December 2013 - My Story Board

Tuesday, December 31, 2013

Step ntah keberapa...
As Salam

Entry : my Che mek

Smlm blk dr opis aku ke ARIANI again utk cari tudung yg boleh aku buat as awning inner..kiki

Alhamdulillah jumpe walaupun kaler dh limited sgt..kiki

Lepas beli terus grk ke KL Sentral nk sambut kepulangan Che Mek..Ermm..Hata jgk..kiki

Smp area umah che mek pulak merengek kelaparan nk "AYAM GORENG"...okay...kite carik la kat KFC..mujur la ade voucher dr Watsons yg expired 31.12.2013..huhu

Smp umah che mek udah kenyang sbb aku masuk aje dlm kete udah mintak makan terus...ku layankn sbb Hata said lunch che mek x mkn nasi...

Then tetibe terigt ade beli ini mase g pesta buku dekat PWTC hari tu..terus tampal kat dinding...

Sesi kami pun bermula smp la pkol 00.20...sangap ibu..haha
Mula-mula tu semangat la sebut satu-satu ikut ibu...
Lepas tu...che mek pulak tunjuk..ibu plk yg kene sebut satu-satu...haha...Layankn sajo...
Masa utk kami mmg terhad utk weekday..kalo weekend tu ade aje program...

Agak2 dah boring main tunjuk2..che mek g punggah bag dr KB & amik semua buku yg kami beli kat BBW...aku dh pesan siap2 amik 1 kaler pen magic sajo..kalo amik byk2 nnt jadi cerita lain...

Rase nk menangis bile tgk hasil dari che mek ini...

Hati ibu mane x terharu tgk hasil kerja anak sendiri wehhhh..huhu
Alhamdulillah my Qaisara dh mula tunjuk minat nk menulis..so mgkn lepas ni kene beli byk lg buku gini utk improve her writing skill...



Today dpt blk pkol 4pm mcm time xmas hari tu..huhu



End
Last Day 2013
As Salam

Entry : Bye 2013

Today is the last day in 2013...

So mlm ni around pkol 11.55pm jgn masuk toilet sbb bile kuar toilet pkol 00.00.01...korang akan berada di tahun baru..kiki

Ape Azam, impian & cita-cita kita yang sudah tercapai utk 2013??
Ape yang masih belum tercapai utk 2013?

Semua orang ada target memasing..begitu jgk dgn aku & Hata...


Aku harap kami dapat mncapai ape yg kami hajatkan utk 2014 nnt....

Aku harap kita akan terus tabah & kuat hadapi sebarang dugaan yang mndatang...
Kita cerita prong prang prong prang...x setuju itu..setuju sini pun macam xde guna...sbb orang lain yang rase lebih selesa dari kita akan tetap hentam kita...huhu

Setiap orang dugaan die lain2..mungkin tajuk sama..tp jalan ceritanya lain..kan?


Anyway...Goodbye 2013 & Welcome 2014



End

Monday, December 30, 2013

Hotlink - New TOP UP Rewards
As  Salam

Entry : yang baru..

Aku ni jenis yg lupe nk claim rewards HOTLINK..kiki

Hari tu Hata bersuara btau REWARDS POINT nye udah HILANG..haha

Rupe2nye udah dtukar dgn PAYOUT...gini :

IT’S EXCITING! IT’S SIMPLE AND DIRECT!

As of on 1st September 2013, you can enjoy bonus credit when you top up with us. Check out the chart below
for the lowdown.
TOP-UP THIS MUCH…
(ACCUMULATED OVER 2 MONTHS)
GET BACK THIS MUCH!*
(AUTOMATICALLY TRANSFERRED
TO YOUR ACCOUNT IN THE 3RD MONTH)
RM250 and aboveRM15
RM150 – RM250RM7
RM80 – RM150RM3
*7 days validity from payout date. An SMS will be sent to you every time you achieve the minimum top-up to receive your payout

Aku pun dpt sms gini on 07.12.2013 :
Huhu...ok la kan??aku ni bknnye gune crdt byk sgt dh skrg sejak subscribe tenet sbln..cntct dgn 
Hata tu sometime gune gtalk je kalo kat opis..kekadang je gune whatsapp..huhu


Nak tau lebih?..Click sini : Hotlink - TOP UP Rewards




End

Sunday, December 29, 2013

Pasar Malam Masjid Jamek...
As Salam

Entry : TER-SHOPPING!!!

Pkol 5PM aku & Hata gerak ke KTM...parking kete kat sane & beli tiket KTM pegi & blk ke bank Negara (dekat dgn SOGO)...

Then terus gerak ke area HAJRA,ARIANI & JAKEL...

Plan nk ke JAKEL sajo..sekali termasuk plk ke ARIANI..haha

Then tershopping plk kat 2 tempat ni..haha

Aku on sajo bile Hata bg GREEN LIGHT...kiki

Lepas mmbeli..terus masuk ke barisan pasar mlm...udah lama bebenor rasenye x ke pasar malam masjid india nih...huhu

Then tetibe Hata plk bersuara.."Eh..kat sini ade MUAZ kan??"..terus bulat mata aku pandang Hata..ini udah mcm menghasut bini suh shopping tudung lagi ni..haha..terus tarik Hata masuk...Tershopping LAGI!!!..haha

Alhamdulillah...dapat jgk tambah koleksi shawl & chiffon halfmoon(even kene pakai inner ninja)

Time OTW blk Hata x bagi aku singgah ke SOGO sbb Hata tau mesti aku akan "TERBELI" ape2 lagi...kiki
X sabor tggu gaji..ade 1 mende yg aku dh aim dr bulan lepas...hrp2 bln ni dpt beli...kiki..

Harap2 b4 CNY ni ade la berita gembira buat aku & Hata...huhu



Tiap mase igt ko che mek...aihhhh!!!




End
Jumaat : Daiso & The Loaf
As Salam

Entry : Avenue K

Jumaat...my BOS btau DAISO udah ade dekat Avenue K..(seberang KLCC tue..)..

terus berangan nk pegi..actually aku mncari brng mnjahit..xde la jahit ape pun...just nk cari covered button kit..kebetulan plk mmg plan blk keje nk singgah AEON BIG sbb nk cari sangkar berpengepit utk jemur stoking & brng kecik(hihi)...

So ajak la my BOS...kiki
Pkol 12.30PM kami bergerak dr opis..(jalan kaki sajo)...bile smp je dpn Daiso..aku ternganga..BESORNYE!!!..rase mcm puas berjalan dlm tu...kiki

At last aku smbar 7 brng..kiki

Then OTW blk...singgah The Loaf...konon2 mcm x smpt nk lunch..maka beli la roti utk lapik perut...

Tgh2 vsurvey nk beli ape..tetibe trpandangkn ini :

X igt ape namanya..tp rasenye sedap sbb bercaramel & byk kekacang...huhu



Nnt boleh beli lagi ni...huhu


End
Weekend : The Hobbit
As Salam

Entry : Movie

Kelmarin Hata siap booked tiket utk 6 org...Hata's niece & nephew ajak tgk The Hobbit...

Aku layankn ajo..even mcm malas nk join..haha

Movie start pkol 11.20am..kami smp pkol 10.30am...

Lps amik tiket..lepak kejab sambil tggu hall bukak..

Duration cite ni 160minit...aku ni dlm lps sejam setgh cite..tetibe rase nk terkucil..tp tahan sikit..then lg 5 minit nk abih udah rase x tahan sgt..mujur la Hata ckp udah nk abih...elok je kuar lagu ending..terus aku berlari keluar...haha..

Pada aku cite ni not bad...boleh tahan..tp x tahan tgk legolas...haha


Lps movie..kami berpecah..my SIL & fmly blk..kami plk g isi perut kat teppanyaki & g MPH sbb Hata nk cari buku design...tp kesian..x jmp..

Pkol 4pm blk...


Rase x sabar nk tggu esok...sbb esok my CHE MEK balik...huhu



Bersiaran langsung dr notebook lama...huhu
Alhamdulillah...Thx a lot to Hata sbb tlg fixed kan...huhu


End

Friday, December 27, 2013

Watsons with TnG..
As Salam

Entry : Gune & Kumpul Point

Skrg Watsons sibuk duk kempen mmbr card with TnG..aku plk sibuk je nk join sekali..haha

Smlm g dekat Watsons Parkson Selayang..terus upgrade..chrg on RM6.00 & they take 24hrs to 3wdys kot nk trf point dr kad lama ke kad yg baru..

Terus dpt kad ini :

Hati terus rase mcm berbunga2..boleh topup tanpa chrg RM0.50..sambil2 tu boleh collect point sekali...tapi syarat kene topup kat watsons jgk..kat TnG yg lain pun boleh..tp xde point utk Watsons mmbr card la..ok la kan??huhu

Memula kene activatekan card ni dulu dekat w/site ini : Activate Card 
Card number & initial pwd semua ade kat blkg card sajo..

Lepas dh berjaya activate..boleh la g dekat w/site TnG pulak utk activatekan TnG svc kat sini : Register

Ini antara extra benefit yg VIP mmbr dpt : 

Then dpt voucher total worth RM5,000.00 jugak...
Ade yang menarik minat aku..ade yg rase mcm tggu dulu..tapi mane voucher yg aku rase nk pakai dlm mase terdekat ni..aku dh siap2 asingkn..huhu 
Voucher utk JELLY BUNNY ado..
KFC ado..
Pizza Hut ado..
Utk Jam tangan ado...
Utk Holiday Villa(selected place) pun ado...
& many more!!!!

Kire berbaloi la kan???huhu

So sesape yg rase gune TnG ni setiap hari (Macam aku) rasenye boleh dah kot bertukar ke kad ini...selama ni aku duk topup kat TnG x dpt ape2 pun..tapi dgn TnG Watsons ni..even ko x membeli kat sane..at least kot dpt jgk POINT dgn topup TnG..huhu

ok..kalo nak tau lebih...boleh click sini : http://www.watsons.com.my/


Aku baru tau point aku dh ade 7++...kalo x redeem before 31.12.2013 ni akan burn 3++ point..hhmm..kene g redeem la ni..kalo idak rugi plk..walaupun x byk..tp tetap pitih..kiki



 End
Penyeri Meja..
As Salam

Entry : ber-bear..bear plks..

Salam Jumaat semua..

Smlm mase nk g keje..tgh brsiap2..tetibe nmpk bear yg my ex-opismate bagi..actually bear ni aku bg pd my Qaisara..tp my Qaisara mcm x layan plk..so aku sesaje je bwk opis & letak kat meja..saje buat semakkn meja..kiki
Layan...



Aku ni pun sebenarnye x berapa nk layan bear-bear ni...
Tp yg ini mcm layan plk..haha


End

Thursday, December 26, 2013

Terseksanya...
As Salam

Entry : oh my Qaisara...

23.12.2013 Hata htr my Qaisara ke KB dgn flight pkol 11.20AM...

Hata blk KL semula flight pkol 5PM...this time aku tetibe kene senggugut yg menyakitkn & terpaksa htr my Qaisara dr umah sajo...wa!!!!!!!!!..duk la umah sensorang..tggu Hata smp umah pkol 8pm..
Gambo my Qaisara yg Hata send pd aku..
@ LCCT...

Rase nk tiok weh!!!!..
Even dh 6 bulan my Qaisara duduk sepenuhnye dgn kami..tp aku still rase mcm baru sebulan je..

2nd day kami call my Qaisara mcm moody xmo ckp..Then smlm kol dr pagi bwk ke tghari bwk ke ptg che mek xmo ckp dgn kami...

Alhamdulillah mlm td mood che mek ok & nk bersembang dgn kami...

Aku ni dh rase mcm org ala2 meroyan jer..kang tetibe sebut che mek suh buat itu & ini..kang tetibe Hata plk ckp bla..bla..bla..haha
 
Walaupun sometimes bercakar sikit2,tegur,sentap dgn che mek (sentap ker??haha)..tp aku tetap sayang weh!!!!...

Bukan senang nk usung dlm perut 9 bln..
Bukan senang nk hadap morning sickness aku yg boleh dikategorikn NOT BAD for the 1st 3 months..
Bukan senang nk mengadap labour room utk 12 jam tggu che mek ni keluar dr oven..haha
Bukan senang nk hadap kesan jahitan yg BANYAK kot..smp aku menangis tahan sakit..haha



Camno la nak ade adik ni che mek???haihhh



Even tggl 4 hari aje lg che mek akan blk...tapi rase mcm berminggu2 plk lamanya...
End
47 Ronin..
As salam

Entry : TGV OU

24.12.2013 pkol 7am aku dpt sms dr my BOS btau today(24312.2013) opid bg blk awal..pkol 4pm..rase mcm x pecaya..tp lepas soal2..alhamdulillah dpt blk awal...kiki

Pkol 12tghari tetibe Hata roger kat gtalk ajak g tgk movie...badan rase malas..tp dr kami duk umah & terigt kat che mek...better isi mase lapang berjimba2 sekejab..kiki

Aku smp LRT sri Rampai pkol 4.30PM...tggu Hata abih keje pkol 5.30pm gitu le...smp kat OU around pkol 6pm..movie pkol 6.40PM..g tgk wayang dgn baju keje sajo...terpaksa la hangkut jacket keje sbb takut sejuk..hihi

Jenjalan dlm toy r us kejab..saje cuci mato..kiki
Keanu Reeves ade dlm cite ni..huhu

Memula start rase mcm...apehal lmbt sgt cite ni??kiki

Bile time dh tgh2 layan tu..tergerak nk tgk jam..terkebil2 mate tgk & jam baru pkol 8.20pm..terus tny Hata pkol brp cite ni nk abih??aku rase mcm x sanggup nk tgk ending die..haha

Pada aku..jalan citenye mcm "slow" sikit...haha..

Tapi best sbb cite ttg "The rules of JAPAN SAMURAI"...

Part sedey is bile all 47 Ronin dh selesai balas dendam utk ketua Samurai..dieorg kene hukum bunuh diri sendiri..cume anak org kanan ketua Samurai yg terselamat sbb kononnya raja nk darah ronin as waris utk semua ronin yg berjuang...

Maka mati lah 46 ronin dgn 1 selamat...

Rase mcm dh lama x tgk movie yg sad ending...hoho

Kalo free boleh la g tgk..


End

Tuesday, December 24, 2013

Wedding : Melaka
As Salam

Entry : Hata's friend

Sabtu pkl 9.30AM aku, Hata & My Qaisara keluar umah utk ke MELAKA...Jalan Bachang..

Alhamdulillah smp even sesat sikit...diesebabkn jem so kami smp around pkol 1 lebih gitu..

Smp2 je terus g jmp pengantin dulu..then g isi perut...tgh2 mkn tetibe dgr suare org menyanyi mcm suare retis...biase karaoke kat kenduri kan yg x berapa nk retis..haha(gile jahat)..

Then tetibe plk ramai je org berkerumun & si penyanyi membuli pengantin...

Lps makan kami lepak kejab..kasik mknn turun ke perut sepenuhnya...

Then bergerak la kami ke pelamin pengantin semula utk blk...Lps bergamba dgn pengantin...nmpk la retis ni...huhu..terus rase gediks nk bergambo retek...haha

Layan :
Dgn pengantin..
Member Hata yg lelaki tu...huhu
With Misha Omar..kiki

Time blk ternmpk Aidid Marcello with his wife (Hata's fren is cousin kpd wife aidid tu..tp x igt nama..haha)..tgh teragak2 nk ajak bergambo..Hata jmp mmbr college plk..udah la ralit bersembang..bile pandang semula tmpt dieorg td...udah xde..huhu..xpe la..xde rezeki kot..kiki



So far mknn dieorg ok...
Cume my Qaisara aje yg xmo mkn sbb dh ralit dgn lolipop...
Pastu dlm kete mengelabah mncari mknn..sabo aje la...

Time blk jem jgk la...smp umah udah pkol 6pm...

Penat gilos!!!!




End
19.12.2013 - 6.30PM
As Salam

Entry : Dinner & Lucky Draw

Smp kat Makan kitchen aku & my bos sibuk plk duk mengatur hadiah utk lucky draw..kiki(mujur time ni x bleh smyng)..

Layan lg ye..kiki
Isi perut dulu b4 majlis jalan..kiki
Antara mknn yg ade..
TP aku x amik dessert kuih muih tu...haha
udang tu sodap!!!..aku kenyang dgn meratah udang2 itu sajo..kiki
Lucky draw start & alhamdulillah aku dpt VOUCHER..ok la kan?haha

Dpt doorgift jgk..huhu 
Kami dgn lucky draw gift memasing...huhu

Nak djadikn cerita...
Winner utk grand prize (grand ke?haha) dpt scooter ini : 

Disebabkn staff ni pun x kawin & anak sedara ramai..so die setuju utk tukar voucher aku dgn scooter ini..

This time aku dh berkira2 nilai antara voucher & scooter ni..aku pun merelakan voucher aku beralih tuan & aku amik ini...(jgn tny sbb ape aku setuju utk tukar ok..aku ade reason aku tersendiri..haha)

Then blk umah terus bg che mek bukak...
Dan..dan la che mek nk naik mlm tu jgk...siap buli ayah dgn che mek berdiri atas stand & mintak ayah gelek 1 umah smp ke bilik...haha


Alhamdulillah dinner kali ini berjaya..kiki


Next year kalo jodoh aku masih dgn cmpny ni..kami nk try usaha exchange gift style lain & hadiah lucky draw yg lain plk..huhu



End
19.12.2013 - 5.00PM
As Salam

Entry : exchange gift

Hai all...baru today ade mase sikit nk update cite mggu lepas..kiki...

Actually diri masih tgh penat & Hiba..huhu

Jom layan gambo la ek..
Bergambo kejab dgn pokok & Hadiah2... 
With my BOS...
Ewah!!!!

Tepat pkol 5.15 semua staff dh dijerit pekik utk draw number utk exchange gift...aku jadi tukang round 1 bilik utk catit number yg stp staff dpt utk elak dr dpt exchange gift dr diri sendiri..huhu 
Memasing nk jeling juling sape dpt gift siapa..haha

 my opismate with their exchange gift..huhu


dan aku dpt ini : 
Rabbit Banker...
Comey aje ok...haha
Yg ini aku "terpaksa" sorok dr che mek sbb risau bulu2 tu botak..haha


Tepat pkol 6.15 aku & my bos brjalan slow2 ke Makan Kitchen dekat Double tree...




Kite sambung entry lain plk ye...huhu



End

Friday, December 20, 2013

Wangi Sangat!!!
As Salam

Entry : my Qaisara..

Pagi tadi..sementara tggu Hata bersiap2..aku boleh plk berguling2 dgn my che mek...

Wanginye bau budak2 yg baru bangun tido kan???....hhmmmm...wangian yg x dpt aku nk describe..huhu

Kalo dlm kete..che mek duk kat riba aku...mmg hidung aku ni kalo boleh nk melekat aje dekat kepala che mek..aku suka baunya..rase tenang je bile baru...

Aku jgk suka bau baby..ya Allah...baunya sgt wangi & sangat menenangkn...

Cube kalo org dewasa..x bau ayor lior basi...bau peluh...hahah..haktui!!!



Entry merapu org lemau..haha


End


Mintak BANTAL!!!
As Salam

Entry : Kepenatan

Smlm abih dinner udah pkol 9.30pm..smp umah udah pkol 11pm..

Kepenatan yg teramat...lps layan my Qaisara bukak hadiah lucky draw...aku pegi bersihkn badan...tetibe rase miang semacam...

Lps selesai semua..aku same2 baring depan tv beralaskn toto dgn my Qaisara yg sedang syiok minum susu...

Sedar2 bunyi alarm...x sedar off alarm & sedar2 udah pkol 7.30am...

Smp opis pkol 9.15am...

Hari ini rase lemau jer..penat smlm x hilang lagi...
Nak siapkn keje yg ade pun rase mcm..kalo tgk mesti tutup mata..krohhh..krohhhh...


Cite exchange gift & Dinner ++ lucky draw aku cite kendian la yer...huhu



Aku hanya ade mase 2 hari saje lagi...sob..sob..sob



End

Thursday, December 19, 2013

Bday Opismate : Satay
As Salam

Entry : Platinum Walk

Smlm lps keje aku terus gi LRT Sri Rampai & amik che mek..then kami masuk AEON Wangsa Maju kejab sementara tggu opismate aku yg lg 2 org settle beli kek..aku akan amik dieorg kat LRT Wangsa Maju...

Smp2 terus cari meja..sedey dowh..kami dtg dah la mcm segerombolan..tp their staff buat dek jer...buat mcm kami nie dtg melawat kedai..kiteorg panggil berkali2 baru berkial2 dtg utk cantumkn meja...hhmmmm

Layan aje la gambo yer..huhu
Me & my Qaisara..
Muke sengih sbb kenyang mkn satay & Nasi Impit...huhu 
Yang dtg smlm... 
Seniorita..haha 
The Bday girl(Baju biru) & Hui Ling

Abih mkn smlm pkol 9pm..then aku kene htr 1 of my opismate..ok la sbb 1 jalan sajo..huhu


Aku x mkn byk smlm sbb kesian ke Hata nk jaga my Qaisara..tp dlm menjaga tu..abih jgk 17 cucuk daging ayam,daging,perut & Hati dlm perut Hata..kiki



Alhamdulillah dpt opismate yg gini...
Kalo mampu follow..u follow..kalo x mampu nk follow..xde hal...huhu



End
Selagi belum 19.12.2013
As Salam

Entry : bizi ker?

Smlm majority semua staff yg lalu tmpt aku akan tegur.."x sudah2 lagi ke?"..haha

Mujur la bos aku back-up..she said.."selagi belum 19.12.2013..(Today) keje xkn selesai..even today pun ade lagi keje yg kene buat..kiki

Today pagi ni aku relax sikit...kasi simpan energy utk ptg nnt...huhu

Ptg nnt start pkol 4.30pm aku, my bos & HR PIC akan sibuk dgn Exchange gift session..then terus akan ke Makan Kitchen utk setup ala kadar kat sane plk..segala voucher kami dh readykn smlm...huhu


Harap2 hari ini semuanya berjalan dgn lancar...amin



Hari ini ai complete set ikut theme...haha



End

Tuesday, December 17, 2013

Exchange Gift & Lucky Draw...
As Salam

Entry : Kebizian

Smlm igt sempat la nk update blog ini...tapi x dapek sbb pepagi lepas sarapan terus my BOS dtg utk tunjuk barang SPONSOR utk opis dinner Lucky Draw..then melayan a few staff yg baru kelam kabut nk pass exchange gift...huhu

Alhamdulillah semua still under cntrl...
Smlm aku & my Bos settledkn wrapping 14 prize utk lucky draw..then buat numbering..& bungkus door gift...

Then pagi tadi settledkn tepek numbering pd lucky draw & mgkn this year semua yg dtg ke Dinner tu nnt akan dpt hadiah dr lucky draw...kiki

Layan :
X mas tree yg sudah semakin dipenuhi oleh exchange gift...huhu 
Naik juling mate aku memotong nombor2 utk ditepek ke gold paper...then tepek kat lucky draw gift plk...

Rase semangat je time wrapping + tepek2 & buat packaging smlm & tadi...huhu


Harap2 semuanya ok smp la 19.12.2013 nnt...

Mgkn aku, my Bos & HR PIC kene g awal sikit on 19.12.2013 tu sbb kene setup tmpt nk letak gift lucky draw...kami mgkn kene gerak mcm lipas sikit on that day lps settle exchange gift session...huhu


Baju & skirt dah ade utk Dinner nnt...skrg aku tgh mengayat Hata utk cari tudung kaler GOLD..huhu


End
Rambang Mata...
As Salam

Entry : Big Bad Wolf Books 2013

Jumaat lps keje Hata ajak terus ke BBW 2013..plan nk g lps dinner dipercepatkn dgn alasan kang bile dh smp umah mesti liat nk kuar umah semula..tambah plk kalo dpt parking kete kat tmpt best..kiki

Parking chrg RM2.00...memula smp rase mcm blur sbb bile aku tny Hata ikut jln mane...Hata said "ikut aje org yg jln ramai2"..sekali dh nk smp Hata said "itu org jln nk g mall"..keciwa kejab..haha..rupe2nye lift nk ke sane blkg tmpt kami parking kete sajo..sedey ok..haha

Jom layan gambo...
Memang aku rambang mato tgk buku che mek...kiki
The entrance...
Bunting pun aku snap..haha
Hasil rembatan..
Mase aku duk syiok memilih..che mek ni pun x mo kalah..agak2 nmpk cover menarik..terus tarik & masuk dlm kotak..naik lenguh aku mengangkutnya...kiki

Sebelum bayo aku dah filter siap2..amik yg mase "IBU" berkenan sajo..haha

Ini la jumlah yg aku kene bayo utk 15 buah buku..(termasuk 1 buku aku rege RM3)..haha 

Hata pun ade berkenan dgn a few buku design..tp x dpt beli kali ini sbb sibuk melayan si che mek ku...hoho..

X pe la..next year kalo ade rezeki dieorg buat lagi bleh la pegi...huhu

Sgt puas hati dpt beli buku2 utk che mek...walaupun buku aku xde yg menarik (sbb main purpose dtg is utk beli buku che mek)..tapi aku tetap puas hati...huhu




End




Friday, December 13, 2013

Jom Ke BIG BAD WOLF BOOKS 2013
As Salam

Entry : 24hrs ok!!!

Sesape yg suke beli buku murah2 (MACAM AKU..eheh) dijemput hadirkn diri ke sini :
FB : BBWBOOKS

Actually fair ni dh start last week lg..tp baru this week aku terkedek2 mengenyit mate ke Hata ajak pegi...kiki


24hrs kot..rege buku pun aku tgk blogger lain update mcm brpatutan & brbaloi kalo dibeli..

Aku aim nk beli buku utk che mek sbb buku yg sedia ade kat umah dh "khatam"..kiki
Sesape yg xtau jalan...moh le tgk map ni...kiki


InsyaAllah kalo ade rezeki & xde ape2 halangan kami akan pegi lps keje nnt...or lps dinner...kiki



To all blogger yg blom pegi..kalo FREE sila la jenguk ye..bukan senang nk dpt fair2 gini...buku budak2 skrg pun bleh tahan jgk regenye...huhu



End

Day 2 = CLEARED!!!
As salam

Entry : Panties ONLY!!!

Skrg mau update ttg my Qaisara...huhu

Alhamdulillah sudah 2 mlm my Qaisara x pakai pampers time tido mlm..Alhamdulillah x "banjir" katil kami...haha

Pagi tadi biasenye b4 g school aku akan tukar baju,seluar & pampers....but today..tukar baju & seluar nak..tp berkeras xmo pakai pampers..nk pakai panties (Seluar Kecik) sajo...

Naik risau pulak aku kalo2 che mek ni tahan kencing...Sudahnya..aku get ready 1 kain tebal kasi lapik atas riba aku...risau jgk kang tgh2 kat highway MRR2 tu che mek sebut "nok kecing"...mengelabah plk nk benti..haha

Alhamdulillah smp ke school maintain je..cume aku ade inform teacher utk pakaikn pampers sbb risau my Qaisara lupe nk btau "nok kecing"..kang sedor2 udah basah seluar..kiki


Anak org lain mgkn dr awal lg udah x pakai pampers...
X pela..pelan2..aku xde rase terbeban pun belikn pampers che mek...itu udah t/jwb kite as a parent kan??

Tapi kalo dh boleh diajar utk x pakai pampers dr umur che mek skrg..itu dah dikira bonus buat kami..mgkn boleh tambah simpanan utk che mek bile che mek dh x pakai pampers nnt kan???huhu



Dlm 2 mlm ni..setiap sejam aku tny che mek nk kecing ke idak..as preparation..kalo che mek tu angguk..aku bwk je g toilet...tggu dlm 2-3 minit..then settled..huhu



Bukan senang nk train anak ni wehhhh!!!..
Potty trainig pun belom lepas2 lg..haha


End
Rendang Udang...
As Salam

Entry : 9.30PM baru dpt mkn...

Salam Jumaat semua...

Smlm lps keje kami ke AEON AU2 AGAIN sbb Hata gatai mulut g janji nk beli HP barbie utk my Qaisara...smp ke AEON..kami saperate..aku ke bhgn grocery & Hata ke booth jual mainan dgn che mek..

Kami kat dlm tu x smp sejam pun..pilih..pilih...bayo & terus blk..huhu

Then lps solat segala..aku mula bukak langkah ke dapur...

Prong..prang...prong..prang...& ini la hasil nya....
Rendang Udang

Rendang Udang aku kali ni berkuah sbb xde lauk lain yg berkuah...tapi rase tetap SODAP..haha


Puas hati dpt masak & makan lepas tertangguh dek kes LRT kelmarin...haha



End

Thursday, December 12, 2013

Hu..Ha..Day...
As Salam

Entry : Times Square

Ahad (rentetan cerita ini)..kami smp kat Times Square(TS) around pkol 12tghari..menunggu my SIL & fmly around 5minits..then mase duk mengira brp tiket yg nk dibeli..tetibe dtg 1 brother ni offer FOC Child ticket to my BIL..alhamdulillah..rezeki my Qaisara & Sajeeda..huhu

Moh le layan sikit gambo kami ni ye...huhu
@ TS on saturday...
beria che mek nk gitar mase kat kedai sblh IT Hypermarket..haih...

Ready to Hu..ha..hahaha 
Mainan pertama yg kami main...
Ketawa x berenti sbb mcm kene geletek jer..haha 
Tggu turn naik tren utk kanak2.. 
Kami

Lepas main yg pusing2 tu..kami main yg tangan sotong plk...gayat jgk la..haha
Aku x berani nk naik roller coaster, mix mixer & top gun..gayat aihhh..haha

Kad topup kalo nk beli mknn...
Wajib beli dgn isi RM10..kalo x abih boleh refund semula...

This time nk balik sudah...huhu

Ade byk gambo lain..tp x sempat lg nk amik dekat Hata's niece...huhu

Harga Tiket :

Dewasa 12yrs & above  :RM48/tanpa my kad
                                          RM38/my kad

Kanak2 3yrs - 12yrs      : RM 28/my kid

Kalo ade member kad : dapat 15% off


Time blk tu la yg aku & Hata's niece g merewang tu..haha

Then blk kami x g mkn sekali...kami mkn kat Ulu Klang..sbb nk blk umah terus...


So far ok la kot g sini...



End.

Lrt oh..lrt...
As Salam

Entry : pening ahhh!!!

Smlm ptg pkol 6.00pm sharp turun dr opis..then bile smp kat LRT nmpk mcm...apehal org ramai duk kerumun ni??.

Aku jalan selamber lagi..bile makin dekat & tulisan tu makin jelas...

Ini yg aku dpt baca..

Terus mengeletar lutut..bkn sebab ejaan further jadi future...tapi sebab2nye itu...

Staff situ cakap..nk tunggu boleh..tp lmbt sbb LRT tu "manual drive"...ape yg manual aku pun xtau la sbb spjng aku naik LRT x penah nmpk stereng...haha

Terus kol Hata plannya mintak amik kat opis..tp that time JEM nye...subhanallah...duk terfikir je aku akan dinner kat opis...haha

Blk opis jab amik angin..then mase duk relax kat tepi tingkap tgk keadaan...nmpk la 2 ketul LRT dgn 4 gerabak each...terus btau Hata..aku tunggu aje la kejab LRT tu...Lgpun Hata tgk stuck dkt LRT setiawangsa..Maka..aku gagahkn kaki ke LRT semula & alhamdulillah..x smp 20minit dpt LRT & smp la ke setiawangsa...

Smp2 terus ajak Hata g dinner kat AEON AU2 sajo..aku udah kelaparan..plan asal nk blk masak rendang udang terpaksa di-pospone...huhu..


Sabo aje la weh....



Harap2 impian nk masak rendang udang hari ini terlaksana...huhu



End

Wednesday, December 11, 2013

Wordless Wednesday : #23
As Salam

Entry : 1st DRAWING 

Malam tadi buat sesi lukis melukis dgn my lovely Qaisara...Bile turn my Qaisara pegang pen/marker...

Ini lah hasilnya...

Wa!!!!!..rase nk menangis tgk hasilnya...1st time aku tgk my Qaisara lukis something dgn proper even x perfect..at least ade peningkatan...huhu


Alhamdulillah...


End

@templatesyard