+44(0) 1234 567 890 info@domainname.com

Monday, September 30, 2013

Sepetang Di Taman Metropolitan Kepong..

As Salam

Entry : Layang-layang

Smlm pkol 6.30am aku dh kuar umah utk g belajar kete..mak aihhh..jauh bebeno..smp ke Broga Hill tu kami blaja..xtau plk aku kat situ ade tmpt belajar kete & moto & JPJ Test sekali...

Aku rase nk menangis mase belajar parking & 3 penjuru...Alhamdulillah bukit dh lepas..Next week & other week x bleh sbb Hata ade cmpny actvty & nk raye Haji..

Pkol 2.15pm smp umah..tukar baju, solat terus Zzzz...smp pkol 3.30pm..penat wehh!!!

Then pkol 4.30pm Hata ajak g bwk my Qaisara main layang-layang...

Layan...
With her layang-layang...
RM12 sekali dgn tali...
Tapi...
Yg over main si Ayah..haha... 
Kene suap my Qaisara dgn ini...RM10

Suka bebeno my Qaisara smlm..siap main lari2 lg kat padang tu...
Hata plk bernasib baik sbb layang-layang nie almost terlepas sbb x sedo tali dh smp penghujung..mujur la ade brother tu tolong sambut...huhu 
Me & My Qaisara
Ibu main jgk sekejab layang-layang nie...
Lepaskn gian..haha

Lepas main layang-layang kami bwk my Qaisara main kat mainan yg ade tu plk...

Pkol 6pm gerak blk utk ke Ikea...aku teringin nk mkn meatball..smp2 je..org beratur panjangggggg...kami kene tunggu dpt kerusi baru g beli..huhu

Then jalan2 cuci mate tgk katil my Qaisara...huhu..pastu aku beli brng utk GA/Contest aku..haha..

Dah complete dh prize utk GA/Contest aku..mende yg merepek2..tp harap2 ade yg sudi join..huhu



end
2 comments

Berbekam : Al-Hajari

As Salam

Entry : sakit sikit jew...

Sabtu pkol 9.30am gerak dr umah ke tmpt diatas..

Kalo dr umah aku nie senang jer..sape tau tmpt tggu bas express pantai timur kat greenwood / tau kedai nasi arab al-amin tu senang la nk pegi..aku nk cite jln pun x berapa pandai sgt..

Yg aku tau jlnnye same mcm nk g nasi arab cumanya kalo nk g nasi arab tu kene belok kanan kan?..ini idak..straight je smp nmpk taska sblh kiri..terus belok kiri..rumahnya rumah ke-3 dr belakang..kiki

Jom layan gambo..
Kalo nak gi kene booking kat number ni..
Kalu yg wanita..his own wife yg buatkn.. 
Ini la peralatan yg ade... 
Katil utk customer...

Okies...cite siket..
Mula2..kene is borang maklumat kite dulu..siap kene isi nama ibu sbb takut masa buat tu ade unsur2 benda halus dlm badan kita...pastu brother nie akan buat bekam angin dulu..means bekam utk kumpul angin & darah..around 5-10minit baru die btau yg akan start bekam..

Bukak satu2 cup bekam tu & start cucuk2...(mcm bunyi typewriter..kiki)

Ini la hasil 5 minit bekam Hata... 
 Ngeri aku tgk..haha
Close up sikit...

Lepas 10-15minit baru la brother nie bersihkn...
So far Hata hanya dekat tengkuk yg byk darah...
Selesai Hata..turn aku plk..
Aku masuk dekat bilik lain...time nie ade org lain nk belajar berbekam..nk tengok aku dibekamkan..aku malu so dieorg x jadi belajar..haha..malu ehhhhh...

His wife is quite friendly..ckp & btau itu & ini...aku amik 13 cup..sbb she said ussually ppn amik 13 cup utk tengkuk & pinggang sekali..

tiba turn aku, she said darahnya byk dekat tengkuk & pinggang...katanya lagi aku nie ade byk angin & ade kolestrol...Die tau bile die tgk mase bekam angin tu ..part yg dibekam jadi merah & lebam..then masa nk bersihkn tu...8 drpd 13 cup aku tu..darahnya adalah mcm jelly..berketul2..

Bila aku tny mende nie kene buat selalu or mcmane..she said yg elok buat stp 40hari smp badan rase sihat...

Lebamnya ada lg smp sekarang...kesannya lebih kurang gini la : 

Alhamdulillah...badan ni dh rase ringan sikit dr sblmnya...

Kalo nk ikut 40 hari tu mgkn x la kan??InsyaAllah ade rezeki pegi lagi...huhu


Sepanjang tempoh berbekam nie..kami diperdengarkan dgn bacaan ayat2 al-Quran..
Sesape yg nk pegi & rase nk try silakan...
Masa cucuk tu x sakit sgt..rase kene gigit semut jew...huhu




End
No comments

Friday, September 27, 2013

Debaran Hari Esok...

As Salam

Entry : berbekam

Actually last few days Hata ade buat reservation berbekam dekat area greenwood..aku x sure ape name tmpt tu..tp esok mmg confirm aku tau..haha

Aku x pernah g berbekam tapi both of us nekad nk berbekam sbb lately both of us mmg mcm terlalu penat/letih bile blk keje..pantang letak kepala atas bantal..mesti terus tutup mata & ZZzzz smp alarm brbunyi..haha

Harap2 esok semuanya berjalan lancar..Hata buat bekam dulu then baru aku sbb kene brgilir jaga che mek kami...



Aku x pandai nk cerita byk sbb InsyaAllah esok baru aku melaluinya...
So jom la kita baca mane2 sumber yg boleh dipercayai utk tmbh ilmu bekam ni utk bekalan esok yer...haha



Uisshhhh..berdebor-debor hati aye nie kome aihhh..haha

end
No comments

Jangan Pergi Keje...

As Salam

Entry : Owhhh my Qaisara ooiii!!!

Pagi ini my Qaisara bgn pagi dgn muka ceria walaupun mlm td tdo pkol 12++mlm..

Mujur la mase che mek terjaga tu Hata dh siap lengkap berpakaian kerja..aku ni plk tgh terkedek2 nk pilih tudung..tetibe mati idea nk pakai tudung ape..haha..tgh2 aku kelam kabut tu, my Qaisara meneran...

Aku hold dulu bersiap lengkap..settle membuang, aku basuhkn..then siap2kn my Qaisara..

Tapi tibe je dlm kete...merengek2 x kasik ayah & ibu gi keje..huhu

Che mek ni igt kami sekeluarga nk g bercuti kot sbb bangun pagi2..then bersiap beg bagai(padahal kemas beg laptop Hata je)

Merengek smp ke pintu pagar school tu...Jenug cari ayat sogok terbaik nk kasik senyap..haha


Alahai my Qaisara...
Kalau la ayah mu ni bos..bos..mmg sah dah ibu kamu nie duk umah dgn kamu sajo..
Basuh kain dgn kamu..
Mandi dgn kamu...
Basuh beras dgn kamu..
Potong sayur2 dgn kamu...
Bed time story dgn kamu...
Main playdoh dgn kamu...
Semua yg boleh kamu buat ibu akan buat dgn kamu...

Tapi...
Ekonomi kami baru saje nk ok...
So mengumpul duit itu sgt penting walaupun sometimes we need entertainment sbg salah satu jalan ilangkn stress & bergumbira..kiki...kan???




end
No comments

Thursday, September 26, 2013

Warehouse Clearance..SOGO

As Salam

Entry : Berjaya!!!


haha
Actually xde la HAHA sgt pun...Haha sbb berjaya pujuk Hata utk g warehouse clearance SOGO start 26-29 sept 2013.kiki

Actually Hata nk beli perfume..mase dekat JPO ade jgk try cari tp nan ado..so memandangkn duit balance g USS ade..aku pun ayat la Hata untuk belanja perfume as his past birthday present..huhu


InsyaAllah blk keje nnt..lps amik my Qaisara kami akan ke sane..aku yg cadangkn g today sbb esok mmg confirm jln jem sbb hari Jumaat..sabtu & ahad skrg nie mmg kami cuba sedaya upaya elak utk ke KL..x sanggup wooo.. hadap jem...kiki

Rasenye mcm dh lama x gi SOGO kan??? eh ye ke???huhu



Sesape kalo rase ade brng2 nk beli bleh la g yer...kiki


End
No comments

Wednesday, September 25, 2013

Baru Pandai Melayan..

As salam

Entry : Upin & Ipin

Dh sebulan kot aku perati my Qaisara skrg dh pandai melayan cite UPIN & IPIN..hihi

Before this aku ade cite my Qaisara x layan sgt upin & ipin..but now..siap boleh ajuk lg dialog dieorg..especially utk cite "Nenek si bongkok 3"..huhu..

"Jgn marah cu..nenek gurau jer.."

Siap dgn lenggok suare & gaya ok..haha

Alhamdulillah jgk skrg my Qaisara dh pandai bc doa makan..
Bila aku nak ajar bacaan lain..moodnya masih belum smp lagi..
Bila aku nak ajar bacaan lain..mesti che mek nie ckp "Allahumma bariklana..la ibu..."
Terpaksa la si ibu nie akur...kiki

Harap2 my Qaisara dpt belajar bacaan yg lain..amin



end
2 comments

Ylvis - The Fox



As Salam

Entry : Lagu Baru..

Sape penah tgk VC ni..layan kan..sape yg x penah pun..layankn..

Ini new VC yg my Qaisara sokmo PLAY kat hp Hata...

Menarik jgk la..haha



end
2 comments

Tuesday, September 24, 2013

Penat Sebab X Bekerja...

As Salam

Entry : bosan

1st time aku rase PENAT sebab x buat keje today...baru 1 jam lepas aku dpt mengadap PC (dr pagi x dpt hadap PC sendiri)..Ini semua gara2 PC yg mcm dh nk start sakit tua...kiki

Aku pny keje semua dlm PC nie..so even aku duduk kat PC yg lain..aku tetap x dpt buat keje kan??so today aku buat keje yg ringan2 jer..tetibe rase mcm penat..penat menunggu yg betulnya...hoho


Oh Ya...
Alhamdulillah prize utk GA aku dh bertambah..hrp2 next week dh bleh launch my 1st GA/Contest..hrp2 jgk dpt sambutan..kiki



end
2 comments

Monday, September 23, 2013

Weekend..

As Salam

Entry : Ntah ler..

Hari sabtu aku telah dipaksa oleh Hata utk hangkut my Qaisara ke Plaza Alam Sentral. Actually Hata ade keje kat SACC..tp dipaksanya aku ikut sbb risau aku bosan duk umah..aku xde rase ape2 pun actually..tetibe mood nk BERJALAN & WINDOW shopping xde plk..haha

Nak x nk kene la pegi jgk..aku dh btau awal2..make sure keje siap within 2.5hrs. Aku xmo lebih2 sbb risau dgn my Qaisara yg mgkn akan beronar anytime..kiki

So smp je Plaza Alam Sentral Shah Alam, aku bwk my Qaisara masuk the store dulu..tetibe terembat 2 lai baju SALE..kiki..then bwk my Qaisara isi perut dekat KFC..redeem ayam 2 ketul dr Hot Tiket & aku amik snake plate
Pkol 6pm smp umah...


AHAD : Driving Lesson

Smlm pkol 2.30PM my driving instructor dtg amik kat umah & bwk ke Batu Caves utk blaja parking & bukit..

Utk parking aku bleh tahan lagi..cume kene igt check point mane & kiri or kanan je..tapi bab kat BUKIT tu..ya..ampun..rase mcm apehal dgn aku nie??mengelabah semacam..haha

On 3rd trial baru ok..itu pun time turun aku meluncur mcm main skate board..haha

Next week kene g KAJANG center plk utk belajar penuh..kene gerak dr umah pkol 6.30am & akan blk umah around 2PM...perghhhh..pagi bebenor yope oiii..udah rase nk g menoreh getah plk..haha

Smlm OTW nk blk umah..Aku drive dr Batu Caves smp Kepong..lalu MRR2..ketor lutut aye kome wehhh!!!..haha


Harap2 aku ni cpt la pick-up ape yg instructor tu ajo..haha



end
2 comments

Friday, September 20, 2013

JPO : Johor Premium Outlet & USS sourvenier ...

As salam

Entry : Cuci Mato jer...

Pkol 12.00tghari dh smp JPO..x susah sgt cari jln sbb signboard dh bg tunjuk arah...

Layan la sekeping 2 gambo...x byk pun aku snap sbb rase mcm tempat ini bukan ana yg punya...haha..even mmg ade brngan yg mampu milik..tp tetap ini bkn tempat aku..haha..tp kalo ade SALE yg 80% aku dtg kot..haha..over.
Ikot EXIT 253 then EXIT 304 last sekali EXIT 302A
Confirm JUMPA...kiki
Parking RM3/Entry 
Ini aje la yg sempat...
Plan nk cari perfume Hata..tp x jumpe..mmg xde kat sini kot..kiki
Beli coklat sajo kat JPO...
Igt nk beli kasut dekat Charles & Keith..tp xde size plks...kiki
Xpe la..xde rezeki nk membeli kat sini..huhu

Kami lunch dlm food court JPO ini sajo..aku amik nasi claypot & Hata rojak..


Gerak dr JPO pkol 3pm..smp umah pkol 9pm sbb JEM x tau kepala ekor ...pelik..memang betul kate uncle driver bus kami ke USS hari tu..smp aje highway N.9, mesti jem x tentu hala..then lepas aje RnR Seremban..jalan clear sgt..kiki

Kami x beli ape sgt dlm USS..just something yg boleh pakai & dibuat kenangan..bkn sebab budget..tp memikirkn..better beli something yg berbaloi dr berfoya2 dgn mende x tentu hala..haha
FM & Landyard yg aku dh pakai bwk g keje utk gantung 
access card & TnG... 
Bocong air & bag USS...
Ok la kan?
x abih pun SGD50..haha
Jimat x??

Okies..abih dh cite bercuti kami..jgn muntah ye tgk gambo2 kami..kiki

Aku rase dh cukup murah dh percutian kami ni...bile kire2 kos hotel (3D2N), USS, minyak kete, Tol (RM42.00 X 2), belanja & mkn mmg x smp pun RM1200..ok x? ke x ok??haha


Semoga info yg aku kongsi ni dpt bantu uols..yg nk bercuti ke USS...kiki


end
2 comments

Vacation : USS - End Day

As Salam

Entry : Last..

Pkol 5pm ade pertunjukan ini :
Layan lagi...abih dah..haha..
Sempat jmp SEKSI SEKSA gurls nie...
Layankn ajo..haha
Bergambo & melayan telefon sambil tggu pkol 5pm..
 Starting...
Jumpe lagi!!!..hoho 
Shrek.. 
Jurrasic Park.. 
Scorpion King.. 

Abih aje show kami bergerak & mencuci mato...haha
Cuci mate aje... 
Last maskot...
Hata beli botol air yg panjang tu...SGD13.00 kalo x silap..dpt FOC USS landyard..huhu 
My Qaisara yg dh start moody...kiki 
X sanggup nak naik roller coaster kat belakang tu...kiki 
Nk balik sudah....
Good Bye USS...
See u next time..haha

Kami gerak dr USS ke stesen bas pkol 7.00pm..then pkol 7.20pm naik bas..
AGAIN kene berjalan mcm lipas kudung..haha..
Smp dekat JB Sentral kami igt nk tggu drive dr package yg kami ambik utk bwk kami pulang ke hotel..sekali dieorg amik masa 40 minit plk nk smp..terus call cab..Alhamdulillah semuanya ok..xde yg tercicir / tertinggal..

Smp hotel pkol 9pm. Tapau mknn dekat OTWC - AGAIN & tido dgn nyenyaknya...ZZzz

Esok nya (Isnin) turun breakfast pkol 9am (sbb tggu my Qaisara bgn tido)..then naik bilik semula..pkol 11am dh check out sbb nk ke JPO..kiki

Alhamdulillah..semua ok & happy sepjng bercuti ke selatan tanah air..cuma BAB MAKANAN aje la yg susah sikit sbb area hotel kami nie x byk kedai mknn melayu..hoho

End
No comments

Vacation : USS - Far Far Away & Madagascar

As salam

Entry : Gambo lagi

Lepas melapik perut dgn sandwish...kami berjalan plk ke sini:

Layan lagi gambo kami...hoho

Far Far Away...terase mcm di sane plks..kiki 
Kami masuk tgk 4D Shrek...Memula dieorg bagi tgk & dgr cite dulu...Then dlm 5-10minit kami diarah masuk ke dewan utk tayangan penuh cerita tadi dlm bentuk 4D..sgt best..my Qaisara pun layan...siap ade percikan air & feeling something dekat kaki..haha..SAYA SUKA..SAYA SUKA (Gaya Mei mei dlm Upin & Ipin..)haha 
Lepas abih cite aku layan my Qaisara naik buai ni plk...
Suke jer che mek saya..haha 
Igt nk beli cekak princess tu..tapi bile fikir rege SGD15.00 terus letak balik..haha 
Manjerrrnye che mek...haha

Then kami ke madagascar plk...layan naik ini : 
Then naik sampan masuk ke Madagascar show : 
Seronok masuk dlm nie...hoho..
Happy Ayah...haha
Happy Ibu & my Lovely Qaisara

Sebaik je kami bergambo..tetibe bunyi kecoh dekat belakang..rupe2nya maskot2 Madagascar ni dtg..
Again kene beratur..kami bernasib baik sbb jadi org yg 1st 5..huhu 
With KING JULIAN 
With ALEX.

Lepas tu kami berjalan ke main road utk tgk maskot2 yg ada dlm USS nie berarak...




End
2 comments

Vacation : USS - Egypt & Jurassic Park

As salam

Entry : Jalan2 lagi

Kami naik twister cup nie..kami naik sekali dng 2 amoi JAPAN..sengih2 aje la sbb memasing x paham bahasa..haha
My Qaisara yg ketiduran... 
Bergambo jgk walaupun waktu nie hujan renyai2..Mase dekat transformers hujan agak lebat...
Nk beli rain kod mahal SGD3..
Mujur la ade payung AA aku yg sweet tu..hihi 
Hata naik SPEED ROLLER COASTER dlm ni..katenya 3X ganda adventure dr transformers..
Aku malas nk pegi sbb tgk dukung my Qaisara...beralih dukung kang risau mengamuk x cukup tido plk..huhu
 

Waktu ni hujan still renyai2..kami plan nk mkn kat booth Jurassic Park ni..sekali mase beratur staff tu tny Hata..
Sales : "Are u muslim?"
Hata : "Yes.."
Sales : "Sorry sir this is NON HALAL..you can go at Far Far Way..there had HALAL FOOD.."

Terus Hata dtg dekat aku & kami berjalan la ke Far Far Away mencari air & sandwish..hoho..kebuluran wehhhh!!!

Igt nk bwk my Qaisara naik..tp che mek ni tidur plks...
So kite ke lain dulu la ek..


Booth2 kat sini mmg xde tanda Halal sbb ini kan negara luar..So who cares on Halal food..kan???kiki


end
No comments