Donate to #NNForPH

As Salam

Entry : Jom..

Hari ini tgk kat account Nuffnang & nmpk ini :


Mari la kita sama2 tolong ye...

InsyaAllah kalo ade rezeki lebih aku akan sumbang through Nuffnang  plk...
Boleh buat by nuffnang earning or by paypal...

On 22/11/2013..opis aku dah pun mula buat Donation ini..kami buat & htr ke sini : Yayasan Sin Chew...

X dapat bantu byk..sikit pun ok..janji kita ikhlas & anggap la ia sebagai saham akhirat...



End

#weekend

As Salam

Entry : popiah goreng

Ahad..
Lps lunch aku cpt2 masak bahan2 utk popiah goreng...

Pkol 6 baru start goreng & kami baru terigt yg dinner kami just popiah goreng ini sajo..haha
Sambalnya aku panaskn & cairkn sikit dr yg sedia ada..jimat mase..kiki..

Aku buat dlm 20pcs..selesai kami sekeluarga..
Pagi isnin(smlm)..bgn2 tido je perut dah menyanyi mintak diisi..huhu


Xde resepi yg istimewa utk inti popiah goreng aku nie..cume aku goreng sengkuang+telur+carrot+hotdog cincang....huhu


Kulit popiah ade byk lg kat umah ni..so rasenye mcm boleh buat utk bekal blk KB jumaat ni..huhu


End

Kuat Sentap!!!

As Salam

Entry : dah pandai...

Hai All..
Today saje nk story abt my Qaisara...
Aku x tau la mane che mek ni belajar..dah pandai sentap2 plk skrg...kiki
Aku tegur sikit terus lari g tempat lain & take time nk ok semula..kalo sentap dgn aku g dekat ayah..kalo sentap dgn ayah g dekat aku..

Pernah 1 day teacher ckp ade saje usik2 che mek..pastu teresak2 menangis..teacher said "Qaisara mcm MANJA..mgkn kena ade adik baru la x manja sgt"..hahaha...


Malam tadi xtau la mane silap kami..che mek ni sentap smp meleleh2 air mato..aku nk tepuk manja nk tido xmo..aku nk pegang tgn xmo..aku dukung lg la xmo..dengan Hata plk suam2 kuku je...

Last2 aku temankn kat sebelah sambil che mek layan tab android smp tido..

Haih...mcm2 perangai skrg ni...huhu



End

Mimpi AIR...

As Salam

Entry : scary but mcm boleh dipercayai..

Kelmarin(Sabtu mlm ahad)..Hata mimpi..

Pagi smlm Hata cite pd aku & my SIL yg Hata mimpi he tried to help her sister but suddenly ade mcm banjir/bah yg halang perjalanan mereka ke 1 destinasi yg mereka sendiri tak pasti...jadinya mereka kene patah blk blkg & after that x tau gi mane sbb Hata terjaga..

Then bile my SIL dgr..my SIL pun mimpi yg same..

Kate org..mimpi air ni ade mcm2 jenis..tp jgn terlalu percaya sgt..better refer to Pakar(Ustaz) & kalo lepas mimpi tu hati rase x sedap semacam...cpt2 la brdoa pada Allah supaya permudahkn urusan kite...

Aku search la kat google..so i found this..harap2 dpt kongsi dgn semua walaupun ehsan dr google..kiki

Bermimpi berjalan di atas air.
--Akan mendapat keberuntungan.

Bermimpi melihat air sungai mengalir deras.
--Pertanda emosi tidak terkendali.

Melihat pusaran air yang dahsyat.
--Menunjukan adanya kesulitan yang terselubung.

Bermimpi melihat air masuk ke dalam rumah.
--Kita atau anak kita akan mendapatkan sakit.

Bermimpi melihat air mengalir.
--Akan mendapatkan berita yang mengejutkan.

Bermimpi melihat banjir.
--Akan mendapatkan rezeki yang tak terduga.

Bermimpi melihat air kotor dan berlumpur.
--Tidak tentram.

Bermimpi melihat air terjun.
--Emosi negatif akan luntur dan berganti dengan energi positif.

Bermimpi melihat air terjun dahsyat.
--melambangkan emosi dan kendali alam bawah sadar tidak sejalan dengan tingkat kesadaran.

Bermimpi melihat gelombang air.
--Melambangkan fluktuasi atau naik turunnya tinggkat emosi kita.

Bermimpi melihat air mancur yang memancar dengan lancarnya.
--Akan mendapatkan kebahagiaan atau kemakmuran.

Bermimpi melihat air mancur tampak tua, kusam, dan tersumbat.
--Akan mengalami kemunduran, bahkan kemiskinan untuk sementara waktu.

Bermimpi melihat air mancur dan meminumnya.
--Pertanda akan mendapatkan pencerahan atau kesegeran jiwa atau rohani.

Kami jgk dah refer pada yg PAKAR..mmg ade halangan disebalik usaha kami ini..so kami kena la byk brdoa semoga urusan & usaha kami dipermudahkn...amin


Tetibe rase bulu roma naik tegak!!..kiki

End

Misi Terlaksana...

As Salam

Entry : KHAS di Puchong

Morning all...

Hari ini g keje hati ade lapang sikit sbb MISI ke Puchong kami semlm brjaya..huhu..walaupun rase mcm baru takat suku je kejayaan tu..tp aku tetap puas hati..

Smlm terlerai la sudah prasangka kami terhadap sipolan sipolan..actually udah terang lagi bersuluh tp still ade pihak yg x percaya...

Aku harap time kami blk KB Khamis ni akan nmpk perubahan sikit2 smp la time kami blk KL semula Ahad(1/12/13)..

Aku ni actually malas nk masuk campur sgt...tp memandangkn yg nk diharap pun x bleh nk diharap..so aku kene jgk la menyelit sikit...tolong ape yg aku mampu...aku ni pun bukan la penyelamat keadaan sgt pun...kiki..tolong sipi-sipi sajo...mane yg aku bleh tolong aku hulur tgn..kalo rase x mampu aku terus terang sajo..x perlu rasenye aku nk tunjuk heroin..sbb nnt kalo silap mesti ramai yg tuding jari ke aku kan??

So now aku harap terbukak la mata sape2 yg masih tertutup dgn kes kat Ganu dulu...



Amin


Setiap dugaan akan ade jalan penyelesaian sbb Allah turunkn dugaan dgn penyelesaian..cuma terpulang pada manusia tu cari jalan penyelesaian yg jauh atau singkat..kite kene igt jgk..kadang2 dugaan yg datang bkn sbb Allah sayang kite je..tp untuk balas semula perbuatan kite yang lepas2..dalam sedar atau tidak..



End

Jengka 25

As salam..

Entry : bekwoh..

Smlm lps keje terus ke kajang..

Then pepagi kami gerak ke Jengka 24..mujurla x sesat..cume jem sikit sbb ade moto beso jatuh..(seram sejuk kejab)

Alhamdulillah dpt mkn dgn selera n dpt jgk mkn jambu with asam yg giler fresh..huhu

Blk dr kenduri kami singgah mkn ikan patin gulai tempoyak plk..my SIL teringin..aku plk dh biase mkn time kat kg dulu..so mkn utk lepaskn rindu pun layan..haha

Then bile smp kl..singgah pasar mlm msjd india..then ke low yat plk amik hp n blk umah my SIL..

Penat x terkira..kiki

So mlm ni trpaksa lg tido umah my SIL sbb esok pg kami ade gerakan KHAS ke Puchong..

Nnt isnin kalo free aku update lg k..

End

Dari si anak...

As Salam

Entry : berjangkit sudah!!

Salam Jumaat semua..

Smlm aku dah start rase x sedap badan..tekak plk dh rase mcm kene geletek..haha

Blk keje smlm pkol 10pm dah ajak my Qaisara masuk bilik sbb aku rase weak giler...

Then pkol 6:15am dah bangun sbb baru terigt hari ni kene tido kat Kajang sbb esok nk brtolak ke Jengka awal pagi..

Kelam kabut plk kemas baju2 & brng..kiki

Pagi ni g opis..dlm LRT dok tahan batuk dgn tissue...

Alhamdulillah demam+batuk+selesema my Qaisara dah berkurang...

Cuma mcm menurun plk ke ibu & ayah...skrg ni..si ibu plk mcm terlebih menurun dr ayah..haha


Harap2 esok ok la...amin



End

Lepas Tangan...

As Salam

Entry : jgn over..haha

Hi all..happy Khamis semua..esok dah jumaat..kiki

Time by time..day by day...aku rase mcm ade yg cube "lepas tangan" dari tanggungjwb memasing...

Mcm yg terjadi pd aku last 2 days & today...

1.) Keje 1..aku minta pagi..tghari baru buat..dah la kene tny baru nk ckp..pastu kene minta baru nak bagi...pdhal mende tu kene update dgn aku - WAJIB UPDATE..ok..

2.) Keje 2..keje tu atas tanggungjwb ko..tp aku plk yg kene monitor..same jgk..x tanya x btau..pdhal WAJIB bagitau..so aku bleh buat what is the next step utk solvekn prblm tu..

3.) Keje 3..disebabkn x update pd aku...tetibe kacau waktu LUNCH aku..mmg tak dapat la nk tlg derrrr....dah la aku lapa..kang nk mkn mknn..mkn mende lain plk..haha


Pada aku..kalo kite dah dipertanggungjwbkn utk buat sesuatu..sila la bertanggungjwb...jgn smp org cerita belakang2...lagi sakit hati kalo dgr tempias2 gossip tu kan??

Aku lenguh la nk mengadap org2 gini...kiki



Emo plks lepas kenyang..haha
Ok la lepas kenyang baru story...
Kalo time lapa..mesti lagi "OVER" ayat aku kan??kiki



End

Sarapan Kuat : Power Root

As Salam

Entry : RM2

Selamat Pagi All...huhu

Smlm smp je dekat LRT Ampang Park..aku g guardian kejab..then time blk singgah dekat booth Power Root sbb buat SALE...Breakfast RM2..dapat sandwich telur+mayonis/sardin dgn  kopi tongkat ali or white coffee...
Ini dia...huhu
Tetibe rase breakfast smlm adalah yg paling jimat...kiki

Today again kene g keje dgn KTM...Hata work from home AGAIN...

Pagi tadi turun breakfast dgn opismate...

Tetibe nmpk nasi impit/kapit ni...tetibe jgk terigt mase keje kat netcare dulu..kalo breakfast mesti amik nasi ni...kenyang...huhu

Lagi layan bile dpt minum kopi panas..huhu



Happy day to all...huhu



End

Tinggal 1/2 jer lagi...

As Salam

Entry : Lapang sikit...

Alhamdulillah start mggu ni kepala ni rasenye dah bleh diringankn sikit dgn hal keje dari yg sblm ini...huhu

B4 this aku kene handle 4 org pny job termasuk keje aku...skrg 2 org dah lepas...1 org ni...aku tgh share dgn head of HR sbb skrg opis tgh cari candidate yg ade experience dlm admin...actually HR ade offer this title pd aku..tp aku masih x yakin dgn kebolehan aku dlm handle hal2 admin..6 bulan mane cukup nk belajar ttg admin??selama ni pun aku buat yg BASIC sajo...penat plk rase kalo nk belajar semula..sia2 plk rase 5yrs experience dlm CS..huhu...

Bkn xmo kembangkn kerjaya..tp..hhmmm..biarlah rahsia...haha

Alhamdulillah skrg dieorg tgh mncari candidate yg bertuah...kiki...

Lapang sikit ruang fikiran aku...kiki

Aku hrp2 by DEC ni dpt la aku serahkn 1/2 lg badan ttg kerja2 hal admin ni...kiki

Once aku dah serahkn segalanya yg aku handle skrg pd admin (even x byk mane)..bleh la aku start blk job upload content aku yg dh terbiar 2 bln lebih tu...kesian my content team...kiki



Doakn yg terbaik utk aku ye kwn2..huhu..



End

Monday Blues...

As Salam

Entry : lonely...

Smlm lps maghrib aku & Hata bwk my Qaisara ke Hospital Sg.Buluh sbb pkol 4pm tu tetibe je temp my Qaisara naik smp 40..terus sumbat ubat ikot montot..

Smp HSB pkol 8pm..pkol 9.20 dah settled..doc ckp telinga my Qaisara merah mcm kene garu..pdhal aku korek last week aje kot..itu pun hasilnya..ya ampunn...haha..my Qaisara demam+selesema+batuk tu dsebabkn oleh telinga yg merah tu..

Then smlm doc bg ubat telinga, demam & batuk..pagi td my Qaisara berjaya buang kahak bile batuk..tp temp die still 37...Hata kene work from home utk monitor my Qaisara & htr aku ke KTM utk g opis...

Feeling blues dlm KTM sbb biasenye g keje my Qaisara duduk kat riba smp la ke taska..dah la naik KTM 20minits then naik LRT around 15minits lg...sedey dowh..

Ini setiap jam aku whats app Hata tny ttg che mek..

Doctor said if today / esok fever x ok lg...then kene buat blood test kat mane2 klinik or hospital...

Harap2 my Qaisara ok...amin



End

1 of...

As salam

Entry : therapy

Hari ini aku terpaksa mc lg sbb cherry berry yg over the limit..letih wooo..

Lps g klinik gi isi perut..Pastu jadi sesuatu yg sgt menakutkn aku n Hata..terus hilang sakit perut tp tukar rase sakit jantung plk(cite ni aku smpn dulu yek..nk cite pjng..taip guna pc baru best.ini update dr hp je)..

Sementara nk tggu gemuruh jiwa aku ni reda..saje je aku g cuci mate kat vincci..

Alhamdulillah rezeki..dpt la sepasang..kalo ade size actually 2..tp yg 1 lg tu dh xde size..so amik 1 pun ok..janji ade..

Hati = blur n release...

End

Letih OTAK!!!

As Salam

Entry : Letih...lenguh..

Sejak Ahad smp hari ini & mgkn berlarutan lagi xtau smp bile..aku & Hata dah letih otak memikirkn kes kat Ganu last 2 weeks yg x settle2 lg..malah bertambah worst..

Plan nk blk KB esok terpaksa dibatalkn utk elak dr plan yg sebenarnya blk x menjadi..

Lenguh weh otak aku tolong my SIL memikir sekali...smpkn kat opis pun aku dah jadi mcm x berapa nk center...hahaha

This month aku mmg x bleh nk belajar kete sbb this whole week on NOV month..mmg ade je mende yg kene buat..mgkn ade yg aku story kat sini..tp ade jgk mende yg..biarlah rahsia...huhu

Sometimes..aku & Hata terfikir..ape ke hay nye la aku nie liat & lmbt sgt nk abihkn lesen kete nie..org lain sbln stgh dah dpt dah lesen P..aku ni..??kalah siput!!!

Ini semua mgkn sbb hal2 yg x dpt dielakkn utk kai sekeluarga hadap...

Sabtu ni mgkn my SIL yg kat Kajang tu dtg umah kami plk utk bincang..tp xtau la jadi ke idak..silap hari bln esok lps keje..kami bermalam kat Kajang plk mcm last week...hhmmm..

Aku harap kami dpt la solution yg terbaik utk settlekn kes kat Ganu nie..senak perut wehhh..kalo ikoitkn bisikan Syaitoooonnn..nk aje aku..............Tapi mujur la iman aku ni kuat lagi...kene pikir AKHIRAT wehhhh!!!!



end.


The Manhattan Fish Market..

As Salam

Entry : Makan & Farewell

On Wednesday mggu lepas (baru igt nk story ok..haha)..masuk aje keje..tgk2 webmail ade 1 email farewell...terkejut sbb xde angin yg bertiup utk buat pokok bergoyang...

Then pkol 11:45am HR htr email kate ade farewell lunch..kat ampang park aje pun..kiki
Selama ni mampu jalan lalu depan kedai ini sajo..ketak kepala lutut nk masuk..haha'

Bila dah berpeluang mkn kat sane..moh le kite rase..

Layan :
Menu...

Meal kami utk ber-5 
Lagi utk kami ber-5..

Average prize pun not bad..around RM55-RM75..

Kalo g ramai2 ok la nk amik portion yg beso2..kalo g ber-2..amik yg kecik2 pun kenyang dah..huhu


Farewell for our bos :  Dato Kong..


End

Sound direct or Sound check???

As Salam

Entry : soal siasat...

Hari sabtu jgk..pepagi OTW ke bukit jalil aku dgn NEKAD kol teacher yg biase utk tny lebih detail ttg teacher baru..

Sekali soal siasat...
Baru la aku tau mmg ade 3 org teacher yg baru...
Baru la aku tau 3 org teacher tu dr taska yg same cume dr branch yg lain..
Baru la aku tau mmg suare sorg teacher baru tu mcm singa sikit...brckp sesama teacher pun "singa" jgk suaranye...

Aku sound direct jer..aku ckp Qaisara said teacher baru "garang"..che mek tu dah pandai ckp kottt..so please beware..aku ckp lg..before teacher baru tu dtg...xde plk my Qaisara mengadu teacher garang..I knew that both of current teacher is very loving teacher..care ckp dgn my Qaisara pun soft ajer...tp yang ini..depan aku pun kau dah buat muka..belakang aku..ape la yg kau kerjakan kat bdk2 dlm taska tu...kan??

So aku ckp..aku xmo la dgr mende2 yg x syiok dr mulut my Qaisara...mgkn sbb teacher tu baru so my Qaisara lmbt sikit nk adapt..tp mase mule2 htr kat taska pun my Qaisara dah pandai ckp jgk...xde la plk ckp teacher garang..xde plk everynite ckp ESOK TAK SCHOOL!!!


Haiihh..smlm..elok aje aku htr kat dpn pintu..terus teacher yg "singa" tu panggil my Qaisara utk soal siasat agaknya nape mereport ke ibu...aku plk time nk masuk kete tu elok jer pandang ke taska...ikutkn hati nk turun semula jer..tp kite tgk dulu dlm smggu ni mcmane..kalo ade lg my Qaisara mengadu..mmg kene alih tugas ke Hata la plk..

Hata ni aku malas sikit nk kasik ckp dgn teacher2 ni..kang bleh buat gaduh..haha


Harap2 ok la..
Aku malas dah nk cari taska lain..
Aku rase mcm nk suruh teacher tu panggil teacher yg lain aje ganti...kiki



End

Planet Gempak 2013 - Bukit Jalil

As Salam

Entry : jimba-jimba

Hi all...

Sabtu...breakfast kat Patatimo wangsa maju...

Then kami brgerak ke bukit jalil & reach there 11.30am..

Aku tgh pening lo ni..so aku sajikn gambo aje la ek...kiki
Breakfast dgn laksam..layan...huhu
The entrance...

Pelakon filem penanggal 

Lepas jalan2 ke booth ini..kami ke booth stadium astro...
Kat sane kami ikut turn utk main 4 game..
Alhamdulillah dpt free gift..kiki..Hata pun sama

Paling x sangka MUKO DEN ade dalam BERITA ASTRO AWANI hari yang sama..haha

 Video aku tgk sepak bola, try masukkn bola tangkis & mini golf...huhu..

Vangga kejab..kiki
Mainan utk bdk2...

Then kami ke booth In Trend..aku saje je suka2 masuk game pakaian beragam kanak2..
Alhamdulillah dpt top 5..so dpt perfume dr silky girl..huhu 
di booth AFC..
Lps amik gambo kami dpt 2 landyard & 3 cute batch...huhu

Then ke a few booth yg lain..gambo x sempat nk amik...huhu 

Hata g booth AXN & main game mcm ala2 HERO...tp badan Hata berat so x dpt la mase terpantas...kiki..but still dpt cap HERO & aku plk dpt landyard AXN yg kat leher che mek sbb amik survey..huhu
With Lion & Penguin..
Tetibe feeling kat USS semula...haha 
with spongebob & patrick @ nicklodeon booth...
Che mek dah tensi sbb this is her time sleep...huhu

Lps melawat semua..kami bg che mek main mainan yg ade kat sane sekejab...
Then beli air kat DELITE, then beli swiss roll..
OTW nk ke kete beli air RM2..nugget & fish ball utk alas perut...

Aku rase event ini la yg paling jimat & untung sekali...haha

JIMAT sbb kami just keluarkn duit utk berbelanja RM30 jer...
UNTUNG sbb dpt byk FREE GIFT..haha


Nnt kalo free aku snap & up gambo FREEGIFT tu yer...kiki


End

Teacher baru...

As Salam

Entry : 2 org

Salam jumaat semua...

Alhamdulillah pagi tadi my Qaisara dah ok sikit dari demam...

Mase nk htr my Qaisara ke taska td aku & Hata ada nmpk teacher baru..

But both of them nmpk mcm garang..x sama dgn 2 current teacher yg biase amik & htr my Qaisara ke pintu taska...

On tuesday..mase aku tgh tggu teacher yg biase buatkn susu utk my Qaisara...teacher baru ni tny my Qaisara "hari ini belajar ape?"...directly my Qaisara ckp ABC...tapi tetibe plk teacher tu cebik2kan muka...ape hal kau???

Terus tetibe rase mcm x sedap hati plk tgk reaksi teacher tu...

Pagi tadi tetibe nmpk sorg lagi  teacher yg baru...tggu kat depan pintu..tp muke mcm mencuka jer...lain betul dgn 2 teacher yang sebelum nie...tunggu depan pintu dgn senyuman...

Haihhh...harap2 my Qaisara ok la dgn teacher2 yg baru ni...

Mmg everyday aku soal siasat sokmo che mek kami ni...

Nmpknya kali ni mcm kene soal siasat lebih lagi...sebab tetibe hati rase lain...


Please remember...mom instinct is very strong ok...hoho


Harap2 semuanya ok...
Tapi kalo my Qaisara bercerita ape2 yg buat aku menyinga...

Memang nk kene roket la teacher2 baru tu nanti...hahah

Budak2 yg dah pandai bercakap...as long as die x pandai lagi nk pusing cerita...mmg dieorg akan cerita yang betul...so next time..to all mom & dad..kalo anak2 cite yg pelik2..like..teacher gode(pukul/cubit)..sila la belek setiap inci badan anak kita...tny sebab ape teacher buat gitu & gini..aku dah serik weh..mase my Qaisara ke taska umur 2 bln smp setahun dulu..start umo 6 bln kot...kalo nmpk sorg teacher nie..lembut aje badannya ke arah teacher tu...tp bile nmpk yg lain..mengeras siap peluk tengkuk aku kuat2...sambil muke jebik & teriok terus..

Mcm my Qaisara mase duduk dgn my MIL dulu...(age setahun 10 bln)
Tiap kali kami balik on weekend..ade aje cite yg my Qaisara btau..bile tetibe my Qaisara cite perkara yg mcm x sedap hati depan2 my MIL or FIL, directly my MIL/FIL cite balik ape sebab gitu & gini..kalo aku rase ok..salah is from my Qaisara itself..then aku bleh terime..if not then aku akan try ckp berlapik mintak my MIL/FIL x payah buat dah...dari aku sakit hati dgr..better jgn buat terus kan???haha


Aku pelik dgn staff2 taska yg bermasalah skrg nie...

Sungguh pun kau desperate sgt nk cari duit...tapi rase diri x boleh nk control MARAH...tolong la jgn keje kat tmpt mengasuh...kalo kau hangin smp cederakan yang lain...itu dah dikira menganiaya tau...mcmane nk menjawab kat SANA nanti bile tangan ceritakan perkara2 yang kau buat..

Pegi la keje kat tmpt lain...kalo keje kedai makan lagi best kot..dapat customer yg same hangin dgn kau..itu baru buku bertemu ruas..kiki



Harap2 semuanya ok...amin



End

Dugaan Lagi....

As Salam

Entry : oh my Qaisara...

Pagi td lepas tersedar dr azan subuh aku terus la bangun nk bersiap ke opis...

X sedar plk my Qaisara tido kat lengan so aku slowly alihkn...xtau la mana silap..terus che mek mengamuk...then bile aku rase dahinya...terus kelam kabut amik temperature tool & sekali tgk 38..terus cpt2 kejutkn Hata utk basahkn towel & tepek kat kepala...

Aku dah pening kepala dah memikir..xkn nk EL plk..udah le leave aku dh 0..so pujuk Hata utk work from home again...Hata ok jer..but the prblm is Hata ade client meeting plk kat Shah Alam pkol 2pm...

Pikir pny pikir...kuar umah dulu..then kami ke klinik Pusrawi kat Jln Ipoh..
Aku plk skype HR mintak time off..Alhamdulillah approved...
Keluar lagi $$$..

Then settle kat klinik pkol 9:55am..Singgah mkn pagi kejab utk isi perut & bagi my Qaisara mkn before mkn ubat...pastu terus direct ke taska my Qaisara..x bleh nk buat ape dah...aku just dpt bekalkn ubat sajo...sedey woooo...

Then tadi Hata kol taska utk tny ttg my Qaisara...
Teacher said Qaisara xmo mkn & tido aje...
Aku rase mgkn sbb ubat & merajuk dgn aku & Hata..sebabnya tadi che mek xmo g school...
Ajak mkn roti planta pun she said "mkn kat umah jer..kedai tu tutup"

Aku ni kalo ikutkn hati mmg nk cuti jer...
Tapi tuntutan kerja utk 4 kepala menghalang aku utk buat mcm tu...

Harap2 la Hata abh meeting awal so bleh amik che mek b4 aku blk...



Cepat sembuh yg my Qaisara...


Amin



End

Sewing Project : Dress!!!..siap...

As Salam

Entry : 1st trial dress

Alhamdulillah mlm tadi baru dpt siapkn dress yg aku dah peram lebih seminggu kat bilik..kiki

Xde la byk mane sgt pun yg nk kene jahit..

Sambung tgn, letak getah kat pinggang & tangan ajo...huhu

Saya suka..saya suka...!!!!haha


Nanti kalo free nak jahit utk my Qaisara plk la..huhu




End

Sambal Pari Ikan Masin

As Salam

Entry : layan..pebret...

Smlm...pkol 3pm dah smp umah from my SIL house..

Then lena diulit mimpi kam 3 beranak smp kol 6...haha

Then aku plk tetibe rase kelaparan yg amat...Terus je bersilat masak...

Tetibe terigt mase beli SATAR ade jgk kedai jual ikan masik & kepok lekor...

So ini lah dinner kami mlm td :
Pebret

Mmg nmpk a little bit oily..tp aku try sedaya upaya x sedok minyak tu...kalo tersesat sikit..nasib la...huhu


Kalo time kat kg dulu..ini la one of my mknn pebret lauk...kiki
My Mak buat lagi pedas & aku plk mkn dgn kicap + air kopi duk bersila depan tv...huhu




Bertambah2 kali berdua mkn mlm td..huhu



End

Migrain kembali...

As Salam

Entry : berjangkit

Hhmmm..disebabkn terlalu memikir kot...akhirnya aku berjaya diserang migrain...kiki

So isnin yg sepatutnya keje aku MC...terpaksa..x tahan sgt..Hata pun terpaksa work from home...

Then isnin mlm selasa...kami ke Kajang umah my SIL utk sambung bincang kes kat Ganu hari tu...

Tetibe plk bateri kete kong...
Memula mmg nk cancel jer...
Tetibe mase Hata nk amik bakul che mek..he tried to start it again & alhamdulillah hidup semula..terus Hata kol aku suh bwk che mek turun & g cari kedai service kete...

Alhamdulillah jmp & kedai tu x tutup lagi sebabnya ade 1 kete kene siap that nite jgk.

Melayang $$$$$.

Then kami directly ke umah my SIL...
Smp2 je mkn nasi dulu sambil layan CHENNAI EXPRESS...

Lps abih layan...
Aku, Hata, My SIL brbincang smp pkol 2am kot...
Gile kentang ok...pening memikir..


So we planned on 22/11 mlm either my SIL lepak tido umah aku.then dinihari grk blk KB or 22/11 tu direct blk KB & blk KL semula on 25/11...Mujur la aku dpt replacement leave yg mmg kene amik before end of this month...



Dahsyat gile kan????



End

Sabtu : Ganu

As Salam

Entry : express...

Haihh..x sedar dah dekat seminggu x jeling blog...kiki

Okies..ade byk hal nk story...so kite gi 1 by 1 yer...kiki

Sabtu pagi Hata ajak aku g mkn nasi berlauk kat kg.baru...tgh2 syiok mkn...kami dikejutkn dgn 1 panggilan emergancy yg mana my SIL kat Kajang tu akan amik kami kat umah & we all akan ke Kemaman...balik hari..

Pkol 11am gerak dr umah aku..(My SIL amik kat umah..kami g naik 1 kete aje..senang)..then pkol 12.30tghari...lg 100meter je ke RnR Temerloh..tetibe rase kete lain mcm...my BIL slow kan kete & ketepi..sekali tgk..gini :
Tragedi November...

Alhamdulillah ade abe-abe highway trafik dtg tlg kami..kiki
My SIL dah kelam kabut update my FIL yg OTW from KB jgk...
Tgk la keadaan tayar tu kan??scary ok...
My SIL ckp padahal tayar tu baru je ganti..

Then kami melilau mncari kedai tayar dalam Maran...
Ade yg ade stok..tp kedai jauh gile...
Alhamdulillah jmp kat 1 kedai nie...
Rege sebijik pun same dgn rege monthly kete aku...kuikuikui...

Kami xde rase nak lunch pun this time sbb risau dgn tayar kete..aku rase mcm nk kemut montot j dlm kete nie ok...haha

Then bile dah smp kat Kemaman, kami singgah kejab kat kedai jual SATAR... 
1 batang RM5
Kami beli smp 4 batang..
Kelaparan or kebuluran...kiki
SATAR tu selamat kami kerjakan dlm kete jer..huhu

Then after maghrib kami jmp my FIL,SIL,BIL kat kedai mkn sajo...
Siap2 segala singgah umah my SIL kejab & pkol 10.30pm terus gerak blk KL semula..

Pkol 2.30am smp kat umah aku...

Smp aje umah..letak my Qaisara kat katil..tukarkn pampers, baju segala...
Then kami tido smp terlajak subuh..sedar2 dah pkol 9am...

Dahsyat x???haha
Penat wehhhh...
Bukan pegi sajo2...
Pegi dgn memikir masalah...
Balik pun hangkut se-kontena masalah..
Kami 1 kete x bleh tido memikir...


Haihhhh....


End

Cukup 10,000

As Salam

Entry : TAWAF

Smlm aku rase mcm nk tercabut je skru yg ade kat kaki...

Smlm aku rase mcm zupppp zapppp zappp..ke depan & ke belakang opis utk settlekn keje....

Ape kes ntah smlm...rase mcm...byknye kene handle sorang2...hahaha



Pepagi smlm settlekn hal courier yg x settle2 lg...pagi ni pun kene buat lagi... (bile mau settle daaaa)
Lps lunch settlekn hal prize yg PIC tu mentol kejab...siap ade sesi luahan perasaan ok...

Mujur la angin aku ok time tu...
Tetibe jer jadi cikgu kaunseling...kahkah....


Then kene settlekn hal email & call...itu mmg rutin...xpe..i'm ok...


Aku rase smlm cukup 10,000 langkah kaki ni..hanya dgn berjalan dlm opis sajo..haha


Hari ini...pagi ini aku sakit perut plk....


Haih...
I need some supplement...
Tetibe kan????
Haha



End

Sakit...

As Salam

Entry : Alahai perut...

Pepagi tadi mase dlm kete aku rase perut ni pedih semacam jer...

Then smp opis terus gi isi dgn nasi lemak & air suam...

Pastu rase senak plk...


Dah g membuang pun rase senak & x bleh tegakkn badan...



Adoiiiii




End
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top