg pasti..last 9years ago walaupun dpt duit MARA RM3.5k..tp rege laptop je dh rm2.5k...lg rm1k tu la ko nk gune bli buku rujukan or else...skrg netbook je baru rm800...brp byk lg balance kan?

Aku harap student2 skrg nie pepandai la guna duit BB1M tu...
Aku x kesah kalo korng bli novel smp 2 bakul as long as result every sem korng gemparkkkkk...jgn borong novel 3 bakul result korng cgpa/gpa-nya 2.5 jer...x berbaloi ok???

Aku bukan jeles...tp rase mcm korang dh salah gunakan kesenangan yg diberi...
Buku rujukan bknnye murah sgt / mahal sgt...even bleh dpt info dr tenet..tapi dr buku tu rase lg soheh faktanya..betul ke idak???

Aku dulu punya la x mampu nk bli buku rujukan..sanggup fotostat buku tebal 3 inch...nk bli beratus2 ringgit...fotostat aje la yg mampu..tu pun rm50..semangatnye nk belajo sbb aku mmg lembs sikit kalo bab coding..tu sbb skrg x jadi programmer..haha

Pastu plk..keyboard laptop DELL rosak..DELL x ade yg rikon...kene carik yg ori..sanggup nieh keje sebulan kat kedai RM2 cheras tu semata2 nk carik RM350 utk bli keyboard baru..nk mnt duit kat mak x berani sbb tau family x mampu..disebabkn itu..aku hampir2 aje x bleh nk register subjek...cuti sem 3 mggu je tp aku lanjutkan ke sebulan sbb nk dpt duit RM550...

Rase2 student skrg mcm tu x???
Yg x berkemampuan la...
yg keluarganya mampu tu harus la xde problem kan???eheh

renungkan la...
Kalo bg student yg betul2 x mampu nk bli buku rujukan mesti die rase bersyukur sgt sbb ade bantuan nie...
Tp pd student yg berkemampuan gunakan la sebaiknya...
Novel tu...time korang dh keje nnt borong la 1 troli skali pun sbb every year ade BOOK FAIR...
Aku dulu pun gitu jgk..
Kalo time BOOK FAIR kat pwtc tu..almost rm200++ perabih duit GAJI ke arah itu...eheh


end

BROGA HILL - LAST

As Salam

entry : entry last dr part 3

Seminggu jgk x update blog..kebizian melanda disaat-saat & dihari-hari terakhir utk project nie..ehehe

So sambung blk cite broga yg tergantung...

lps turun dr bukit BROGA..kami dibawa bermandi manda di SUNGAI TEKALA...

Kami x join geng yg lain..kami berjimba-jimba ber-3 jer...eheh

Layan la gambo ek...
Budget dalam sgt la air tu kan???
padahallll.....haha 
kami ber-2 aje yg mandi...
lg sorg x mandi sbb mengantuk tahap gaban..
member tdo bwh pokok jaga beg kami...ehehe 
x dok kijo....haha

Around pkol 12tghari kami dh naik ke tepian..sejuk dowhhh...

Then x mandi air bersih pun sbb toilet yg ade paip air sgt limit ++ org yg nk mandi berjujuk...So kiteorg just tukar pakaian kat toilet kering yg mmg byk dibangunkan...dlm bas mmg lena sebab kepenatan...dlm pkol 3pm smp tmpt yg kami tggu dinihari td...smp umah temankn hata lunch then aku mandi & lena smp ke pkol 6..haha

Esoknya plk (ahad) gi thai massage sejam setengah...longgar blk urat2 yg tegang..eheh

Itu la story ke BROGA HILL & SG.TEKALA...
Skali sekala gi ramai2 best jgk kan???eheh


end

Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top