October 2014 - My Story Board

Friday, October 31, 2014

CLEO - AUG 2014
As Salam

Alhamdulillah..X sangka nama den boleh tersangkut pd contest by CLEO mag. issue Aug 2014 hari tu...kiki

Aku dapat nih :

Jadi la...memula dapat yg kecik2 dulu...Mane tau rezeki next time dapat yg lagi best..Kan???hoho

Hari ini aku keje halfday sebab nak buat bday celebration my Qaisara...

Alhamdulillah semalam dah siap semua preparation.. Cuma hari ini kene g beli kek..Aku pesen yg belum tergerak lagi nak tempah2 kek nih..hihi..So beli je kek yg rase sesuai & kanak2 dkt taska boleh makan..

In Shaa Allah next year kalau panjang umur, kite tempah kek yg che mek???huhu



Segala persiapan bday che mek utk this time, esok2 aku story ek..huhu..




Salam Jumaat semua...




End

Thursday, October 30, 2014

Mode : Barang Cute
As Salam

Semalam gigih aku cuba menyiapkan 40 goodies bag utk bday celebration che mek esok.. Sampai berperang jgk la sekejab dgn si che mek..haha

Mane la aku x berperang???... Aku mintak tolong Hata tampalkan sticker pd brang yg aku nk bg.. Tapi bile che mek ni koyak..Dengan sticker2 tu skali koyak.. Mau tak hangin??? Lepas tu Hata bwk che mek masuk bilik tenangkn keadaan kejab (macamkan teruk bebeno berperang..kahkahkah).. X sampai pun 1/2 jam.. Aku nampak Hata keluar then che mek pun keluar dgn HANYA BER-PAMPERS & BAJU dah sampai dekat kepala.. Keluar bilik siap sengih2 bagai...kiki

Terus Hata siap2kn che mek.. Alhamdulillah lepas tu che mek dah cool down dah.. Dah x berebut dah nak buat segala bagai dengan aku...haha

So smlm mase lunch hour, aku g DAISO Avenue K plan nk mncari mende lain..Tapi jumpe mende lain..Boleh??haha

Tetibe datang mood nak mncari barang yg cute2 gitu... Makanya.. Sangkut lah mende nih...
PURPLE FORK,
PURPLE SPOON
PURPLE CHOP STICK

Ape angin ntah ler..haha

Set ini aku tgglkn dkt opis sajok...
Jadi la..buat penyeri mug tiap kali minum..haha





End

Wednesday, October 29, 2014

281010 - 281014 = 4 Years
As Salam

Alhamdulillah..

Sudah 4 tahun Allah swt pinjamkan kamu kepada kami wahai anak..
Sudah 4 tahun kami memikul amanah Allah ini untuk mndidikmu..
Sudah 4 tahun kami hidup sebumbung denganmu...
Sudah 4 tahun kami cuba mengajarmu...
Sudah 4 tahun kami cuba membentukmu..
Sudah 4 tahun kami nekad mencari rezeki hanya untuk menyaramu..
Sudah 4 tahun kami curahkan rasa cinta kami kepadamu
Sudah 4 tahun kami berikrar akan mnjagamu hingga nafas kami yang terakhir..

Owh...Tetibe emosi ting tong pepagi nihhh..haha

Happy 4th bday to my lovely Qaisara..


Anakku...
Andai suatu masa nanti kami terlebih dulu dijemput oleh Pencipta...
Ingatlah.... 
Jangan lupa pada Penciptamu..
Jangan lebihkan cinta pada yang lain selain cinta pada Penciptamu...
Jangan lupa pada larangan dan suruhanNya..

Jangan lupa sedekahkan Al-Fatihah buat kami disetiap selesai solatmu..

Owh..Kalu ingat2 balik setiap moment dgn kamu, 
Memang boleh mngalir air mata ibu nih..
Setiap masa adalah masa yang indah dengan kamu walaupun ada ketikanya ibu & ayah jadi bagai pungguk yg rindukan bulan, dapat anugerah "mata panda" kerana melayan kamu & bertukar watak menjadi hulk / singa kerana melihat kerenah kamu...haha





My Qaisara 2nd bday celebration is in progress...
Fuhhh...x sabar nak siapkan goodie bag..kiki

End

Monday, October 27, 2014

Tora Bika - Jakarta
As Salam

Jangan terkejut dgn title entry ini...

Ini bukan nama tempat ye..haha

Itu nama brand Instant drinks 3in1 imported from JAKARTA..hoho

Last month my opismate ade bisnes trip kesana..So as buah tangan, die bagi ini jgk utk rasa...
Tapiiiiii..Baru hari ini dapat rase...

Alhamdulillah...Layan minum..huhu
TORA BIKA - Cappuccino with Choco Granule..

Aku jarang minum cappuccino nih..kiki


X sure dekat M'sia ade ke idak...Tapi kalo ke JAKARTA, In Shaa Allah boleh dapat..huhu




Lepas ni rasenye dah boleh jadi FOOD TESTER dah aku nih..haha
Semua mende pun nk test..Harap2 xde effect yg teruk pada diri sendiri..kiki



Ade sesapa nak offer aku jadi tester dieorg x???kiki




End
HSB.....Jakel..
As Salam...

Jumaat, masa OTW nk blk rumah, aku jadi tetibe mcm loya2.. Then duk uwekkk..uwekkk.. dalam kete.. Mujur la ada plastic..Cepat2 tadah mulut takut2 terkeluar.. Che mek udah siap2 tolong tepuk2kn blkg aku..haha..Drama sgt kan???

Lepas tu smp je rumah aku dh x boleh nk gerak banyak...Badan mula rase melayang je...

Then esok paginya (Sabtu) terus ajak Hata g klinik..Risau plk kena FOOD POISONING..Then pegi plk HSB (Hospital Sungai Buluh) untuk buat BLOOD TEST sebab doctor risau suspected DENGGI..Aku udah rase mcm nak nangis je bile doc ckp kot-kot la suspected DENGGI.. 2 Jam dekat HSB..Alhamdulillah xde ciri2 kena cium dgn DENGGI...kiki..Cuma doktor suh aku stop mkn antibiotik yg klinik bg last 3 days. Sebab VIRUS dh mula ada dalam darah aku.. So aku kena mkn ubat demam every 6hrs & Bykkn minum air...

Mmg rase nak tumbang je badan ni...Bayangkn ek...Siang hari aku ok jer...Tapi bile malam, lepas je siap2kn ape yg patut, terus mncari bantal...Siap pakai stokin lagi..Tak ke pelik?? 5 hari berturut2 demam MALAM...

Cerita JAKEL pulak...

Sabtu, dalam pkol 3pm kot my Kak Yang tetibe kol btau nak ke KL sebab nk ke JAKEL..Ade kain yg perlu die cari...Aku pun OK sajo la...Sabtu pkol 12tghmlm  dieorg smp dkt rumah..

Then semalam, lepas SARAPAN FREE terus ke Masjid Jamek & menuju ke JAKEL...
Muka happy nk g jalan2...
#DianaPhotoApps ..

Alhamdulillah my K.yang jumpa kain yang die perlukan..
Lepas g JAKEL, singgah ke MUAZ Textile pulak....huhu
Dapat rembat 3 helai SHAWL Butterfly... 
Masa dekat JAkEL, aku sempat merembat 4 kaler kain utk buat shawl..3 glitters..1 biase..
Alhamdulillah...Malam tadi dh siap potong ikut shape shawl butterfly..Nnt kalo free, g htr dkt tailor utk jahit tepi..huhu


Tetibe rase macam nak beli mesin jahit tepi la pulokkk...kiki 




Ape cite weekend korang?





End

Restoran Che Mat Delight - Sri Rampai
As Salam

Alhamdulillah, Sabtu hari tu dpt mkn lunch FREE Restoran Che Mat Delight..huhu

Kami ni kalo mende FREEEE mmg laju je..haha

Alhamdulillah..Dapat la makan nasi kak wok dgn ayam kampung goreng..huhu

Restoran ni baru je bukak..Dkt dgn area Sri Rampai..Building baru buat, blkg Wahab Cendol..

Restoran ni menyediakan makanan menu kelate..Malam2 ade buat STEAMBOAT RM20/PAX..

Sesapa yg rase nk melayan tekak menu kelate, sila2 la pergi ye..huhu




End

Friday, October 24, 2014

Beryani Gam Johor
As Salam

Alhamdulillah hari ini our CEO belanja makan nasi beryani gam Johor...
Save belanja utk today...huhu

Jom Layan gambo..
Contact : Mr.Fizal
012 921 1715 / 019 705 1715
Posing siap2 dulu...kiki
Actually...at the same time,
Kami buat SUPRISE bday party utk CEO jgk...huhu..
KEK sajokkkk...huhu
The Cake...
Sedap..Tapi Manisssssssss...

Ape2 pun..Thanks a lot to our CEO yg sudi belanja kami NASI BERYANI GAM JOHOR...Layan jgk mknn die..huhu

Kalo ade sesapa nk try, boleh la kol contact nih...huhu





Ape menu lunch korang plk?





End

Thursday, October 23, 2014

Jeruk Asam Boi Pedas..
As Salam

Fenomena JERUK yang semakin fames skrg nih..Aku adalah salah seorang yang TERLIBAT...kiki..

Kebetulan masa blk kg hari tu aku mmg ade kait buah mangga muda & bwk blk KL.. Terus je idea datang nk buat jeruk tu bile tgk ex-opismate siap jual lagi jeruk nih..huhu

Lunch time smlm sanggup singgah ampang park g beli asam boi RM6.40/100grm & cili padi merah dkt Jaya Grocery..kiki

Semalam, b4 g makan, gigih aku memotong & menjeruk bagai sampai terhiris sikit jari kelingling..kiki
Mempelam yg dipotong ikut bentuk suka hati..haha 
Masukkan Gula 
Masukkan Garam - Secukup rasa
Masukkan hirisan cili padi..Pedas ikut suka hati...
Masukkan asam boi.. 
Siap..Dengan MODEL sekali..haha 
Bagi sebalang kecik utk my SIL rasa..huhu
Baby bear tu IDEA DARI CHE MEK..kiki

Dah siap semua, masukkan dalam fridge ..Dalam 4-5 jam gitu udah boleh dimakan..huhu

Senang aje sebenornye..Tapi bile tak tahu nak mempelbagaikan makanan, mmg duk buat colek & jeruk biase aje la..huhu




Selamat mencuba..kiki




End
Wahab Cendol - Sri Rampai
As Salam

Semalam kami 1 family memenuhkn masa lunch time dgn melayan mee rebus + nasi goreng daging & cendol di kedai Wahab Cendol dkt Sri Rampai.

Alhamdulillah tak menghampakan..huhu

Semua meal pun layan..Char Kuey Teow die pun not bad jgk - my SIL yg ckp..kiki

To those yg rase2 nk pegi...
Sila lah ke Sri Rampai Bisnes Park..Dekat je dgn AEON Wangsa Maju..Dari tepi jalan pun dh boleh nmpk..huhu




End
Diana Photo Apps
As Salam

Kemana kawan2 time cuti semalam..huhu

Last 2 day aku ade join group 1 brand handfon nih...Then dia update ttg apps nih...

Laju2 ku aku d/load & terus try test & error..kiki
Cara untuk menhasilkan effect2 yg disediakan..huhu
1 - Pilih gambo / snap yg baru di sebelah kanan as a background..
2 - Pilih gambo / snap yg baru di sebelah kiri utk ditindih atas background gambo..

Ada more than 5 style yg korang boleh pilih...Ini adalah antara hasil mix & match aku..kiki
Xde la gempak bebeno..tapi ok la as 1st trial kan?kiki 
Red Hot Style...Roses... 
Savanna Style - View + Nescafe 
Red Hot Style jgk rasenye...kiki - US..

Not bad jgk apps nih...
Kalau agak2 nak mncari inspirasi nk mncantikkn lagi effect & style picture korang, boleh la gi sini : Diana Photo


Makin canggih dunia IT sekarang ni kan?huhu
X terkejar rasenye..huhu




Kalau dah try..boleh la share2 dkt sini ye..huhu

End

Tuesday, October 21, 2014

Fynn Jamal : Arjuna Beta
As Salam

Sekarang aku dah mula melayan lagu2 membelai jiwa pulak..wakaka

Hari tu duk melayan Rindukanlah - Encik Mimpi..Sekarang ADD ON lagi lagu ini :
Arjuna Beta - Fynn Jamal

Memula Hata mcm x pecaya je aku tetibe melayan lagu gini... Tapi dilayankannya jugak minat si iteri..Haha

So far aku suka lagu ni..Kenapa? Sebab lagu ni layan...

Igtkn aku yang ibu/mak/mummy takkan sekali abaikan kita. 
Hanya kita je yg sometimes mcm mngabaikan ibu bapa..
Pada aku as long as kita x jadi ibu, selagi itu kita x berapa paham pengorbanan seorang insan yg bergelar ibu..huhu

Skrg aku dh jadi ibu..
Skrg baru aku tahu betapa payahnya nk mndidik anak..
Skrg baru aku tahu betapa susahnya hati si ibu bila si anak buat perangai...kiki



Ok..Layan



End


Dah Dapat Suara Sengau...
As Salam

Dah 2 malam aku dapat DEMAM MALAM..Xtau la knp..Kalo mlm ni demam jugak..Nampaknya esok kene g jumpe doktor..Risau plk rasenye..

Dah 2 hari dapat anugerah suara sengau..Seksi seksa gitu..hoho
Sekarang, kotak tisu ni dah jadi member duk sebelah..Sehelai demi sehelai duk berkepit aje dkt tangan & menjadi mengunjung setia HIDUNG aku..hihi

Harap2 x berjangkit dgn che mek...Aku sakit xpe, sebab Hata ada nak tlg jaga..Tapi kalau che mek sakit..Both of us susah hati...kan?



Harap2 x berpanjangan..
Harap2 malam ni x demam lagi..
Amin..






End

Sunday, October 19, 2014

Traffic Light GANTUNG???
As Salam...
Eh??!! Dapat update lg 1 entry lahhhh..haha
Jumaat petang, dr KL, aku & Hata terus direct ke tempat yg Hata perlu pergi on Saturday.. Mase benti pd traffic light dkt 1 kwsn nih?? Terkejut aku & Hata sbb 1st time tgk situasi gini...
Pada aku keadaan ni mcm membahayakan pengguna jln raya..brp kukuh pun "CABLE" tu, rasenye kalau bertiang lg selamat..hoho

Semoga pengguna jln raya di kswn ini sentiasa brwaspada dgn sebarang kelainan yg brlaku pd traffic light nih..Risau aku tgk...kiki





End

Musim mempelam..
As Salam...
Bersiaran langsung dari rumah mak & abah..hoho..
Berita lanjut aku cite esok...now nak cite ttg buah ini..hoho
Alhamdulillah.. Balik kali ini dpt merasa lagi buah mempelam tepi & depan rumah...kecur lior menengoknye...kiki
Petang ni, Hata blk kerja, kami akan terus blk kl..esok aku koje wehhh!!!

Buat jeruk pun sodappp buah nih..hoho




Ok..itu je yg aku dpt update skrg...

End

Thursday, October 16, 2014

Deepavali Kolam..
As Salam

Alhamdulillah siap jgk kolam utk this coming Deepavali.. Aku & my bos buat yg paling simple sajok..Aku xmo amik risiko sebab nnt risau STRESS nak mnyiapkan..kiki

Inilah hasilnya semalam.. Terus rase sengal2 setiap sendi aku sebab ralit sgt menabur beras..haha
Tepek ini je dkt dinding... 
Simple aje..huhu 
Cantik jgk tmpt letak lilin ni kan?huhu

Siap jgk akhirnya..kiki

Bln 12 nnt dh kene pikiokan decoration utk christmas plk...
Kene fikir Exchange gift pulak..hoho




End
Angin KOREA Kembali... - My Loveable Girl
As Salam

Dah lama rasanya tak update cite drama / movie KOREA kan??kiki

Sejak2 RAIN masuk military school nih, aku dah x aktif mncari cerita korea lain..Ade la hari tu duk melayan sekejab cite Lee Min Ho The Inheraters  tapi sekentut je layan..haha..

Masa my SIL dtg rumah hari tu, tetibe anak sedara Hata btau RAIN ade cite drama baru...Terus angin KOREA mari..haha

Skrg dah episod 8 / 9.. Tapi aku baru terkedek2 nak tgk episod 2..kiki..
Seronok jgk tgk 1st 2 episod ni..huhu


Harap2 cite ni x menghampakan...
Harap2 dpt tgk semula dr episod 1 cite The Inheritors..hoho





End
Zespri ®  SunGold Kiwifruit
As Salam

Kelmarin Zespri ® » SunGold Kiwifruit ada bukak booth dkt cafe opis... Dieorg start pkol 10am..Pkol 10.10am kami dh berjemaah turun ke cafe g beli beramai-ramai..kiki
Sempat berposing pulakkk...haha

Kebetulan masa tu bos finance ckp balance budget weekly refreshment ada lagi..So beli la utk 1 opis.. 1st come 1st serve..hoho..

Banyak khasiat buah kiwi ni kan?
Cuma atas diri kita je nak pilih mknn mana yg sesuai & mampu utk kite follow..haha

Just nak share sikit ttg Zespri ®  SunGold Kiwifruit..
10 reason..

Aku suka jgk dgn buah kiwi ni..Dedulu mase mula2 mkn dapat buah yg still x masak sgt lg..So 1st impression tu mcm..Ewwww!!! x sedap!!!..haha..Tapi bile 1st time mkn kiwi gold ni..MEMANG SEDAP LAH!!!! haha..


Ok..Itu je...





End

Tuesday, October 14, 2014

KLCC...
As Salam

Semalam lepas keje, lelaju aku melangkah menuju ke KLCC sebab Hata ade yearly assessment.. So hata kena amik che mek dulu then pass pada aku...

Smp je dkt entrance menara Maxis, terus menggagau mencari kelibat Hata / che mek..Siap aku tersalah dail number..haha..

Nak kol HATA..tapi terkol HATA-KB..Terpinga-pinga FIL aku..Duk hello..hello...Haha..Aku pun pelik ape kes suara orang lain plk??? Sekali tgk screen???

Terus je cakap aku salah dail..Nak kol Hata..Tp ter-kol umah KB plk..cehhhh...

Lepas Hata pass che mek pd aku, memula bawak che mek g duduk dkt kerusi depan parkson..Aku bedal PIZZA HUT -2 slice..Then bawak che mek ke sini :
Cuci mato dekat Toy R Us...

Pkol 7pm g surau...lepas tu ke babies room sbb che mek poo poo... Then terus je lepak dlm 1 of the BF room..Mujur la xde orang time tu..kiki

Memula che mek main mainan yg ada dekat situ..Then bile bosan terus aku hulur gadget utk layan..
Memula je layan PinkFongSong
Lepas tu????
Layan Chammak Challow pulak!!!
Layan lagu hindi lain pulak!!!

Siap nak buat gaya dah tangan tu....
Cuma aku je tahan jgn "over" sgt...haha 

Pkol 8pm baru Hata settle assessment tu...Lepas siap, blk...
Dinner semalam just makan roti kaya je..kiki






Harap2 ade la rezeki Hata utk next year..kiki
End

Monday, October 13, 2014

Pinky Coat...
As Salam

Pilihan che mek...

Mase g KL Festival City hari sabtu hari tu, tetibe tgk Mac City ade buat SALE...Haha..Tetibe je kaki melangkah masuk kesana..Sebabnya aku terpandangkan angka 70% OFF..Boleh gitu??haha..

Terus belek2 ade x coat yg baru utk gadget aku nih hah..Udah comot bebenor...Kalu dapat dkt che mek...Sebelah tangan pegang makanan, sebelah lagi pegang gadget.. Agak2 gadget tu nk terlucut, masuk makanan cepat2 dalam mulut & sambar gadget..Boleh??
70% OFF kate kooo...

To thos yg beli any gadget dekat MAC CITY..
Sepatutnya mereka dh registerkan korang as member..
So sambil membeli, sambil tu collect point...sampai cukup syarat, boleh jadi pitih...huhu

Selesai memilih, aku tanya che mek nak piluh kaler ape...Ade 5 kaler semuanya...So che mek pilih kaler ini :
PINKY
Kalo ade kaler PURPLE, harus che mek pilih kaler itu..hoho
Jadila..70% Off tu...kiki

So far puas hati dgn new pinky coat nih...Anti-slipjgk...Harap2 boleh bertahan lama..Jgn jadi dgn my mastard coat awal2 dulu..Sekali che mek terlepas, terus sompek a.k.a rongak..Terus x bleh guna...hoho



Tapikannnnnnn...
Aku kannnnnnn..
Tetibe kannnnn..
Jatuh hati pada 1 gadget ni pulak kannnnn..
Gadget apekahhhh??
Haha..Tunggu ade budget baru boleh btau...
Takde budget..Buat angan2 pun bolehhhh..hoho




End
Pepagi hari dah minum Ais...
As Salam

Tetibe pagi ni rase nak minum minuman yg sejuk-sejuk je..kiki..

Terus godek dalam drawer ade x ape2 instant drinks yg boleh tuang terus dgn air sejuk..kiki
Old Town White Coffee - Ice Cold..
Jumpa Instant 3in1 ni..
Terus bancuh..
Terus minum..
Sejuknya terasa mengalir smp ke perut..hoho
Terus rase lega aje tekak..hoho



Ape mood ntah la pepagi teringin ais plk..hoho




End
Dah Pandai Request...
As Salam

Sabtu, pkol 11am gerak ke Platinum Walk - Danau Kota sebab Hata teringin nak makan dekat kedai NASI KAK WOK.. Kedai ni kedai jual nasi berlauk kelantan..

Buka dari Isnin Hingga Ahad TAPI TUTUP ON HARI RABU.
RM5/sebungkus

Lepas makan, plan nak bawak che mek g molly fantasy..Tapi x jadi sebab ade bday party la pulok...So terus balik...

Che mek aku ni sekarang dah pandai REQUEST BERGAMBO...Agak2 ikut pandangan mata dia tempat tu menarik, cepat2 suruh aku keluarkan henpon suh snap gambo die... 
Suruh aku snap die posing gini.... 
Gaya gini pulak...
Lagi!!!!..
Siap silang kaki!!!..haha

Lepas maghrib, kami plan nk g dinner dkt Uptown D'sara, sekali lalu dgn pass barang yg di-order oleh opismate aku...Tapi TAK JADI lagi sebab hujan...Makanya aku saje je ajak Hata g IKANO...Pekena mknn dekat KLUANG STATION...
Tempura Fish & Chips..
Anak ayah sorang ni mkn telur separuh masak 2 Bijik!
Hata Makan Asam Laksa..Not bad..
Sedap jugak sebab dia letak ikan kembung... 
Sambil tunggu makanan...

Lepas makan, terus gerak ke The Curve.. Sebab nak kejarkan masa utk bg che mek main dekat sini :
Free open mini plaground depan kedai buku Border's & Butik Anakku...
- posing ni pun request by che mek...byk lg gambo yg di-request..hoho-

Nampak x jalur kuning dekat baju che mek tuh???
Ade ke patut sambil borak sambil TERCURAH sesudu telur atas baju??
Haih..Mujur la x nak kemana dah waktu tu..Kalo tidak...Aku beli baju dekat tesco je buat salin...hahah


Hoho..Ok..Itu je activity kami...
Semalam pun xde kemana, just tghari tu kami ke Giant Kota D'sara mncari barang sikit..
Then aku kemaskn rumah..

Malamnya Hata masak ikan kembung bakar..
Then aku & che mek siap2 packing candy dalam "bekas" yg aku beli mase dkt KB..
1st phase 2nd bday celebration utk che mek..hoho



Ape activity weekend korang?

End

@templatesyard