About

Friday, May 31, 2013

Mood : Tudung Half Moon

As Salam

entry : mood Jumaat yg indah..

Today aku rase mood mcm gembira..mgkn sbb esok dinihari aku & hata akan berangkat ke KB utk uruskan   lori + mood dtg keje dgn tudung baru ++ mood bersyukur sgt sbb today perabot umah & bilik akan smp..aku story satu-satu ek???

Memula aku plan hata blk KB sorng naik bas sbb sepatutnya lusa (ahad) aku amik komputer test utk lesen kete..tp kene hold sbb hata said xmo blk sorng sbb nnt risaukan aku kat sini & takut sedih bile nk blk KL tgk my Qaisara..ok la..aku pun bg idea kami blk dinihari esok..BUT ahad pagi kene grk blk sbb takut jem..

Then on sabtu mlm ahad lps hata g jmp member yg join dlm public gold..bla..bla..bla..dpt la ilmu sikit..ok la kan??kalo ade rezeki bleh try sbb emas tu terang2 ade kat tangan kite once kite dh bli..kalo time emas tinggi kalo rase nk jual..bleh jual...

Mase jln ke tmpt mmbr hata tu (uptown D'sara)..aku ade perasan sehelai tudung half moon..kan skrg nie tgh fames jgk tudung tu??dh lama dh brkenan..tp kaler yg aku nk sokmo xde..bile dh ade, aku plk x berkenan dgn design die..(very the cerewet)..Alhamdulillah kat uptown d'sara tu aku jmp design yg aku brkenan..so today i'm wear it..
aku suke yg kaler kelabu...
tp nmpk mcm jarang siket..inner yg panjang mmg xde..
ini pun jmp inner yg mcm ninja tu..
udah kaler kuning plk...so layankn sajo..eheh

********************************************************

Hari selasa my k.cik kat kg said nk dtg KL semata-mata nk blaja buat blog..nk try jual hasil jahitan die katenya..so on wednesday kelam kabut aku & hata carik tilam bujang sbb umah kami dh terang2 bujang..kahkah...Alhamdulillah kami g kedai perabot kat umah jer..ade buat SALE plk kan??dpt la kami set bilik tido, meja mkn utk 4 org, tilam yg ok, rak kasut, almari golok & tilam bujang 2 keping..total is LESS than 2K..ko dapat??aku dpt???haha..sepatutnya brng2 tu dihtr smlm..tp x sempat sbb aku kene stay back..so kami mnt dihtr hari ini sbb kebetulan my k.cik x jadi dtg dis week..dtg jumaat next week..

Nnt dh kemas umah aku update ye...eheh

Ini la story Jumaat aku...eheh



end

Thursday, May 30, 2013

Menu Sarapan...

As Salam

Entry :karipap

Pg nie b4 naik opis singgah bli kuih...rase mcm dh lama x mkn karipap..eheh
So bli la 3 utk sehengget...alhamdulillah ok...kenyang bile dmkn skali dgn milo AIS...kiki

2day kene stay back kat opis sbb ade parcel akan smp..

Ok la...
Kene start keje...

Actually skrg tgh test update blog dr gadget baru...kiki
Aku x smpt lg nk story penuh..everyday blk keje penatnya smcm..mgkn sbb dh lama x keje kot..ki ki


End

Wednesday, May 29, 2013

Wordless Wednesday : #19

As Salam

entry  :Hari nie pening sikit sbb mcm trlebih tido..pdhal tdo dr pkol 10pm smp 6am jer..



end

Tuesday, May 28, 2013

Kisah Tragis - Hadiah Mothers Day from Hata...

As Salam

entry : sedey wo!!!!

Okies...
Aku xmo cite lebih detail sbb hati sgt terkilan..tp nk buat camno...
Redha saje sbb Allah dh bg yg trbaik utk kami..Allah gantikan dgn yg lain utk kami...

Actually Hata hadiahkan aku new gadget...eheh
But unfortunately on monday last week speaker board die rosak (dgr sebelah je..)..
Harus la aku ke kedai itu semula kan??Dh beli kuar duit ratus2 harus la nk semua perfect..
Then aku tggu smp ke hari smlm(isnin) x siap2 lg..memula kate ahad..pastu kate x siap lg plk...
Terus aku putus angin nk pakai gadget tu..
Terus ckp dgn owner kedai aku nk ganti dgn gadget yg lain...

So mlm kami ke kedai tu...
TUKAR dgn gadget yg lain...aku +rm50 bia kasi berbaloi kali nie..aku dh mls nk fikir pasal gadget dh...

Actually aku sayang gile dgn gadget yg Hata belikan tu...
Tp mmg dari dulu lagi kami berdua mmg x bleh ade barang yg same..like baju / fon or ape2 saje mmg x bleh same...MESTI either one akan JAHANAM..kiki

Mcm dulu...
Time kapel Hata belikn aku hp Motorola..same dgn Hata..last2 hp aku JAHANAM speaker & Area...
Then Aku plk belikan sweater BATMAN...Hata punyer plk yang hancur lebur...
Now..Gadget Hata given by his cmpny..so aku mmg dh sedia pakai gadget yg sama model..skali dh NAZAK..tu yg Hata hadiahkn yg baru..tapi x smp pun sminggu pakai...ade aje yg x kenenyer...

Sudahnya Kami amik yg lain...abih cite..mmg x sama langsung...

Kami tukar kepada ape???
Nnt free aku story lg ek???hoho

Alhamdulillah..camera Nikon yg konon2nya dihilangkn oleh Hata jumpe semula.. Office mate Hata yg simpan sbb xtau sape pny..Yg tukang jumpe pun x igt nk tny office mate yg lain..


NO MORE BBM FOR ME!!!!
NO MORE PUSH MAIL FOR ME!!!
Wa!!!!!!


Jgn sedey sgt la weh...!!!Poyo!!!!


end

Hata's Cousin Wedding Day - Melaka

As Salam

entry : make nasik minyok

Hari ahad pkol 8am aku & hata grk dr umah ke RnR Nilai (lps kene pot pet pot pet..kiki)..
Smp RnR tu pkol 9am..jmp my SIL yg kat Kajang tu kat sane & we breakfast skali..aku mkn sikit je sbb takut sakit perut time kat kenduri..haha

Smp kat tol Simpang Ampat dlm pkol 10 lebih..nk mencari saudara hata yg lain sempat sesat seround..kiki
Pening lalat mencari Kolam Air Panas Sg.Gadek..

Pkol 11 brgerak ke rumah pengantin pompuan..dieorg x buat majlis sambut menantu kat KB sbb pengantin pilih nk sekali gus..

So layan la gambo kami yer...x sempat nk watermark gambo..kiki
OTW to umah pengantin...
the pengantin..
Hata's cousin yg lelaki..
Dh berumur baru jmp jodoh...kiki 
1...2...3 
Me & my SIL...
Hata..
Muka saya nmpk sgt bulat..kahkahkah
Our Meal...
Yg paling aku suka yg dlm daun pisang tu...
Tapai pulut...
Lembut gilerrrrr..kehkeh 
Sepohon bunya telor..kiki 
bergambo b4 kelik...
Bilik Pengantin...
Us...

Awekss...kiki

Pkol 2pm kot grk blk..tp aku & hata kene singgah KUIS dulu utk htr che mek berdua kat atas tu...
My SIL directly ke JB..thats y kene tlg htr dieorg..

OTW blk JEMM!!!!!..penat...LAPO SEMULA!!!!

Smp aje kat hulu kelang terus mnt Hata berenti mkn...
Smp umah...lps asar...terbongkang smp ke maghrib...eheh


Itu lah kisah Cuti wesak kami...eheh


end.

Kelas Memandu KAMI..

As Salam

entry : amik lesen wehhh

Jumaat lps b4 solat jumaat..hata dh daftarkn aku utk amik lesen kete..
That time driving school to ade buat promo rm690 jer..++ P license RM80 & kad rm20. ok la kan? ke x?eheh

So saturday tu pkol 8 lebih aku tggu kat dpn driving skool utk dibawa ke Kelas Memandu KAMI..
Jauh wehhh..siap kene masuk highway PLUS..nun ke sg.choh tu aku gi...hihi
Ini la buku yg aku dpt...

Kelas pertama ok la..
Kelas ke-dua (lps lunch) kelaka..siap dgn aku sekali kene soal..haha

Abih kelas pkol 3:30pm..sepatutnya aku smp umah dlm pkol 4:15pm..tp disebabkn drive 1st yg amik aku x btau drive ke-2 (driver ptg) yg kene drop aku kat kepong..smp ke subang dihangkutnya aku..hangit gilerrr..last2 aku suruh die drop aku kat KTM subang jaya..mujo la kejab aje nk smp ke KL sentral tu..

Hata amik kat sane & kami g pasar mlm msjd india..
Mkn laksa..bli popiah goreng & basah yg mengiurkan aku..ehehe
Then singgah muaz textile borong tudung + anak tudung + pashmina..eheh
Ayat pd hata is nk tukar2 tudung gi keje..(mcmkn b4 dis ko x penah keje niza ooiii)
ini la popiah yg aku suke sgt...
Tp just bleh mkn 1-1 jer...
x bleh mkn lebih time tu sbb dh mkn laksa...eheh

Selesai semua kami pun blk umah laaa...
Penat dh aku nie belajo dr pg smp ke ptg...kiki

Exam komputer kene extend mggu lg 1 sbb mggu nie InsyaAllah blk KB nk uruskn lori bwk perabot kami ke KL..pentoi kejab..haha

end

Thursday, May 23, 2013

Larva Cartoon..

As Salam

entry : new cartoon

Hari tu g kedai letrik..saje cuci mate..eheh
Sementara survey tu tetibe my Qaisara tarik tgn aku utk teman die tgk cartoon nie :
Klakar jgk la cartoon nie..aku x sure cartoon nie baru or aku yg x penah tau kewujudan mereka..kahkah..

Hari tu nk d/load x sempat sbb mcmkn bz bebeno..
So 2day baru free & d/load la..kiki


Blk umah nnt try test tgk...
Boleh la buat cite baru utk my Qaisara nnt..hoho


hari ni mcm byk keje siket..
But lunch LAMA sbb ikot senior & org HR..kahkah..


end

Sony Xperia - L

As Salam

entry : my new desire

Pepagi lg dh masuk gsmarena & search phone model kat atas...eheh

Actually BB aku dh mcm mule buat hal..xtau la..bkn s/w nyer..tp hardware nya..udah mcm kene langgar dgn stroller bdk..kiki..udah mcm uzur sgt dh..++ nk browsing pun siput sgt ++ kekadang network tukar jadi SOS / X..terpaksa la buat select network blk..paling parah kene hard reset..nk tggu start pun more then 5 minits..penah skali hata mcm angin je dgn aku sbb x dpt contact..pdhal aku kene restart BB sbb elok aje kuar dr terowong LRT - KLCC station, line jd X / SOS..kiki..

Saje je google & tgk kat youtube prestasi smartphone nie..kat sini Sony Xperia L mmg mengancam..kiki
Siap ade HDR + bleh zoom in..gambo pun cantik jgk...tp camera samsung aku tu harus la lg best..no noise even gune A 3200..kiki..(aku mmg x bleh lari dr menitik beratkn ttg quality gambo..kiki..poyo!!!!)

Rege HP nie murah je..x cecah pun 1K..hari Ahad hari tu aku g Lowyat buat survey kat sony sendiri siap dpt 16GB FREE Memory Card lg..pastu try test...mmg syiok..kiki

Aku not in Samsung mood..xtau la knp..mgkn sbb b4 this x penah gune fon samsung & dh ade experience gune sony kot..lg pun start dr my SIL smp BIL kot pakai samsung..siap niece hata pun pakai samsung..so biala aku & hata lain siket..haha


Mode : Sesi Kenyit-mengenyit mata pd hata mintak simpati..kahkah


end

Wednesday, May 22, 2013

School For My Qaisara...

As Salam

entry : school

Hari Sabtu pg pegi cari taska/kids center utk my Qaisara..


Cari kat area AEON Big Wangsa Maju..Memula kol teacher said 2day dieorg tutup (sabtu & ahad) but Ahad tu All teachers ade gotong-royong kat center so aku & hata bleh dtg for more info.

So on Ahad pagi2 tu kami dh smp kat kids center tu..
Bincang punye bincang monthly rm300 but if we req for fixed price kalo amik after 6:30pm, add on around rm50..Registration rm85..tambah tolak itu & ini total almost rm600..siap dpt uniform lg..mcm baju sukan aje aku tgk..kiki

Alhamdulillah hata ade rezeki lebih bln nie..so insyaAllah at mid of June nie kami akan start htr my Qaisara kesane..AKu dh tgk the bilik..even kene naik tangga..tp aku rase x berapa bahaya sgt kot sbb the student just ade 20 persons je..the teacher ade 4 org..baby plk dieorg just amik yg adik beradik shj..ok la tu kan???

They said they will teach her reading & drawing..ade jgk sesi outdoor yg mane kids kene siram bunga & lain2 activity luar..ok la tu kan?? nk htr kat tmpt yg bagus aku blom mampu lg...eheh

Okies..hata said this wesak day x dpt nk blk KB sbb kene cat umah..Catnye dr last week lg dh bli..tp disebabkn byk bebeno hey nye...so terpaksa la tangguh smp ke next week. InsyaAllah next week aku register lesen L..hoho..Moga dipermudahkan...amin

Ok la..nk sambung kijo..
Aku dh start buat basic keje2 yg sepatutnya..
Hari ni plk a few of my opis mate move tu new workstation so dieorg ade bg mkn FREE harini..

JIMAT BELANJA LUNCH..kahkahkah..


end

Tuesday, May 21, 2013

My 1st Day...

As Salam

entry : tmpt baru

Alhamdulillah hari ini sudah masuk hari ke-2 aku di cmpny baru...
Alhamdulillah setakat nie bleh catch-up lg perkara & product yg perlu aku tau dlm cmpny nie...
Tmpt sementara

Buat sementara waktu nie aku ditempatkn disini..
On Wednesday nnt baru officially move to my own place sbb on that day my other office mate akan move ke ruang pejabat baru yg telah diperbesarkan...

So 2 hari je aku kat sini...
Rabu dh duduk kat DEPAN sekali...hoho

Dh dpt access card kuar masuk pintu opis...but dr 1st floor ke lvl 39 InsyaAllah akan dpt within 3wdys..

Doakan yg terbaik utk aku ye kwn2...amin

Nk kene sambung study nie...bye


end

Sunday, May 19, 2013

Check-up - KLCC - Harrods

As Salam

entry : check & merayau

Khamis pagi aku follow hata gi keje...kebetulan plk hata ade keje kat wangsa maju...so he drop me @ LRT sri rampai..

Aku smp kat ampang park pkol 8:40am..klinik yg aku kene check-up tu ade kat dlm building ampang park..menggagau jgk la mencari..mujo la ade pak guard btau..(maklumla..time2 mcm nie mane ade kedai bukak lg..)..

Smp aje dpn klinik yg terletak kat blk maybank, tgk2 dieorg bukak pkol 9am..gi toilet jab & duk melepet menunggu ke pkol 9am..tepat je pkol 9am aku terus masuk klinik & bagi surat yg cmpny bagi..tggu dlm 10minit then staff mnt aku gi klinik tgkt 3 utk x-ray...
Ini la klinik yg aku pegi...
kene pakai baju blouse kaler wad hospital..eheh

Dh siap x-ray tggu jab dlm 10minit utk dieorg sediakan report..then aku gi semula ke klinik SALMA..bg report & tggu doktor panggil..sementara tggu tu aku kene buat test mate..tiombang berat (46kg)..tinggi (157cm) & urine test...

Time dlm bilik doctor...aku agak terkejut sbb disuruh bukak baju & tudung..tinggal bra & seluar je..eheh..sensored dowh..mujo la doctor ponpuan..buat test BP, telinga kiri kanan..mate kiri kana..& mulut..pastu kene baring kat katil & the doctor check my tummy..Alhamdulillah ok..tp doctor nie bleh plk bergurau tny bile nk tambah lg sorng??(adik my Qaisara la..haha)..jawapan aku pendek je.."Not Yet"..hoho..

Siap check-up dlm pkol 10:15am..then hata said mgkn kene stay ke wangsa maju smp ptg sbb ade lg keje yg x siap..aku igt nk blk umah sendiri..tp tetibe rase mcm takut blk sorng ++ takut naik teksi sorg2 yg betulnya...

Aku plan gi KLCC..plannya nk mencari baju keje kat tmpt baru nnt ++ mcm nk mencari novel utk bahan bacaan sementara my Qaisara xde..bkn ape..aku nie cpt emo kalo duk umah sorng2..setiap keje yg aku buat mesti terigtkn my Qaisara..maklumla..semua mende yg aku buat my Qaisara mesti nk join skali..smpkn basuh pinggan..basuh beras & basuh kain pun my Qaisara ade sekali...huhu

Tetibe kaki rase nk melangkah masuk ke kedai yg mcm HIGH CLASS...iaitu HARRODS..mmg high class pun...beg plastik yg mcm rege rm30 pun kat situ dh rm150++..tetibe aku rase teringin nk rase teh dieorg sbb mcm ade byk flavor..rege pun rege yg mampu milik..xde la mahal sgt...

Aku bli ini :
Wild blurberry jem & strawberry tea..
1 kotak tea ade 25 saches..
So aku btau hata..
kalo nk minum tea sekali sehari aje..kiki 
the tea packaging..
tea nie pd aku sedap..mcm tea cap sutera..

Time nk bli nie promoter pompuan tu mcm nk x nk layan je aku...then dtg promoter lelaki sabahan kot dtg layan aku..(si pompuan tu pandang mcmkn aku x mampu je..cehhhh!!!)..aku pun tny la mamat tu..tea & jem nie HALAL ke idak??then he said "HALAL" as long as xde tulis wiski / yg seangkatan dgnnya.."..aku sengih & jwb..sbb xde tanda HALAL..that's Y la sy tny.." then he smile..ok aku puas hati kalo ko ckp mcm tu..tp nnt kalo tetibe kuar news / aku jmp kate x HALAL ko tanggung la dosa sbb menipu aku..kiki..

Selesai membeli aku ke food court KLCC...lapo wehh x breakfast ape2 pun..then mkn la spaghetti Marinara nie..SEDAP...kenyang aku mkn... 
Then aku ke kinokuniya...bli 1 novel..
Lps tu grk ke AEON Wangsa Maju tggu hata kat sane..Smyng Zohor & Jln2 cuci mate kat AEON & sangkut la selai baju keje & ade brng yg lain..

Itu la aktiviti aku hari KHAMIS..mmg x bleh nk duduk umah sbb dh trbiase dgn my Qaisara...alahai hati..sabo yer...

Tadi aku & hata ade tny 1 taska kat area wangsa maju..esok kami akan gi jmp teacher & bincang ttg fees & mcm2 lg...nnt ape2 news aku update lg ye..


Gud Nite...

end

Thursday, May 16, 2013

Pop House

As Salam

entry : mini

Isnin jgk aku bwk my Qaisara mkn kfc..saje je..then singgah kat kedai serbaneka & jmp POP HOUSE nie..actually dh lama nk bli...tp semuanya rm50 above...rase mcm mmbazir plk kalo bli mahal2..kiki..tetibe jmp rege yg brpatutan..bbm gambo pd hata & he agreed..so rembat b4 kehabisan..haha..

Smp2 je umah aku terus bukak & kebas mane2 yg patut & terus aje my Qaisara merasmikannya..smpkan siang & mlm selasa tu tdo dlm POP House..cuma mlm td je x tdo...mgkn sbb nk tdo dgn kami..lgpun today aku dh htr my Qaisara ke KB sbb esok aku kene check up..then nk bli brng siket..pastu plan nk cat umah nie sikit b4 angkut blk brng2 kat KB tu...

So layan la aksi che mek aku nie yer..ekek
Aksi berguling2 dlm pop house..
Sambil tgk pocoyo & pingu

Lena sudah...huhu


Aku bwk blk ke KB Pop House nie...
Smp aje umah terus mintak aku bukak sbb nk tunjuk pada tokma & tokba..huhu


X sabonya nk bwk my Qaisafra duk permanent duduk dgn kami..terseksa dowh duk jauh2 nie..huhu

end




Wednesday, May 15, 2013

Garret Pop Corn

As Salam

entry : pop corn mahal!!!!

Isnin hari tu spek mata hata dh siap...lps maghrib kami ke OU utk collect...

Lps amik spek kami mkn kat nyonya delight...

Lps mkn kami singgah bli pop corn GARRET nie...saje je nk rase...

Aku amik Chicago mix..igtkn sikit..sekali dpt..udah mcm set large pop corn kat GSC..huhu..

Chicago mix nie dpt 2 flavor..cheese & caramel...yg caramel tu mmg sodap la..tp yg cheese tu nk kate mcm kapok cheezel tu x jgk..tp yg pasti kene mkn skali dgn yg caramel baru ok..kalo cheese saje mcm x bleh blah la..kiki

Alhamdulillah..
Merase jgk mkn pop corn org kaya nie..kiki
 
 
Lain kali kalo ade pitih lebih aku nk try yg lain plk la...huhu
 
 
end


Monday, May 13, 2013

Happy Mother's Day

As Salam

entry : Hari Ibu

Smlm hari ibu..Selamat Hari ibu to all yg bertitle itu dgn ape jua panggilan dr anak2 anda..huhu

BUT..i didnt wish it to my Mom because my Mak x pernah treat kami adik beradik utk itu..Tp aku tetap igt my mak everyday...

org xtau kesusahan kite..yg dieorg tau kite xde hati perut..so biarkan aje la dieorg dgn pandangan dieorg..kan??

Smlm pkol 10:30am kami grk dr umah ke umah k.cik sbb nk htr baju yg my SIL bagi utk buat baju raye...ade la 2 pasang..huhu

Pkol 3pm smp KL & kami terus ke OU sbb hata nk buat spek mate..speknye udah nazak..haha
Then kene bli baju my qaisara sbb she look so selekeh yesterday..mane xnyer..aku x plan nk ke OU blk dr Perak..so aku pakaikn aje la baju FOC Friso & sluar track JJ..then hata said jom bli baju my Qaisara..sedeh tgk baju yg dpakainya..haha..
Aku ok je..aku pilih brand JKIDS jer..baju express xbleh yg mahal2..haha..
Kebetulan plk AEON ade SALE..aku jmp baju sepasang t'shirt dgn jeans 70% OFF..rembat 2 pasang..then blikan lg selipar..this time kami blikn yg xde tali kat belakang...terkedek2 jgk la my Qaisara nk jln..huhu

Then hata's brought me a present for a mothers day & aku plk blikn hata present utk anniversary kami last year..haha

Semua brng pilihan sendiri..huhu..ok la..janji memasing dpt kan??kiki


end

General Election 2013

As Salam

entry : flash back..

Even GE 2013 penih dgn mcm2 cerita..aku xmo bukak ape story..aku just nk share gambo semangat brkempen org2 Kelate aje..hoho

Layan Gambo..x mo kecek gapo2..kiki
Jumaat Mlm sabtu di stadium Sultan Muhammad iv 
 
Creative @ berek 12
Borang Claim duit blk mengundi..
Hata Dpt rm100 
 Enjoy..
Penuh dgn ini spjng jln di berek 12
Aku hrp..jgn la gaduh2 dgn mende yg lps..
Sungguh pun kite x puas hati dgn keputusannya..
Bersabar lah & berdoa la supaya Allah berikan yg terbaik utk kite...kan???

end

Mini Kolam - Gift from Huggies

As Salam

entry : main ayo

Blk Election day lps..aku bli pampers kat manjaku..kebetulan promoter huggies ade..so she said kalo bli 2 pack dpt free kolam..so aku pun bli la..ekek

X mo byk cite..layan gambo suda..huhu

Sesi Isi Air...My Qaisara & Sajeeda dh siap sedia menunggu
pdhal air x smp buku lali pun lg..huhu 
 
bdk2 nie main menyelam paling lama plk..
smpkn yg baju merah tu demam2..huhu 
 
With Hafiy yg baru selesai melepaskan hajat sembelitnya...haha

Suka tgk bdk2 suke..hoho


end

Muhammad Amir Asyraf...

As Salam

entry : My new niece

Ini my new niece...his name is Muhammad Amir Asyraf..aku panggil Asyraf...
Bestnyer tgk Asyraf nie..tdo aje..kalo time my Qaisara dulu..aku akan rase lega gile even dpt tdo sejam time siang hari..sbb kebanyakkannya x tdo..merengek aje lebih..huhu

Stgh jam smp umah aku gi umah my kak yong utk tgk Asyraf..tp xde sbb ade kat umah my kak nyah..
So kami kesana & ajak my k.yong gi umah mak & tdo sane...

Ini la hero baru my k.yong..huhu
Seksi dowhhhh...
Tengahari kan panas..so kite barut je tp x pakai baju..
kasik angin sikit itu ketiak..haha
Smlm pg my SIL kene blk umah awal sbb nk g berurut...so Asyraf tggl kat umah mak kejab...b4 grk blk KL..aku tlg mandikn baby nie...Alhamdulillah brjaya & x menangis..kiki

Tetibe my BIL (ayah asyraf) tny my Qaisara nk adik ke??bia la ade adik..ade la kawan...

Haha...Hhmmmm...
My Qaisara jwb "TOKSE"..haha

end

Mom & Baby Expo (10-12 May 2013) @ Mid Valley...

As Salam

entry : advance stock up

Hari Jummat lps..pkol 11 lbh aku & my Qaisara dh grk dr umah ke mid valley...plannye nk grk lps solat jumaat..tp kat umah nie tetibe mcm mendung so aku amik langkah utk grk awal...

Smp kat mid valley pkol 12:40tgh..this time my Qaisara dh mengantuk tp tahan mata..aku bwk my Qaisara mkn dulu...then dh kenyang igtkn tdo la..rupue2nye idak..sbb ralit tgk view kat dlm hall..

Aku pny aim just susu + pampers my Qaisara & gift utk my new nephew...

Memula aku borong pampers smp 3 packs & dpt free turtle little star light..(mujo aku bwk woven bag yg beso)..then borong susu my Qaisara 4 tin & dpt lg 2 lai t'shirt..this time dpt la brgambo dgn my Qaisara..Again dieorg kene print 2 kali sbb aku x puas hati dgn kualiti gambonyer yg gelap mcmkn DSLR dieorg xde flash..haha..nasibla dpt customer mcm aku kan?kate customer always right..kiki..time nie my Qaisara dh tdo dh..tp tidonye kejab je..dlm stgh jam gitu..

Then bile dh jaga..harus la aku dh x bkeh brgerak kemana2 sbb brng dh penuh buggy smpkn sesiapa yg lalu akan tgk aku & brng2 berkali2..haha

So pkol 4:30pm aku dh rase penat sbb tetibe angin my Qaisara xmo jalan..nk berdukung..terus aku CHECK IN kat MEGA KIDZ..rm28/entry bg yg umo bwh 3 tahun kalo x silap aku..then 2 or Adult masuk FREE...

Aku btau hata nnt blk keje kene terus drive ke Mid Valley sbb brng byk (kebetulan hata drive smp ke ofis that day)..dr pkol 4:40pm smp la ke 6:45pm aku & my Qaisara kat dlm tu...dgn aku aku skali penat teman my Qaisara main..huhu..ade 1 mase tu..aku follow my Qaisara masuk terowong utk ke slide..ntah mcm mane purse aku bleh trcicir plk time dlm gelung2 tu..ya Allah..terus rase kecut perut & kelam kabut panjatsemula mencari..Alahmdulillah la jmp..huhu
Ini la tag kami 2 beranak..huhu

Pkol 6:50pm hata & replace tmpt aku utk tgk2kn my Qaisara sbb aku kene ke expo tu semula tuk bli gift sikit buat my new niece..sbb sabtu pg tu kami dh kene gerak utk blk perak...

Lps maghrib kami gerak blk umah..penat dowh..tp rase brbaloi & suke sbb my Qaisara x meragam sgt ++ dpt bg my Qaisara main puas2..hoho


stock susu & pampers yg aku bli hanya bleh dhtr bln dpn sbb beg x muat utk hari rabu nie..huhu

end

Friday, May 10, 2013

Rezeki Jumaat - 3 May 2013

As salam

entry : Alhamdulillah Masih Ade rezeki utk aku bekerja

Okies...
Time kat KB aritu aku ade story rezeki di hari jumaat kan???

Actually on Tuesday 30 April 2013 aku dpt panggilan interview ke-2 dari cmpny yg interview aku 2 jam hari tu..Lama jgk dieorg nk sorting..smp sebulan..mgkn ramai sgt candidate kot..

Hari Jumaat / Khamis dieorg call utk arrangekan 2nd interview tu..so on tuesday mmg hata kene lari kejab dr ofis utk jaga my Qaisara sementara aku attended the interview...2 jam jgk..tp kami sempat lunch sbb big boss dieorg ade meeting..pkol 11 start..pkol 11:50 stop..start smule pkol 12:30 smp 1pm..

Prong pang...prong prang..the big bos kate mcm setuju nk hire aku...then he said x kesah ke if aku sign offer letter on the day aku start keje..sbb aku ade btau kalo aku selected aku bleh start on 8th May sbb nk blk KB (plannya nk mengundi & htr my Qaisara)..aku jwb ok je..then the big bos said nnt dia akan mnt officer confirm blk dgn aku utk sign offer letter..

Aku pk mcm 50/50 jer..x mngharap dah sbb katenyer akan kol smule..

Tapi Alhamdulillah..
mase dlm kete OTW ke KB (Jumaat - 12pm) officer tu call & said congratulation & btau bile dieorg nk aku start keje & bile aku kene amik offer letter...memule rase mcm x pecaya jer..huhu

Time nk blk KL semula, my Qaisara said x mo duduk dgn tokma..nk duduk dgn ibu & ayah..
Wa!!!!!..time nie mmg aku rase nk nangis jer...memandangkn aku start keje pun lmbt lg..kami hangkut semule che mek kami ke KL..kiki..sape nk duk jauh dgn anak oooiiiii!!!!!

Aku diarahkan utk amik offer letter on wednesday afternoon..(again hata kene jagakn my Qaisara kejab..mujo la hata ade meeting kat KLCC that day....so bleh lari kejab..huhu)

Alhamdulillah basic salary up sikit dr yg dipersetujui mase 1st interview hari tu..actually aku x kesah sgt ttg gaji..as long as x rendah sgt ok la..kalo dpt tinggi tu dh dkire rezeki..janji dpt tlg cover hata kan??huhu..
Aku jgk kene buat medical check-up kat klinik yg dikhaskn oleh cmpny..mujo la its totally covered by cmpny..tunjuk surat, bwk bdn utk di check-up je..huhu

Aku start keje 20th May nie..
Tadi hata dh blikn tiket flight aku & my Qaisara utk blk KB on Wednesday 15th May...
So aku just bleh buat check-up on thursday...
Start dr tarik itu aku & hata kene bertungkus lumus mencari taska yg still bleh amik bdk umo my Qaisara...dh gh tahun kan??aku risau xde kekosongan..hrp2 la ade..amin

Alhamdulillah & bersyukur sgt sbb Allah masih bg aku peluang utk bkerja..


dh pg nie..nk tdo le..esok nk gi berjimba2 dgn my Qaisara..huhu

end

Mom & Baby Expo - Mid Valley 10-12 May 2013

As Salam

entry : jom shopping!!!

kikiki...
Alhamdulillah allah telah memakbulkn doa aku supaya kami dimurahkn rezeki...
X sabar rasenya nk tggu lps smyng Jumaat esok utk ke Mid Valley with my lovely Qaisara..hoho

Aku ade cite aku dh dpt sorng lg anak sedara baru kan???
So aku mnt kebenaran dr hata utk bwk my Qaisara ke sana esok sbb nk bli sikit gift utk my new nephew..dh 2 tahun aku x shopping brng2 baby..tetibe rase teruja plk..kiki..actually aku nk tgk jgk ade ke idak FRISO join expo kali nie..kalo ade aku nk bli stock susu my Qaisara utk bln dpn...aku dh mnt hata dtg mid valley lps keje sbb kalo2 ade stock tu..aku mane mampu nk gendong sorg2..dgn buggy my Qaisara lg..dgn gift lg..dgn my Qaisara sndiri lg kan??eheh

So hrp2 esok ade la brngn yg aku nk cari...huhu

Oh ya...
InsyaAllah sabtu esok luse nie aku,hata & my Qaisara akan blk Perak..rindu gile kat mak..++ aku jgk nk buat kenduri kesyukuran kecil2an sikit brsempena dgn rezeki yg Allah berikan nie..aku akan rase lebih brsyukur & rezeki kite akan lebi berkat kalo dpt kongsi dgn family sndiri...Actually plan nk buat on my lovely Qaisara birthday nnt..tp Rezeki lebih tu dh dtg lebih awal..so lebih baik aku dulukan..buat kenduri kesyukuran ni bkn ade hadnya kan??semoga niat kami sekeluarga nie di rahmati Allah...amin



end

Wednesday, May 08, 2013

My Qaisara Day Out - Petrosains

As salam

entry: ahad

Hari Ahad yg lps..(b4 election)..aku & hata plan bwk my Qaisara ke KLCC..maklumla..anak aku nie dh 2 tahun lebih..tp KLCC pun x penah jejak..mulut aje becok sebut "ayah keje kat KLCC"..tp anak x penah jejak la..huhu..

Pkol 12 kami smp KLCC then directly ke Petrosains..RM15/adult..my Qaisara FREE sbb still under age..huhu

Malas nk cite pjng..layan gambo lg yer..haha
Activity pertama lps turun dr Gondola..huhu 
 
 
Hey KAWAN-KAWAN!!!!
haaaaa...dinasor nie my Qaisara cukup kecut perut...
tp bile smp umah asyik la duk brcerita jmp dgn Hey kawan2 siap dgn gaya bagai..haha 
 
 
Test baling..
aku pun try jgk..
tp lembik..paling laju pun 32km/j je..huhu 
Posing dgn kete F1 
Ibu yg join sebody mcmkan x penah masuk petrosains..kiki 
test spek mate yg menunjukkn pandangan kanak2.. 
Playing with giant piano.. 
bersimulasi jd goal keeper dgn ayah..haha 
3D spek..konon2 nk tgk short movie 3D..
tapi duduk x smp 5minit dh kene kuar sbb che mek nie merengek takut..
lg pun time nie tayangan ttg dinasor..huhu

Lps kuar dr Petrosains...kami terus isi perut kat RASA..sedap jgk la..
Then terus blk..penat yg amat...

===============================================================
On Labour day hari tu plk...
Pkol 10am kami kuar umah...sbb hujan renyai2..so pkol 11am tu hata singgah kat tmn tasik perdana..tp just main kat playground je..kami x jln2 ke mana sbb rase mcm nk melepet aje kat umah...haha

One of mainan fevret my Qaisara..AYUN!!!!!!!!!!!!
Pelik kot tgk ayah bertenggek mcm tu..haha


X sabo nk story ttg GE13 & rezeki hari JUMAAT kami...
Tp mate udah mengantok bebenor nie...
InsyaAllah esok kalo mampu aku story ye..huhu

end