+44(0) 1234 567 890 info@domainname.com

Tuesday, March 31, 2015

River View Seafood Restaurant Kuala Selangor

As Salam

Udah almost 6 years x jejak kaki kesini...Hari Sabtu hari tu, kenyitan mata aku berjaya memujuk Hata utk hangkut aku sini..kiki..( kenyit mata dkt asben xpe ye..haha)

Memula kami g PLAZA GM dulu mncari barang Hata...Tapi x jumpe..Semua xde stock..

Then g makan kejab sekadar isi perut sebab x lunch.

Then TURN ON WAZE mencari penunjuk arah.. Bukan x tau..Tapi x berapa nak igt.. Mase dkt sane pun "makan buah langsat" a.k.a sesat 2 KALI gara2 pening tgk waze & WAZE pun pening ikut kami sebab kalo ikut WAZE, dia ikut jalan HIGHWAY, kami ikut jalan kampung...haha

Last 6 years ago, x banyak pembangunan dkt area situ..Skrg udah semakin pesat.. Siap ade pasaraya GIANT & new building jgk..

Tapi Alhamdulillah..Akhirnya jumpe jgk..Naik kebas bontot..Budget dalam sejam terus jadi sejam setengah..kiki
Menanti NEXT meal smp..
Che mek saya nmpk serabut sebab mase dlm kete tido..Bangun tido, tgk sungai..Rambut pun x sempat kemas2 kan...haha
SI ibu yg sibuk nk upload gambo..kiki 
Ini la menu kami..X amik byk sebab risau x habis..
1. Golden Rose Crab - Kalau x silap..
2. Butter prawn.
3. Deep Fried squid.
4. Ikan siakap steam sos tiram..
5. Air plk.. 2 - Air apple asam boi & Jus Tembikai
6. Nasi 3 pinggan.
TOTAL : RM130..
Ikan tu kami sengaja amik yg x pedas..So che mek boleh la makan sekali.. 
View Petang sungai Kuala Selangor...huhu 
Me, My Ct Qaisara
With her dolly yg berjaya "dicukai" masa dkt Plaza GM..

Alhamdulillah kami makan HABIS.. Macam x percaya jer 2 dewasa 1 kanak2 boleh habiskan makanan sebanyak itu...huhu..

Lepas makan, kami gerak blk.. Kali ni blk ikut Highway LATAR.. 3 kali TOL = RM5.30...Kalo x berenti sejam je dh smp TOL KEPONG..

Alhamdulillah, kenyang smp ke malam kami 3 beranak...huhu

Yang pasti, sepjng perjalanan nk ke Kuala Selangor tu, aku DAH NAMPAK gerai jual KEKABU..huhu





End
2 comments

Monday, March 30, 2015

Cotton Project Kembali!!!!!

As Salam

Bile mesin jahit dah keluar dari SIMPANAN, makanya semangat nak mnjahit tu mula la mcm berkobar2..haha

Ahad, gi kedai kain seberang Selayang Mall..Igt nk repeat beli kain cotton yg aku beli dulu..malangnya udah xde..HAMPA..

Maknya hari ni berlari kejab ke Masjid India mncari kain..Alhamdulillah JUMPA!!!..SUKA!!..SUKA!!..SUKA!!.. Dari yg mampu milik, hinggalah yg ke murah aku rembat..Sampai 3 kedai kain aku masuk..haha

Corak FROZEN tu aku belikn utk che mek..Plan nk buatkan sarung bantal..
Lg 3 tu, aku ade special cotton project...Tak dapek nk story skrg sbb nanti risau x siap..haha..

Nanti dh siap, baru la boleh story...idak le org ckp hangat2 tahik ayam...haha
Harap2 project ni siap before raye..Boleh???kiki


Misi mncari PATERN di internet bermula...haha




End
No comments

Back Pain NEEDS Back Bone Support

As Salam

Jumaat, aku TERPAKSA amik MC bile jam 4am aku diserang sakit belakang yg amat..Nak bergerak ke kiri or kanan pun kena kejutkan Hata tolong gerakkan..Rase nak menangis..Terpaksa la jumpe doctor..

Doctor syak aku mcm x cukup kalsium..Dinasihatkan supaya memperbanyakkan pengambilan susu yg mncukupi..Aku jugak dinasihatkan utk membeli ini :
Aku beli dkt D.I.Y jer..Murah..RM9.90 kalo x silap..Beli jgk satu utk letak dlm kete...huhu

Aihhh...bile dh masuk 3 series ni...Macam2 suppliment kena amik..Harap2 nnt ade la rezeki nk amik suppliment lain...huhu

Seksanya rase sakit belakang..Takkan kena tukar tilam kot..huhu





End
No comments

Roti Telur Berlauk & Maggi Goreng

As Salam

Malam tadi aku rase xde selera nak makan nasi.. Terus mintak Hata g beli roti & lada benggala..Bahan2 lain udah ada.. Rupenya Hata pun xde selera nk mkn nasi..
Express Dinner...
Aku masak menu aku...
Hata masak menu pilihannya..kiki
Roti telur berlauk tu aku buat lebih, pagi tadi just masak roti & bawak bekal..
Skrg mood nk roti telur berlauk je..Sebab rase makanan itu pun dh complete..gandum ade,sayur ade, ayam ade, protein pun ade..huhu


Makan 2 keping ini pun dh cukup kenyang bagi aku..huhu


Ape menu dinner korang mlm td?



End
No comments

Dinner with PapaRich

As Salam

Khamis lepas kerja gi jmp somebody dkt Papa Rich...Memandangkan kami sampai awal, makanya moh le kite mengisi perut dulu..Lapo kot...

Menu kami ini :
Trademark wajib bile makan dkt restaurant..haha
Dry Kuey Teow with Steam Chicken..
Sedap weh..Che mek aku pun suka... 
Maggi soup..
Request by che mek..
Makan byk jgk..

Hata perabih yg che mek punya jer..huhu

Elok je kami habis makan, person yg kami nak jmp tu pun smp..Alhamdulillah, sepanjang perbincangan, ade kata sepakat yg kami capai...Now kena tggu keputusannya sahaja within this week or next week.. Harap2 rezeki memihak kami..Kalo xde..xpe..mgkn rezeki kot cabang lain plk...huhu





End
1 comment

Wednesday, March 25, 2015

Mudahnya berzikir dgn ASMA UL-HUSNA

As Salam

Hari tu mase g Mydin, lalu la bahagian sejadah, surah yassin & sebagainya..

Terus terpandang buku ini :

Banyak amalan ringkas yang boleh kita amalkan seharian..Macam2 keberkatan yang akan kite peroleh dgn melakukan amalan ini.. Kadang2 kite terlupa, sedangkan ianya begitu ringkas..Time berdiri tggu LRT or dalam LRT pun boleh diamalkan dalam hati..kan??

Bila usia meningkat ni, seharusnya kite punya kesedaran yang kite sedang menuju kearah kematian yang tidak tahu saat dan waktunya.. IT'S ANYTIME, ANYWHERE.. 

Aku x pernah rasa diri ini sudah cukup amalan.. Senantiasa rasa kekurangan. Jadi, apa salahnya jika kita curi sedikit masa yg ada dgn menambahkan amalan kita utk DISANA nanti. 

Aku bukan nak tunjuk bagus..
Sekadar berkongsi utk kebaikan bersama..
Udah kata sharing is caring kannnn....huhu

Meh aku share a few ayat ringkas yg boleh kite sama2 amalkan..Byk kelebihan yg kite boleh dapat dgn melakukannya...

Yang terakhir ni, adalah info terbaru yg aku dapat...
Terpulang pada individu tu nk percaya atau tidak..
Nak amalkan dgn melakukan ape yg dicadangkan atau sebaliknya...



Semoga kite sama2 dapat mengamalkan amalan yg ringkas tapi memperoleh sesuatu yg besar sebagai balasannya dari Allah swt. Amin





End
No comments

Nasi Arab Al-Amin - Greenwood

As Salam

Semalam mase breakfast, aku bwk bekal lauk malam sebelumnya. Sotong goreng kunyit..Sementara nk bwk ke lunch time tu, aku duk bedal choc bar & biskut..So mase lunch udah le kenyang. Makan fries je dkt cafe opis.

Makanya, abih je waktu keje, harus la perut ni menjerit mintak diisi full tank..kiki

Mase nk blk tu jammed la pulak..

Perut dah makin mnjerit-jerit...

Terus ajak Hata makan dekat sini :
Nasi Mandy - Al-Amin
Plan nk amik yg individual..Tapi rase rugi sebab yg individual xde salad or else..Terus amik set utk average 3 org..Bile menu sampai, igtkn x bleh abih..

Sekali, sedar2 je..Nasi dalam pinggan besar tu tggl sesudu..2 ketul ayam & seketul kambing tggl tulang..Salad 1 mangkuk tu LICIN..Sup je mcm x luak byk sgt..

Alhamdulillah che mek pun layan makan jgk...So mlm td tido lena..kiki


Lately ni tekak asyik layan nasi mandy jer..Kena belajar buat nih..Kopak kalo seminggu nk pekena 2-3 kali..haha






Ape dinner korang mlm td?





End
No comments

Tuesday, March 24, 2015

Kisah Qaisara : School Open Day

As Salam

Semalam Hata dpt What's App group dr school Qaisara btau Esok & Luse adalah open day utk parent dtg jmp teacher & tahu perkembangan anak masing2..

Berdebar2 plk rasenye nk tahu perkembangan che mek..hoho

Skrg mcm2 perangai dah che mek nih..Semakin mncabar utk membentuk..

So far Alhamdulillah, teacher yg mngajar ok..Xde lg dgr rungutan dari che mek macam dulu2...huhu

Setakat sebulan che mek dkt sini, dh ade byk activity yg dijalankan..Antaranya :

1.) Buat ice cream pasu.
2.) Buat hot dog sandwich roll.
3.) Mandi kolam.
4.) Buat puding.
5.) Buat coconut jelly.
6.) Craft by color paper.
7.) Pergi taman..Buat senaman & a few activity lain..
Ini adalah salah satu gambar activity che mek dkt taman..
Setiap activity yg dijalankan, teacher akan post gambar dlm What's App group..huhu

Aku harap che mek ok la dkt school ni smp umur 6 tahun...huhu


Kami pilih hari khamis utk attend open day che mek..Harap2 xde la perkara yg berat2 utk dibincangkan..huhu





End
No comments

Monday, March 23, 2015

Tea Time With Ovaltine..

As Salam

Dah lama rasenye x cite ttg my tea time meal kan? huhu..
Nak buat camno...Activity yg agak lama ditinggalkan disebabkan oleh kesihatan yg x menentu skrg ni...huhu

Ptg ni berjaya jgk aku buat minuman utk tea time..Minum je la..Nak makan yg lite2 or heavy x berani..takut kenyang..Malam ni dh request pada Hata utk masak menu pilihan aku..hoho
Sebelum ada minuman 3in1 lain, aku rasa ovaltine ni la minuman berkhasiat lain yg ada selain dari MILO & VICO..Legend betul jenama ni sebab mampu bertahan smp skrg..

Tambah plk skrg cuaca mcm x menentu, minum panas2..Mmg terus mengimbau kenangan aku masa kecik2 dulu...Dulu2 ovaltine ni dalam tin jer..My kakak ade jgk belikan ini utk ganti susu buat anak saudara aku..Sambil buatkan minuman ni, sambil tu masuk la sesuap dua dalam mulut..haha

But skrg..Aku mcm dh x boleh layan milo..Especially kalo time dlm kete.. Rase nk muntah kalo minum...Tak kire la minum yang sejuk or yg panas..Mmg x boleh masuk dah...

Aku try bertukar ke ovaltine..Setakat ni ok lg tekak utk terima...huhu




Ape minuman kegemaran korang?






End
1 comment

TYT : Herbal Medicated Oil

As Salam

Saje nak share..

Since che mek lahir, aku dh start gunakan TYT oil ni.. Alhamdulillah so far kesannya mmg memuaskan.. Especially bile che mek macam naik gatal2..Sapu cpt2..Kalo sapu malam, esok pagi dh ok..Kalo sapu pagi, malam dh ok..

TYT Oil ni jgk berjaya menghalang nyamuk dari terus mndekati si pemakai..Haaaa..Iklan dkt TV tu bkn propa semata ye..Mmg terbukti berkesan..kiki

Bau die jgk mmg menyenangkan..Tiap kali aku bau TYT Oil ni, mmg teringt zaman che mek baby dulu..Lepas mandi je..Aku massage 1 badan che mek dgn TYT Oil nih..
Product ni jgk DIJAMIN HALAL ye...Takde lg aku dgr romus2 mcm minyak yu yi dulu tu...huhu

Ade 3 size yg boleh dipilih...Rege pun xde la mahal sgt...Mmg mampu milik & berbaloi..

Pendapat orang lain2..Pengalaman pun lain2..
Ini pendapat dan pengalaman aku...kiki






End
No comments

Cerita Sabtu : Makan-Makan

As Salam

Hari jumaat, aku yg kelaparan sebab lunch time just makan putu mayam jer..kiki..Blk kerja terus ajak Hata makan dkt JM Briyani - Selayang Mall ..

Lepas makan g mydin kejab beli brng...That time Hata dpt What's App dr his niece btau nk dtg rumah esok bawak lauk.. Kami just masak nasi sajo... Igtkan nk dtg utk mkn time lunch..Rupanya time dinner..

Makanya, pagi tu kami breakfast merangkap lunch dkt area FRIM then g AEON Big cari la ape2 yg patut..Memandangkan sambal rojak ade lagi, so aku plan nk buat sotong kangkung.. Hata plk masak gulai dalca ayam..Saje je add on lauk..huhu

Kebetulan plk since Jumaat, Qaisara x berapa sihat, jadi kami bg che mek rest secukupnya..So that mlm nnt ade energy utk bersama Sajeeda..huhu

Aku plk siap2 kemaskan bilik tetamu.. Cabinet kecik che mek pun aku susun situ jgk..So nnt che mek aku suh main dlm bilik tu je..kiki..Rumah aku ni udah le 10 langkah che mek je..Kalo ramai2 dkt hall tu, mmg akan nmpk packed sgt..huhu
Ini la himpunan lauk pauk kami malam tu...
- Gulai ikan nasi berlauk ..
- Ayam goreng kak wok..
- Gulai dalca ayam..
- Telur goreng ikan budu..
- Sambal belacan - kelantan style..
- Ulam pun...
- Kepok goreng..
- Sotong kangkung - dessert..haha

Alhamdulillah, lauk semua tggl sepinggan je balance...Telah kami selesaikan time sarapan pagi smlm..Aku makan cicah kuah dgn jemput tepung, Hata plk cicah kuah dgn roti..



Sekali sekala makan bersama..Rase meriah plk..huhu





End
No comments

Friday, March 20, 2015

Shopping Online..

As Salam

Dah lama rasenye aku x shopping ONLINE..kiki..Hari2 pun duk received brng opismate je...kiki

Makanya, last week, aku telah berjaya membeli barangan online...kiki

Xde la ape sgt pun aku beli..Aku berani beli brng yg murah2 je..brng yg x berisiko tinggi utk hilang semasa proses penghantaran & barangan yg berbaloi serta barangan yg boleh ditangguhkan penggunaannya..huhu
Aku beli ini...
My bos said, dalam ni ade surah2 lazim..
Harap2 dgn dgr ini, che mek boleh cpt & seronok utk mnghafal.. =)
Harap2 next week order ni smp.. Sebabnya smlm staff dieorg kol utk tny kaler ape yg aku nk..huhu
Sini pun shopping jgk..huhu

Transaction dibuat semalam..Berjaya membayar utk 6 barang..Tapi kalo guna servis yg delivery nya FOC, harus la kena menunggu at least 21wdys - 30wdys..Sebab diaorg guna courier biase.. Ala-ala normal pos kite la..Kalo nk cpt sampai, kena add on duit..

Dalam ali express ni, semua transaction menggunakan USD..So korang kena pandai memilih & pandai2 la convert to RM sndiri ye...kiki

Since year 2010 kot aku membeli barangan yg x urgent dkt AliExpress ni, Alhamdulillah semua brng yg aku dalam dlm keadaan baik..huhu

Lagi satu, kalau membeli dkt AliExpress ni, korang kena search byk page..kalo korang nk tgk semua la..Sebabnya, kadang2 item yg sama, tapi rege beza2..Mcm semalam, aku beli 1 brng ni, memula jmp US 0.96..Tetibe dkt page lain, jmp product yg sama dgn rege US 0.92..Haaaa..Walaupun hanya beza US 0.04, tetap dikira ye..Alang2 jmp yg murah, brng yg same, why not kite amik yg murah kan???huhu.

Walaupun kite dh spesific-kn 1 nama product tu, kena jgk rajin2 pegi ke page lain..Sebab offer dieorg berbeza2..huhu

Ok..Itu je bebel ttg shopping online aku..huhu

Selamat bershopping..kiki






End
1 comment

Bila Kasut Feveret DITINGGALKAN...

As Salam

Selamat Pagi semua...

Al-Kisah..
Mase blk kg last week, Hata kemaskan kete sikit sebab kasut aku macam TERPIJAK tahi kucing. So Hata tlg bersihkn dan letak la kasut aku tu dkt garage kete.. (AKu xtau Hata tlg bersihkn)..

Masa OTW blk KL, aku perasan kasut tu xde ditempat asalnya..Aku sedapkan hati dgn fikir kasut tu Hata letak dkt seat blkg or dkt bonet kete.. Smp je rumah (dkt KL), terus aku tny Hata..

"Masa kasut keje saya?"

" Ya Allah...TERTINGGAL dkt garage kete rumah abah..Lupa nak letak semula lepas bersihkn tadi"

Terus aku terdiam..Abis tu aku nk pakai kasut ape g keje esok?? Udah le buat masa skrg ni, itu kasut feveret aku... Sabar aje la...TERPAKSA bertahan dgn pakai semua kasut yg ada tanpa rela hati..haha..

Alhamdulillah, semalam dapat jgk pengganti sementara utk kasut feveret aku tu..kiki
Alhamdulillah..So far, aku selesa pakai kasut ni..Ok la kan..Kasut Emergancy..kiki..
Idak le aku pilih rege yg mahal2..Kalo yg ada diskaun tu HARUS..kiki





End
No comments

Wednesday, March 18, 2015

Wordless Wednesday : #51

As salam
Suka jer 2 insan nih dapat jmp dgn maskot ULTRAMAN..
Ini cerita lama..
Tgk tiket dia..Mak aihhhh...
Baik aku byr utk makan..kiki




End
3 comments

Wordless Wednesday : #50

As Salam
Lunch tadi dapat culik boifren blkg aku ni..
Dating lunch sama2..huhu
Dari 2 mggu lps plan nk lunch sama..
Hari ini baru kesampaian..kebetulan boifren ni xde job urgent...huhu

Kami lunch dkt PELITA je...
Alhamdulillah kenyang...huhu
Tembamnya muka saya..haha




End
1 comment

Kisah Qaisara : Belajar & Mengajar

As Salam

Semenjak che mek belajar ni, makin banyak perkara yang perlu kami tapis & kawal sebelum melakukannya / menuturkannya..
Macam aku skrg nih la..Pening weh nak fikir ayat yang terbaik bertutur dgn anak.. Bukan kite cakap sekali die boleh ikut. Kena ulang byk kali..Itu pun kadang2 lupe jgk..

Macam che mek..Sometime, kite terlepas cakap "POYO"..Direct je che mek sound..

"Ibu..Tak boleh cakap POYO..Cakap OVER jer.."
Pada che mek OVER tu sopan sikit..

Bila nampak ambulance, mind set budak ni cepat je berhubung cakap..

" Ibu, dalam tu ade orang mati kan?"
Tak ke kau terkejut bile anak tanya gitu??..Terpaksa la kite betulkan semula..

" Dalam tu bkn ada orang mati..Dalam tu ade orang sakit.."
Tapi aku akan mati kutu bile disoal semula..

" Kenapa dia sakit? "
Kalau dijawab, CONFIRM soalan berantai akan kuar dari mulut che mek..

Kenapa kita tak boleh cakap TIDAK / TAK BOLEH pada anak2??

Sebabnya, kanak2 ni, makin dilarang makin dibuat..
Sebab ape??
Sebab perasaan NAK TAHU dieorg tu makin membuak2..
Cara lain nak larang is... Parent kena cari jalan alternatif lain utk twist ape yang anak nak ke cerita lain..

Makin besar ni, makin aku rasa aku adalah pencipta cerita paling berjaya.. Itu pun kalau berjaya twist keinginan che mek yang kite rasa x sesuai utk die. Kalau x berjaya, aku rasa aku adalah pencipta cerita yang paling WORST sekali..kikiki..

Macam sebelum ni, che mek bangun pagi mesti buat DRAMA..
Alhamdulillah kami dah jumpa solutionnya bile beli majalah ASUH yang kebetulan dalam tu ada 1 cerita ttg :

KENAPA KITA JANGAN MALAS BANGUN TIDUR..
Dalam part tu digambarkan, kalau kita malas bangun, nnt syaitan IKAT BADAN kita dan kita akan jadi malas & x boleh bangun..

Start from that story, hari2 pun aku & Hata brainwash che mek said..

" Kalau Sara, nangis masa bangun tidur, maknanya syaitan dh ikat Qaisara..ibu & Ayah x nampak.. Abihla Sara x boleh bangun gi school"

Alhamdulillah, dah nampak perubahannya sedikit..Hari demi hari, boleh kira dgn jari la che mek bangun pagi diiringi dgn DRAMA..huhu

Alhamdulillah jgk skrg tiap2 malam, sebelum tidur, aku & che mek akan baca doa tidur, mengucap, & baca surah An-Nas. Banyak surah yg aku nak ajar, tapi, x boleh la laju sgt..Nnt tension plk che mek..kiki

TAPI..Kadang2..Dalam toilet pun che mek ni boleh praktis baca surah An-Nas tuh..Cakap byk kali kata x boleh baca dalam toilet..Tapi kadang2 terlepas jgk che mek tu menghafal..huhu

Bukan senang nak mengajar anak ni...Byk yang ibu bapa perlu belajar. Aku bangga dgn parent yg berjaya didik anak dgn jayanya..Kepayahan mengajar anak, rasenye lebih susah dari masa kita belajar dkt U atau kolej dulu..huhu



Ok..Itu je nak bebel pasal che mek saya...





End
2 comments

Tuesday, March 17, 2015

Aku Jadi PELUPA...

As Salam

Last week aju tetibe jadi PELUPA bila x dapat nak LOCKED drawer sendiri!!!..

Tetibe je aku jadi BLURRRR sebab x dapat nk locked mende tuh...Ape kes ntah..

TERPAKSA RELA aje la aku last week utk biarkan drawer tu x berkunci..Kuncinya aje aku tanggalkan, tp x berkunci..boleh??

Ape la yang aku duk pikir sampai nk kunci drawer pun boleh x lepas??

Pagi tadi aku try godek2 lagi...
Ehhhhh!!!!..boleh pulak??
Rupenya last week aku CERDIK sgt locked drawer tu pusing ke KANAN..
SEPATUTNYA nak locked kena pusing ke KIRI...

Macamane la aku boleh x terfikir nak pusing ke kiri kunci tu last week???

Mujur la xde sape yg berkenan nk bukak drawer aku tu...haha
Walaupun xde ape brng berharga sgt..tapi brng2 lain pun penting jgk tu..



Harap2 aku boleh mindset kan semula cara kunci drawer tu...haihhh




End
2 comments

ISTERI...

As Salam

Today just nak share something yg aku jumpa & baca through FB..

Menarik utk dibaca oleh para suami kita..haha


Tak semua isteri suka membebel x tentu pasal..
Semua yg dibebelkan adalah BERSEBAB...

Tak semua isteri suka bising x tentu hala..
Semua yg dibisingkan adalah BERSEBAB..

Harap2 sang arjuna suami fahamilah mengapa isteri anda membebel dan bising...kiki





End
1 comment

Monday, March 16, 2015

Majlis Berendoi

As Salam

Semalam my kak yang ade buat majlis berendoi a.k.a majlis naik buai.. Majlisnya simple je sebab my kak yang said malu nk buat meriah2 sbb dh tua pun ade anak kecik lg..TO me..WHO CARES!!!. Itu rezeki Allah..haha..TP tetap jgk meriah..Tetap jgk perut aku kekenyangan..kiki

Actually aku grk blk Perak Sabtu mlm lepas maghrib. Then tido rumah my k.cik sebab nk bg ukuran baju raya & add on lg 2 pasang baju aku & che mek.Cukup la 4 pasang..Smp raye ke ompek.. This year In Shaa Allah tema kami is JUBAH..huhu

Jom layan gambo :
Sesi mengisi goodie bag..
Aku mampu sponsor candy jer..kiki
Baby Amir... 
My Ct Qaisara..
Excited sgt nk pangku baby Amir ni...huhu
 
Majlis marhaban dimulakan...
Baby Amir dh masuk buai..
Tapi kejab je..Menangis nk susu..huhu
Si atok melayan si cucu yg ke-18..huhu
Me & anak sndiri & anak saudara jgk...huhu
Sgt meriah ke-tembaman saya..kiki

Dalam majlis ni my mak sposor seekor kambing utk arwah my abang. So lauknya kari kambing, gulai lemak terung dgn ikan masin, ikan goreng, ulam & sambal kelapa. Ok la kan? Berselera jgk aku makan..huhu

Aku grk blk KL pkol 2.30pm. Then terus ke ZAWARA SALE..Tapi xde yg berkenan. Ke SOGO plk mncari kasut sebab Hata dah tinggalkan kasut aku dkt garage kete dkt kampung. Udah aku xde kasut g keje. Kasut tu aku sayang sbb sgt comfort bile pakai. Konon2 nak kasi denda la dkt Hata sebab tgglkn..Selamat pitih big bos sebab xde kasut yg aku berkenan..TAPI aku duk borong mende lain plk..haha




In Shaa Allah, kalu umur pjng, AidilAdha nnt kami adik beradik nk kongsi 1 bahagian stp sorg utk buat korban..huhu 





End
2 comments

Friday, March 13, 2015

Friso : Rewards Programme CLOSED

As Salam

Dapat announcement card dari FRISO..

Lepas ni dah x boleh nk collect point dari aluminium foil 700g / 900g or dari kotak 1.2kg susu dieorg lg dah..

Kalau dulu dpt jgk la aku redeem 2 tin susu FRISO GOLD Step 4 utk che mek.. Skrg bile dh dpt tau gini..Gigih kira current point yg dh terkumpul utk last redemption.. Dutch lady pun rasenye mcm dh stop activity gini..Harap2 lepas program ni..Ade la program lain yg lebih menarik ditawarkan...huhu




Iklan:
Susu dutch lady dh packaging baru..Rege sama..TAPI DAH KURANG 100G..Ape kes?







End
1 comment

Tiffany Sequin Lace.

As Salam

Hari Selasa aku buat payment utk 1 barang ni..
Igt boleh la dpt on thursday..Sekali aku TERPAKSA MC pulak..
Alhamdulillah parcel sampai on thursday & my opismate tlg simpankan..

Aku beli ini :
Tiffany Sequin Lace.

Verangan nk ber-lace2 plk baju raya nnt..In Shaa Allah..Huhu..
Aku beli dkt ex-opismate yg skrg mmg jual kain2 gini & byk lagi. Kalo nak sila la visit instagram @faey_rahman.. Berbaloi jgk offer yg ditawarkan..
Aku beli kain ni 1/2 meter..Boleh la sedondon dgn che mek raya nnt..

Igt kalo berkesempatan, nnt nk beli kain lain, so balance dari lace ni boleh tepek dkt kain tu plk..Tema raya tahun ni mmg JUBAH..Dari 1st raya smp la selagi termampu nk beli kain utk buat jubah...haha


Korang mesti dh start tempah baju kan?
Kalo yg beli siap tu..malam raya pun sempat lagi rasenye..huhu





End
No comments

Voucher Haagen Dazs

As Salam

Alhamdulillah kesihatan beransur pulih selepas doctor arahkan aku utk MC 2 hari..Bukan mintak..Tapi atas arahan doctor.

Datang opis hari ni macam biase...
Then 1 of my opismate dtg & hulurkan ini :

Alhamdulillah..Dapat voucher...hihi

Boleh la guna on this weekend..
Ahad ni blk perak kejab sbb my k.yang buat majlis cukur jambul her son Amir..
Kami blk hari je sebab my BIL ade dkt rumah..Aku malu nk bwk die tido dkt kg..huhu




End
No comments

Tuesday, March 10, 2015

Sup Ikan Gearbox - PAK MAT SUP IKAN

As Salam

Mase OTW blk KL semalam, Hata kepingin nk makan menu diatas sebab duk la searching dkt FB org cakap sedap.Huhu..

Makanya, moh le kita melayan...kiki
SUP IKAN GEAR BOX
RM30/bowl
Ini la dia sup yg digembar gemburkan...Memang sedap..Kalo nk SUP KEPALA IKAN pun boleh..Range rege dlm RM50-RM130 ikut size & kapasiti tetamu la kot...huhu
Lagi 1 yg FAMOUS..
Air Teh Ais MADU...
ABC KELAPA
Sedap..
RM5 sebiji 
Che mek saya yg EMOSI balik kali ni..Mgkn x puas main dgn her cousin & her TOKMA & TOKBA also..

Boleh plk mengamuk cakap :

"Sara taknak balik rumah kita...Sara nak blk rumah tok ma.."

Sambil menangis meraung...Aku pulak yg SYAHDU menengoknya...
Tapi sabar aje la...kiki


Ok..Itu je kisah lanjutan dari cite 3 Hari 3 Malam


Makin berakal ni, makin mncabar nak faham emosi che mek..huhu


Nama kedai ni PAK MAT SUP IKAN...
Cara nak gi...Kena google map sebab jalan ni OTW ke PCB tapi masuk simpang ke kiri bile smp area kedai buluh...kalo dari KB...

Susah2 guna WAZE sajo...kiki


End
1 comment

Cerita 3 Hari 3 Malam

As Salam

Jumaat aku amik halfday. Means kuar opis pkol 1pm. Kebetulan same skali keluar dgn Hata. So mintak Hata drop aku dkt AEON Big Wangsa Maju & Hata g solat Jumaat.

Mencari brng bekalan makan utk perjalanan ke KB. Then beli brng dapur utk my MIL sikit.

Gerak dr KL pkol 3pm. Berhenti sekejab dkt Termeloh sebab Hata mngantuk & teruskan perjalanan smp ke KB. Smp KB pkol 9.40pm. My SIL plk ajak mkn dkt kedai. So kami direct ke kedai yg diberitahu.

Smp rumah dlm 11pm gitu. Letak barang, selesaikan ape yg patut & terus Zzzz..

Sabtu pagi Hata g beli cat utk Flood Donation Event dia. Aku duk rumah sajo. Then dinner dgn nasi minyak/briyani dr surau yg my FIL bwk blk..huhu

Ahad pepagi hari lagi Hata dah kena gi Tanah Merah utk 2nd Flood Donation Event. Pkol 3.30pm baru smp rumah. Lepas Asar kami g mkn satay sajo. Then aku plk nk makan COLEK(mknn wajib tiap kali blk KB)..hihihi..

Lepas Isyak ajak Hata g 1 tmpt ekspo nih..Tapi bile smp tmpt tu mcm x dpt sambutan. X ramai org. Terus ajak Hata bungkus SOTONG CELUP TEPUNG dkt JUARA IKAN BAKAR..hihi

Hasil rembatan dkt Pasar Gok Kapur & kebun : 
Buah kedondong tu aku petik dr kebun je..
Buah kundang THAILAND ni aku beli dkt pasar gok kapur. Mak Aiiiiihhhh..Mahal gile..Yg still bertangkai, RM40/kg..yg dh jatuh dr tangkai RM20/kg..Harus la aku amik utk basahkan tekak aje kan...hihi..Jadi la buat merasa...huhu

Malam tu jgk anak sedara Hata gatal2 mcm kena campak..terus decided esok paginya (Isnin) kena bwk g hospital sebab demam on of since banjir & nak muntah je ...Mcm org morning sickness.


Blk kali ni just lepas je kat rumah sebab Hata bz dgn event opis. Tp aku OK sajo...Dapat jgk rehat..huhu






End
No comments

Friday, March 06, 2015

FIRST GIVEAWAY BY MAMA3FARHANAH

As Salam

Dah lama rasenye x join Giveaway..Dikelapangan ini, tetibe rase nk join plk sebab hadiah2 yang menarik menanti 20 peserta bertuah...Ramai tu....huhu
Click banner utk info lanjut..

Senang je syarat2nya... Macam ini :


:: Buat satu entry bertajuk FIRST GIVEAWAY BY MAMA3FARHANAH


:: Copy banner diatas dan backlinkkan ke entri FIRST GIVEAWAY BY MAMA3FARHANAH.


:: Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen FIRST GIVEAWAY BY MAMA3FARHANAH


:: Pemenang seramai 20 orang akan dipilih melalui Random.org.


:: Giveaway ini akan berlangsung dari 5 Mac - 25 Mac 2015 (11.59 pm waktu Malaysia)



Shawl × 3 pemenang
Purse comel × 2 pemenang
Frame gambar × 2 pemenang
Note book + pensel × 3 pemenang
Keychain × 3 pemenang
Fridge Magnet × 3 pemenang
Sheseido Mask (3) × 2 pemenang
Top up RM5 × 2 pemenang

:: Senarai Peserta ::
Senarai peserta akan diupdate dari semasa ke semasa.






Jom pakat ramai2 meriahkan 1st GA by mama3farhanah ni ye..huhu




End
7 comments

Lion Dance

As Salam

Seperti kebiasaan, semua opis yg ade Majority CHINESE staff pasti akan ada LION DANCE dtg ke opis kan? Mau kasi ONG la katakan..huu

Makanya, on 27/2/2015 hari tu, opis aku dh panggil 1 team LION DANCE ni..

Event start pkol 3pm, Lunch time baru sempat nk g cari barang2 utk letak dalam bakul, brng2nya is SALAD, NENAS, LIMAU, LIMAU BALI.

Mujur la kami jmp dkt JAYA GROCERY..huhu

Gambar mase lion dance berlangsung xde sebab bateri HP kong..Camera plk lupe nk bawak...Makanya, bergambar dgn kepala LION aje la..Itu pun time dh abih dancingnya..huhu

Jadila kan dari xde kenangan langsung...kiki

Pkol 7.30pm, opis buat CNY Dinner dkt Corus Hotel..Aku x pergi sebab tahap kesihatan yg x membenarkan aku utk mkn chinese food..Sedey jgk la..Tapi nk buat macammana...Redha aje la..kiki




Kali ni lion dance byk buat kejutan pd staff...Kelako..kiki





End
2 comments