Bedak & Vaccum

As Salam

entry : my Qaisara

Smlm rase happy tgk my Qaisara tlg kacau nk memvaccum jgk...semangat betul :

TAPI...
Ptg tadi mmg rase mcm berangin aje 1 badan bile tgk ini :
Abih compact powder aku...dh la sememangnya ciput aje...penuh kaki & cadar kaler bedak...mujo la aku sempat sambar...tp dh rongak la tengah2...nasib la...


Mcm dh kene rasmikn bedak silkygirl yg dpt tu jer...hihi

end



Birthday Surprised : #3

As salam

entry : isi bag

sambungan dr ini surprised #1 & Surprised # 2

Hari ini baru berpeluang nk kelebet stp satu brng yg ade dlm bag bday aku last 2 weeks...lama gile terperap dlm woven bag tu...kiki

Alhamdulillah..Byk..kalo nk kire2 mmg aku x mampu nk bli sekali gus..kalo sikit2 tu mgkn la..huhu

Layan la brng yg aku dpt yer...huhu

Aku dpt 5 product yg berasingan...

Clairol..
Untuk pacakkan rambut..
mgkn akan diwariskan kepada Hata...
Banana Boat...
Sun burn protection product...
Lps nie kalo g tmpt2 yg agak membahang x payah risau dh...huhu
Enchanteur gift set
Boleh buat stock perfume & losyen yg sedia ade...huhu
 
Silkygirl..
Lps nie bleh la praktis kalerkn mate...kiki
Vaseline...
X yah risau kulit kering mase d opis...huhu

Alhamdulillah sgt...x pernah aku dpt hadiah sbyk ini...kalo dguna pakai nie..rasenye tahun depan baru habis kot...ok la..bekalan bercantik & brseri-seri dipagi raya nnt...huhu




end

Bag Sekolah Pink...

As Salam

entry : pinky

Aihhhh...lupe plk nk cite ttg bag sekolah che mek aku...kiki

Actually si ibu mmg x berapa sgt dgn pink..tp kalo dh mate kate cantik..kemungkinan untuk dr hujung rambut hingga hujung kaki adalah pink..++ kalo sampai mood berpinky...mmg pinky jgk aku..kiki

So on tuesday lps, taska still tutup...so blk keje terus g singgah AEON wangsa maju cari bag sekolah yg baru..bag yg sedia ade kecik..dh x muat nk letak brng2 yg perlu...

So Hata pilih bag ini :

Pinky Minnie Mouse...

Igt nk beli yg ade roda sbb mase dekat umah my SIL, my Qaisara nie duk la gelek bag beroda sajeeda...tp plan cancel bile fikir mcm x berapa penting lg...bkn aku biarkan my Qaisara bwk bag dr kete ke school...aku yg mengendongnya smp ke depan pintu taska tu mmg ye...kiki

Ok la bag ini kan??gegurl ke pinky-pinky..kiki


Next week ade MOM & BABY EXPO dekat Stadium Melawati Shah Alam...SOGO pun buat SALE jgk...Plan nk g Maju Junction carik baru raye yg ready made...


Aiyooo..byknye plan..camne nk g blaja kete nie???
Esok dh g bengkel...Hhmmm..


end

Actvty Blk dr School...

As Salam

entry : tv kecik lagi..

Smlm ptg mase amik my Qaisara she's quite emo sekejab..mgkn sbb tgk her ibu & ayah is the 2nd last person who pick up her..yg lain sume dh balik..so tggl la che mek dgn teacher aje...kiki

Duduk dlm 10 minit terus mintak nk tgk larva...xmo tgk dr fon ayah..nk fon ibu jgk..
Boleh plk che mek ni kuarkan ayat menyengat die "tepon ayah tokse..nok tepon ibu.." 
Hahaha..bile dpt fon ibu terus unlock..pandai pulak tu..then terus slide atas bwh & click on apps & carik larva...
Slide anakku...SLIDE lahh!!!!


Smp umah aku bersilat dekat dapur masak lauk..(Nasi my MIL dh masak) ..
Then che mek nie duk la ke hulu ke hilir dlm rumah tu bersama si ayah..

Pkol 10 lebih berpencak kat katil...mgkn lenguh sendi kot sbb 1st day dekat school...terus aku buatkan susu, amik minyak TYT & urut penuh KASIH & SAYANG dekat belakang & kaki...terus lena diulit mimpi sambil tgk LARVA jgk...

Then x lama lps tu aku pun lentok sekali...mengesot sekejab ke bwh ketiak aku..kiki


Tp pg td sedar2 dh bwh ketiak ayah plk..hhmmmm


end

Coding & Excel...

As Salam

entry : mata juling sebelah..

Melihatkan tajuk entry kali ini pun buat aku rase mcm nk muntah..inikan pula hidup seorng programmer..itu xpe la sbb dieorg mmg suke language ala-ala alien nie kan??..that's y la aku x jadi programmer even subject c++ dpt B+ tp aku tetap mcm x minat..kiki..penin wehh..

So task aku kali ini bermain copy & paste dgn mende alah ni...perkataan copy & paste mmg mcm kopi & pasta..tp ia tidak semudah itu yer kawan-kawan...Aku kene berkecimpung plk dgn EXCEL + NOTEPAD + SYSTEM..3 mende kene bukak dlm 1 mase...mental kejab sbb dh lama x refresh otak...dan-dan rase nk g bli inner shine kasih polish otak nie kejab..kiki


Due datenya esok (Jumaat)...
Alhamdulillah aku dpt siapkn today..tinggal nk upload je dlm system...

Fuhhhhhhh...membuang peluh ibarat menadah diri pada matahari di tengah sawah...
motif sgt kan???


end

Scholl : Leather Heel Liners...

As Salam

entry : kembang kuncup...

Lately aku terase kepelikkan dgn size kaki ini...mengembang / menguncup..

Sebabnya..dh 3 pasang kasut semua mcm ala-ala longgar sedangkn size x jauh pun bezanya...ade yg 5 & ade yg 5.5..confius sgt smp rase cemuh nk bli kasut..nk bli size 4 mcm ketat..pdhal dulu muat jer..tp kene bli jgk utk g keje..

Pening aku memikirkan solutionnya...
penah 1 hari tu nk jln cepat siket..sekali kasut ke depan dr kaki...tercabut sbb tetibe jadi longgar gile..padahal size 5...so smlm tgk kat milkadeal ade 1 product korea kot..jenis getah letak kat tumit kasut...
Hari ni nk bli udah unavailable...geramm plk kan..kikiki

So pagi2 tadi b4 smp opis TERPAKSA singgah guardian mencari...
Alhamdulillah jumpe...rege pun ok la...huhu

Sepasang aje dlm nie...
Isi didalam... 
Left : the leather ; Right : Double side tape..
Lekatkannya...

Alhamdulillah rase selesa aje pakai...
Nnt gaji boleh la bli lg utk mane2 kasut yg tetibe terlonggar tu kan???kiki


Wah...Dah bergaji...kiki


end


New task

As salam

Entry : coding + excel + notepad + system

Smlm my super senior opismate bg 1 task utk tlg die.. Ok la.. Lgpun aku xde keje sgt memandangkn blom tiba waktu bz... Kiki

Now aku kene upload broadcast... Agak pening siket sbb kene edit byk mende & kene buat dlm 2 file yg brbeza... Tp syok jgk.. Haha

The due date is jumaat... Aku dh bgtau siap2...sorry kalo xdpt nk siapln on time sbb keje aku bkn mngadap itu je... Direct job pun kekadang bleh bwk smp ke ptg.. Mujo la die ok... Huhu

Sy budak baru belajar.. Kalau salah tolong bgtau tang mana yg silap... Hoho

Hrp2 dpt curi mase utk update blog...

End

Day 1 : Bondamama Kids Center

As Salam

entry : ke Kids Center

Hari ini adalah hari pertama my Qaisara ke taska setelah setahun stgh x jejak kaki kemane2 kid center / taska...Alhamdulillah so far xde nangis mase htr & tinggalkan..CUMA..jgn Hata yg dukung che mek mase tu..kalo ayahny yg dukung mmg akan "hujan"..kalau ibunya xpe..kiki

Layan :
Posing In front of the Kids Center...


Open For Registration...

With her teacher...
Tapi tgk la matenye pandang ke mane...
Harus la pandang ke AYAH nyooo...kiki

Kids Center nie dekat dgn Wangsa Walk..Kalo Wangsa Walk sebelah kiri, traffic light amik kanan..depan sikit ade simpang belok kanan...boleh nmpk dr tepi jalan Kids Center nie...

Aku risau jgk nk tgglkn my Qaisara..dgn bantal busuk aku hangkut...mujur la teacher x ckp ape2..kiki

Td nk kol school nie tp x brjwp plk...Hrp2 la my Qaisara x beronar kat sane...eheh

Nnt ape2 cite aku update lg yer...huhu


end

Dh boleh Pegang Stereng Kete...

As Salam

entry : computer test

Actually mende nie sepatutnya dh settle last 2 weeks..tp ade aje halangannya..redha aje la...

last 2 week TAK BOLEH ambik exam sbb I/C X BOLEH BACA...

Then hari Ahad hari tu SEKALI lagi x boleh ambik sbb person kat driving school tu SALAH letak tarikh utk test...ade ke di letaknya tarikh hari Isnin ? (semalam)..Mmg berangin aku kelmarin..terpaksa blk sendiri dgn 2 lg bdk cino yg amik package skali dgn driving school nie...

So smlm pkol 7:30am dh grk dr umah dgn Hata..pkol 8:15am smp depan myeg...aku org ke-2 amik exam..

Alhamdulillah aku LULUS...
So next week dh boleh g Bengkel dr pagi smp ke petang & next week nya lagi dh boleh pegang stereng kete..kiki


Tetibe rase geli kepala lutut..kiki


end

Ikut Sapa la nie...

As Salam

entry : little photographer

Aku sangat x pasti my Qaisara nie menurun ikot sape..pantang nmpk camera..CONFIRM setiap mende nk di snap...

Rasenya mase peknen dulu aku mmg PEMALU nk bergambo sbb tgh mengembang kan??kiki...Cuma mase reunion dekat Teluk Senangin dulu je OVER cam-whore...tu pun baru peknen 3 bln..x kn dh terkenan kot..kiki

Sambil Menerap pun Jadi...
 
Sambil Baring mengiring pun LAYAN jgk....

Mcm nk jadi photographer junior aje aku tgk..kiki



end

Haze in KL...

As Salam

entry : safety 1st...

Minggu lepas kalo x silap aku dh kat KL dh mula menampakkan kesan dari kebakaran kat Indon..

Hari Ahad adalah hari yg paling ketara Jerebu kat KL..b4 kuar g Manjaku, aku minta Hata bli mask..tp kat watson & guardian kat umah dh out of stock..so bli la kat SHELL..RM1/pc ..Mahal jgk la..huhu

Berjalanlan kami di Masjid India dgn mask..

Tetibe terigt mase tahun 2005/2006 kot yg Jerebu kuat jgk smp kene istihar darurat...mase tu aku tgh final exam sem 3 kat PTPL..tggl 1 paper aje lg..tp disebabkn kene perintah darurat..terus kolej suruh cuti sekali dgn cuti sem...means yg paper last tu amik lps cuti...

Safety 1st... 
Jerebu @ MRR2 
Aku x sure sdape la yg cerdik pandai sgt g buang puntung rokok kat bwh tu..
Habis api merebak bakar pokok dgn asap segala...
Udah kene panggil bomba... 
Today @ office...
Bykkan minum air & pakai la mask...

Semoga kita terpelihara dari sebarang penyakit akibat dari jerebu ni..amin



end



Homemade Popiah Goreng & the Sauce

As Salam

entry : try

Sabtu mlm Ahad, smp aje dekat rumah, aku terus bersilat dekat dapur siapkan popiah goreng resepi dr blog sorng blogger nie..aku x igt sape..kiki

Terus rase nk mencuba memandangkn bahan2 mmg mudah milik...kiki

Ini la hasilnya...
Alhamdulillah the sauce menjadi walaupun likat sikit...kiki

My FIL said sedap cume sauce tu aje kene cairkan sikit..means kurangkan sikit gula...huhu

Alhamdulillah...

end

Al Amin Nasi Arab Green Wood

As Salam

entry : kambing

Hari Ahad lps Hata blk dr tgk movie "Man Of Steel" dgn my BIL,  kami keluar umah ke Manjaku Sri Gombak utk bli susu &  new bottle utk bwk g school. Lps tu ke Masjid India sbb my MIL nk borong baju harian..aku bwk ke Muaz textile je sbb parking pun dekat...kiki

Kami ke 1 tmpt itu je kat KL..siap membeli (dgn aku pun join sekali..kiki) terus gerak ke Nasi Arab Al Amin dekat Greenword..my MIL teringin nk mkn..Mase nie jerebu agak kuat..
 Kami amik set utk 4 org + 1 nasi...
Dpt semua kat atas + sayur...
Ber cam whore lps makan mcm wajib..kiki

Alhamdulillah kenyang mkn...kiki
Lps mkn kami terus blk umah...

Oh ya..lupe nk cite..Jumaat lps keje aku jmp my PIL dekat KLCC sbb Hata kene attend farewell party dekat Chilis...Hata hangkut my Qaisara sekali..lps tu kami gerak ke rumah my SIL...Sabtu, dlm pkl 3pm kami gerak blk..singgah dekat kedai mkn Ulu Kelang & AEON AU2 utk bli brng siket...then blk umah..



Kenyang mkn..Alhamdulillah Kambing die SODAP...kiki


end


Birthday Surprised : #2 - Sisters Kitchen

As Salam

entry : mkn free

Jumaat lepas mase sarapan kat lvl 5 tetibe my opismate wish Happy Bday to me..rase terkejut sbb she is not in my FB friend..tetibe terpinga2 mcmane bdk nie bleh tau bday aku..kiki

Then bile naik opis...Alhamdulillah ramai yg wish..siap BOS dan BIG BOS pun wish sekali..terharu dowh..sepjng aku keje 5 tahun kat opis lama dulu pun xde mane2 bos yg wish kecuali sorg bos yg mmg ade dlm list FB aku..tu mmg wish sokmo..kiki

Time lunch dieorg tetibe tny aku nk mkn kat mane..aku mmg xde plan nk mkn kat mane2 tmpt yg special..aku jenis yg "I FOLLOW"..janji tmpt yg aku mampu bayo & HALAL..Anak tekak sendiri dgn anak tekak org lain mane same kan??..kiki

So lunch hour tu dieorg hangkut aku ke sini :

Kedai nie dekat dlm bangunan G-Tower sebelah tabung Haji..
Aku amik set ini : Fried Chicken with Prawn..

Maklum le 1st time pegi..mmg harus aku blur..kiki..So far rase die sedap jgk la..tp aku pelik ape kes ade sambal belacan??x kan coleslow cicah belacan??kan??Set ni jgk dpt free desert a cute slice of soft cake & ice lemon tea..ok la kan??

Opis mate aku byrkan dulu, sbb dieorg dh siap kira dlm 1 bil. So smp opis aku skype opismate yg byr td then she said x payah bayo sbb today is my bday...so kire dieorg belanja la..kiki..Alhamdulillah..

Actually aku malu sbb aku kan staff yg baru...so xkn la nk kene celebrate gitu sekali...

Mase pkol 3pm my BIG-BIG BOS called Dato' Kong dtg kat tmpt aku..then he called a few other staff & nyanyikan aku lagu Happy Birthday ramai2 & serve kami dgn the best Nasi Lemak in Jalan Ipoh..bunyi mcm kelakar tapi aku rase mcm nk menangis sekali lg sebab x pernah pun di buat org mcm tu kan??(sbb aku x pernah merasa..haha)


Then lps blk dr toilet tetibe nmpk 1 woven bag yg penuh dgn bermcm2 product kat bwh meja..that time mcm CS bos dh blk..terus tny yg lg sorg..prize tu nk htr pd sape & nape x wrap...she answered me that itu aku yg punya...dia bg aku as bday present sbb today is my bday & sbb dia x dpt join mkn2 dekat sisters kitchen..Ya Allah..lagi sekali aku rase mcm terharu & surprised sgt..sgt..ok..

Ape mende productnya??nnt ade mase aku update...start dr Jumaat smp smlm mmg xde mase nk kelebet satu-satu product yg aku dpt..kiki


Alhamdulillah..rase brsyukur sangat sbb dapat merasa perasaan gitu..


end





Birthday Surprised : #1

As Salam

entry : 3 bakul

Helloo...
3 Hari rehat dari update blog terase mcm lebih dr 3 bakul story nk cite..kiki

Alhamdulillah Jumaat lepas genap umor den ...(tggl lg 1 tahun nk jejak 3 series..kiki)

Ya Allah...Mcm2 suprised yg aku dpt on my birthday...Hari Jumaat yang INDAH...kiki

Kite story satu persatu ye..nk story 1 entry pjng sgt rasenya..kiki

Bismillahhirrahmanirrahim....

Khamis mlm Jumaat , sementara nk tggu jam g LCCT...Hata bagi surprise ini :
Ade lg 1 mende..tp xmo la show off sgt..nnt org igt aku & Hata nie kaya do'oh..kiki..
Thx a lot to hata sbb aku mmg x expect ape2 dr dia..byk sgt dh Hata melabur utk aku this month...So kalo Hata bg card pun dh cukup bertuah dh..kiki

Tepat jam 12:30am plk aku sambut my Qaisara dr KB dekat LCCT...rasenya 2 mende ni la yg PALING BERMAKNA buat aku on my Birthday...huhu

Rase nk nangis pun ade sbb terharu sgt...kiki

TAPI yg lagi surprise is when kami smp umah dr LCCT pkol 2am..dr pkol 2am smp ke pkol 6am my Qaisara x tido-tido..udah le esoknya aku kene bgn awal sbb koje..memasing laki bini g keje dgn mata panda Jumaat lps..haha..mental kejab..kiki.



end

1 - 20...a b c..Ayah pulok...

As Salam

entry : mood separuh / suku

Mlm td masa dlm kete nk menyampaikan ke rumah, aku saje je ajak my Qaisara counting 1 to 20..Alhamdulillah sebutannya jelas...

Then saje pulak ajak sebut A B C...tp smp C aje..yg berikutnyer tetibe ckp " Ayah pulak"..


Eheheh...budak nie..sabau aje la...

Harap2 dekat school nnt ok la...huhu



end

Mendera & Didera...

As Salam

entry : Owh my Qaisara...lagi

Smlm aku blk keje pkol 7:30..lps maghrib grk gi lrt sri rampai...singgah pasar mlm kat DUKE & blk...

Pkol 11pm grk g LCCT...mak..aiihhhh..!!!lamo bebona aihhh!!!!...tetibe rase bosan duk dlm kete sbb lama sgt..pdhal dlm KL & Selangor jgk..kiki

Parking kete kat tepi jln je sbb mmls nk masuk parking...so Hata tggu dlm kete, aku tggu dekat gate arrival. Pkol 12:45am baru nmpk my FIL gendong my Qaisara...(che mek malas nk jln)

Smp umah pkol 2am...aku igt che mek nie nk la sambung tdo sbb dlm kete td dh terlelap...

NO WAY!!!!
Mata che mek nie boleh segar bugar bagaikan tido tadi hanya mengecas energynya sahaja...
Naik PENTOI aku & Hata bergilir2 menjaga smp ke Azan SUBUH...Ya Allah..dugaan betul..pkol 4am turn aku  plk jaga...nk berdukung tp mmg sumpah aku x de kederat...so just act like dukung but aku duduk bersandar atas katil..Ya Allah...tersengguk2 aku..dh mcm si bongkok 3 ok...

Sudahnya smp mase aku & Hata g keje my Qaisara x tdo lg...Puas dapat MENDERA aku & Hata...

Dlm kete nk g keje..Aku yg DIDERA nie tersengguk-sengguk dlm kete...mujur x meleleh air liuk je..kiki..Hata plk dh terkuap-kuap lebih doploh kali...


Harap2 la lps my parent in law blk my Qaisara x buat perangai mcm td...kalau buat jgk mmg hari-hari mata kami mcm panda kat opis...kiki


end

K . T . M

As Salam

entry : short code baru

Time Zohor tadi aku melepet kejab dekat surau..Hari ini terasa mcm penat siket...

Sambil duk menempel tepi dinding tetibe dgr speaker brbunyi.."ehemm..Ehemm"..berdehem ok..

Rupa-rupanya ade ustaz nk bagi ceramah kat surau sebelah (surau lelaki)
Aku dgr la sekejab...tajuk die aku x igt..tp mcm ala-ala kita nie jgn salah tafsir..

just like kite semayang mengadap kaabah...MENGADAP sahaja..bukan MENYEMBAH kaabah itu...

1 part ni ustaz tu bgtau pulak :

KTM bukan hanya untuk Keretapi Tanah Melayu sahaja...Tapi juga untuk Kuda , Toto , Magnum..KTM jgk tu...huhuhu




Ok now kite kene faham makna & tafsiran sesuatu itu...jgn main tafsir aje...kiki


end

12 Jam je lagi...

As Salam

entry : Oh my Qaisara

Owhhhh...x sabar rasanya nk menanti ketibaan my lovely Qaisara mlm nnt..huhu

Kelmarin aku kol said : Luse (means today) Sara naik kapal tube (terbang) dgn tokma buleh?
Dgn semangat je jwb : Buleh...

B4 this bile aku ckp mcm tu she said xmo sbb tokma x pandai naik flight...boleh gitu??haha

Starting from 2mrrw bermula la kisah hidup kami 3 beranak...
Rindu nak basuh kain dgn che mek...
Rindu nk potong sayur dgn che mek...
Rindu nk basuh beras dgn che mek...
Rindu nk tdo sambil tgk pocoyo , pingu & larva dgn che mek...

Semua rutin itu akan kembali KECUALI BAB BASUH KAIN..sbb washing machine dh ade..kiki


Alhamdulillah...
Penantian suatu penyeksaan...
Terlerai akhirnya...
Amin


End

Siap 2 Panel..

As Salam

entry : 2 panel

Alhamdulillah mlm td aku berjaya menyiapkan 1 lg panel tingkat utk ruang tamu...so langsir yg sedia ade kami htr ke tamu..eheh..


Tekun sungguh menjahit STRAIGHT keliling kain langsir nie...aku gabungkan 1 panel lg so that bile dh gantung xde la terkangkang kan...dh siap aku mnt Hata pasangkan hook pd langsir & gantung...


Tetibe rase KAGUM dgn diri sendiri sbb berjaya siapkan langsir utk rumah sendri...hoho..ini yg rase nk bli kain langsir utk raye plk nie...kiki



end

Target - 6 pax

As Salam

entry : Hata

On 4hb June lepas aku telah memberanikan diri utk beli offer di Milkadeal

Aku teringin seluar yg dijual murah dekat dlm tu...bile nk beli dlm byk2 bank yg dioffer hanyalah Maybank yg menepati syarat...tp kene tggu Hata la sbb dia aje yg ade M2u...Aku pulak x perasan expired date dia adalah hari yg sama aku tgk offer tu...Hata x dpt nk buat time tu jgk sbb BIG BOSS ade depan dia...so Hata said buat kat umah je...ok la..(kehampaan)..time nk beli dh EXPIRED..HAMPA

Then aku pun saje la window shopping lagi kat groupon plk...tetibe nmpk product nie :
Rege murah dari rege pasaran...Tetibe teringat Hata ade btau nk beli...so terus btau & aku bli terus gune cimbclicks...As per informed, mende nie smp dlm mase sebulan..so budget2 time raye nnt boleh la pakai..(utk control mkn..kahkahkah)

Sekali smlm, ada courier svc atas nama aku...pelik..x pernah2 winner htr MO pd aku guna nama penuh siap berbinti..kiki..sekali tgk dr groupon...tetibe hilang ingatan ttg belt tu sbb katenye dlm mase sebulan kan...mmg x igt dh la..kiki

Smp je umah terus Hata said nk cuba...Ya Ampunnnn!!!!..
Hazabnya nk pakai..smp mcm tergeliat sini sana..Maklum la..korset aku dulu ade hook..very easy kan???kiki..Last2 smlm hata dh jumpe cara nk pakai..kena pakai dr KAKI...then tarik berselang seli..(aku nk explain pun x pandai)..Pagi ni nk g keje mengelabah mencari MUSCLE BELT untuk pakai...Harap2 la dpt kempiskan sikit perut Hata tu..kiki

Igt lg mase aku peknen..around 7mths kot..blk Perak..my BIL tegur Hata.."Aik..bini perut kedepan kamu pun ikot sekali ?"..Time tu mmg badan Hata mengembang...sama kembangnya dgn aku..tp lepas deliver harus la aku SLIM kembali kan??BUT not to HATA..terus kembang & kekalkan kekembangan smp hari ini...hihi


Mende murah..kita tgk la ade kesan ke idak nnt..kiki


end

Fuel - Innocent

As Salam

entry : layan

Pagi td mase naik LRT tetibe my MP3 main lagu nie...


"Innocent"


Satan, you know where I lie 
Gently I go into that good night 
All our lives get complicated 
Search for pleasures overrated 
Never armed our souls 
What the future would hold 
When we were innocent 

Angels, lend me your might 
Forfeit all my lives to get just one right 
All those colors long since faded 
All our smiles are confiscated 
Never were we told 
We'd be bought and sold
When we were innocent 

This prayer is for me tonight 
This far down that line and still ain't got it right 

And while confessions not yet stated 
Our next sin is contemplated 
Never did we know 
What the future would hold 
Or that we'd be bought and sold 
When we were innocent, innocent
When we were innocent

Terus tetibe macam...jom layan jab lagu nie banyak kali...hahah


Minat FUEL since study kat PTPL lagi...gile berkaduk dah lagu nie tp aku x penah jemu nk dgr..beza dgn lagu2 skrg..sometime skali dengar je..pastu xmo dgr dh...SEBAB SAMA JE...kiki

Aku suka lagu yang dulu-dulu..penuh dgn makna tersirat & tersurat...skrg lagu-lagu sume straight to the point SGT...so sgt x berapa nk melayan...kiki


end

Car Charger...

As Salam

entry : makasih maxis broadband...

Last few months Hata subscribe Maxis Broadband...nk x nk kene bli jgk sbb keje Hata mmg berbesfriend dgn internet..

So time beli tu dieorg bg skali USB port utk cucuk kat kete...So bleh gune Wifi dlm kete..Kelas kau..dlm kete saga aku tu pun bleh surf tenet...kiki

Skrg kan majority smartphone pakai USB cable / port yg same???...

Tadi bateri hp Hata dh tggl nyawa2 ikan...Mujur la ade hok maxis tu...kuarkan USB cable. cucuk pd port & cucuh pd kat tmpt yg tersedia...
Alhamdulillah...

From onwards..x payah pening-pening fikir nk beli car charger segala bagai...guna aje yg dh sedia ade...kiki


end

36 Hours

As Salam

entry : Oh my Qaisara

Tggl 36 Jam aje lg utk aku jmp dgn my lovely Qaisara...

3 Minggu x jmp wehhh...mmg dh mereng kami laki bini kat umah tu...kadang2 tetibe terpanggil my Qaisara ajak tido..kadang2 terpanggil my Qaisara suruh duk diam2 dlm kete lps mkn..boleh???mmg MERENG..kiki

Esok my MIL, FIL, BIL & my Qaisara naik last flight KB to KL..so lps keje esok either kami blk umah dulu / terus ke airport & melepet disana sbb esok aku kene stay back kat opis..kalo sempat mgkn blk...kalo x mmg terus Zassss ke LCCT...

Rindu gilerrrr kat CHE MEK nie...


end

Dinner - William's Corner Wangsa Maju

As Salam

entry : dibelanja

Smlm blk dr keje terus amik ic baru...muko mek bulat sgt..mcm dipam-pam..siap pakai half moon pinky..jambu giler..hakktuiii

Lps amik ic..aku igt nk blk umah jer...either masak / tapau...tapi Hata tetibe ajak mkn kat william's corner..dh lama x mkn katenyer..dulu time study kat LKW kelana jaya mmg william nie jadi food court dieorg..aku ok jer..janji diSPONSER..kiki

Layan...
New Branch of William's Corner
Depan sikit dari Columbia Asia Hospital
 The Menu... 




 Air - Ribena Longan - RM8/glass..
Kalo rase nk mkn byk better order 1 glass je...
Ini stock 1 jug punye...kiki
Menu Hata...W03
Daging dia SEDAP & lembut..
Homemade smashed potato with carbonara sauce
Rege boleh pilih rm15/rm20/rm30/rm50
Spaghetti carbonara with homemade meatballs..
GILE BESAR POTION DIA...
Stock mkn utk 2 orang...padan dgn rege..kiki

Aku rase mknn kat sini NOT BAD...rege pun ok la sbb BYK.. 
Tapi kalo ade rezeki pegi lg pun mmg kami amik 1 menu aje la...x mampu nk amik byk sbb tank x berapa nk beso..kiki


end


Lilit...lilit

As Salam

entry : new style

Aku nie nk kate pandai bergaya mmg x la...hikhik

Tapi bile dh syiok melayan shawl (dari dulu)& half moon..tetibe terlintas nk buat NEW STYLE...biase pin kiri & kanan aje kan??

Now baru terkedek2 nk ikot style org...Ralit jgk la skrg nie duk search kat YT mane fesyen yg senang...kalo yg byk sgt pin sane..pin sini mmg aku akan buat time "cuti" aje la..kalo tidak...mmg x la aku nk brgaya bagai..tetibe rase leceh plk...(ape kes?td nk sgt bergaya..pastu pk leceh plk..hoho)

Ok...
Blk umah nnt nk try ikot fesyen dieorg yg tgh HOT skrg nie..rase2 padan x dgn muke bulat aku nie???sob..sob..sbb yg dlm YT semua muka yg comey2..huhu


end

Sewing Project : Langsir

As salam

entry : menjahit sambil tahan sakit..

Mlm td walaupun still sakit lg dada nie..aku gagahkan jgk memotong kain & menjahit kasik siap SATU PANEL tingkat umah kami..kiki

Semangat sbb kain tu dh seminggu x berusik..so kalo lg lama tggl..entah bile la nk tergantung kat tingkap umah nie..haha

Aku amik langkah yg paling simple...
Kerat 4..jahit keliling...letak mende putih tu then gantung kat tingkat..SIAP..huhu

Berhati2 sgt time nie..
Tapi bile tgk semula rupe2nya terbalik...
Part tu sbnrnye kat bwh...
Mujur la baru jahit sikit..kiki

Hasilnya!!!!
Alhamdulillah siap..
Aku igt nk bli kepala langsir yg ready made tu...
tapi Hata plk xmo...xpe la..xde la pening aku nk jahit berlapis2kan???ahah


Alhamdulillah...
Hari ini kalo ade kederat aku sambung 1 lg panel plk...


end

Bros

As salam

entry : SALE lagik

Beli botol air aku yg baru utk letak kat office sbb yg sedia aku dh hancur sbb jatuh mase kelam kabut..kiki

Beli jgk new tumble utk my Qaisara..(pendorong semangat nk g school Isnin depan..kiki)


Pinky for My Lovely Qaisara & Music Blue for me..huhu



end

Man Of Steel - OU

As Salam

entry : Layan jgk

Sabtu..
Movie start pkol 4:30pm tapi kami dh ade kat sane around pkol 11am lg...kiki
Hata beli tiket online sbb bleh pilih seat...

Membeli mknn bekalan sewaktu menonton...

Bersendeng kat tepi entrance...

Review :
Pada aku story nie best...
It's story about asal usul SUPERMAN tu sendiri...actually..
Ade lawak jgk cite nie..3D dieorg nmpk syiok jer..
Part yg paling sedih & menggerunkn is mase mesin tu duk dlm proses nk menghancurkan bumi utk jadikan KRYPTON & mase org new Planet tu terperangkap kat batu & mase ayah si Kar-El tu mati...

Mmg ramai yg komen ending dieorg mcm biase...tp die buat ending gitu sbb nk selamatkn org & nk buktikn dekat masyarakat yg die adalah TIDAK BERBAHAYA & adalah seorg penyelamat (HERO)..ok la tu kan??Jgn la expert OVER sgt..kiki

Ok..dari 5 bintang aku bg 4.5 sbb ade adegan kissing2 plk dah time tu...dh la dlm pawagam tu ade bdk2..kalo org dewasa aku x heran..kiki


end

Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top