December 2015 - My Story Board

Tuesday, December 29, 2015

MODE : Body Wash & Hand Cream
As Salam

Semenjak dua ni..Rase mcm MODE mewangi dgn mandian & hand cream makin meriah dlm diri ni..huhu

Asalnya bile tgk SALE dari Crabtree & Evelyn , Bath & Body Works , & The Body Shop buat SALE..huhu..

Terus rase nk try..kiki

PAPER BAG hasil CUKAI pada Hata..
Upah jahitkan COSTUME...hahaha



Ok..Itu je nk cite...
Tapi Handcream..shower gel..soap dari kedai2 ni mmg SYIOKKKKKKK... bau dia...
Paper bag hitam belakang tu dikecualikan sebab itu baju utk kami 3 beranak...Utk Ammar xde sebab baru je beli baju jalan die hari tu..huhu

Bukan nak SHOW OFF ye..Tapi nk cite MODE aku skrg...

Plus....
Nak cite..kalo kite buat kerja IKHLAS...
Pulangannya pasti MEMUASKAN & MENGGEMBIRAKAN....haha


Thanks to Hata sebab SUDI melayan..kiki




End
Gastrik
As Salam

Hari Jumaat malam sabtu aku TER-MISSED makan malam...
Sebab time tidokan Ammar..Aku pun gone sekali..Hata kejut pun aku menyahut dlm sedar x sedar..Sedar2 dh pkol 7.28am esoknya sebab Ammar duk tepuk2 pipi aku..Hahaha..

Sudahnya sementara nk menunggu sarapan siap..Aku dh menggigil..urat perut mencengkam2..Nak dukung Ammar pun x larat. Lepas makan kami ke JAKEL SHAH ALAM..Kononnya xmo bersesak2 dkt JAKEL masjid jamek..Sekali 2 helai DRESS je yg dpt...Plan nk memborong kain ELA..x tau kemana..X larat aku nk jalan..Dh la parking jauh..Hata plk sakit kepala..Last2 balik..Smp rumah pkol 1pm... Lepas Zohor masing2 tertido smp pkol 4pm...

Hata ajak g masjid jamek sebab NAK JUGAK MENCARI BOOT...Hahaha...Adoiiii...
Time ni aku dh rase mcm ting tong sikit.. CHERRY BERRY mcm dh nk mula to aku gagahkan jgk...
Parking kete dkt building DBKL..Time bjalan ke Campbell..Aku rase mcm nk tumbang..Rase nk berlari je utk smp kesana..Smp2 je Campbell..Terus mintak Hata belikn roti...sementara aku isi perut..Hata g survey boot.

Settle beli boot..Terus aku ajak Hata blk..Jalan pun ikut DEPAN SOGO..X lalu rasenye nk menyesak dlm pasar mlm tu..Ade Hata kena gendong aku plk dkt belakang..Tangan kiri bwk bag boot, tgn kanan pimpin che mek..depan gendong Ammar dlm carrier..haha

Blk rumah terus aku surrender.. Singgah beli nasi je kejab..itu pun rase mcm LAMAAAAA SGTTTTTT tggu mknn..

Dh pkol 10.30pm aku dgr Hata mcm duk asyik mengulik Ammar..X MO TDO la pulak Ammar dgn Hata..Biase ok je..Hata said time dodoi ( Dlm dukung) Mata dh pejam...Tapi bile jari comel Ammar smp dekat janggut Hata terus MATA SEGAR semula...hahah

Maka aku gagahkan diri bgn..makan sikit utk dptkn energy & x smp pun 15 mnit aku ulit Ammar..Terus lena ...sekali dgn aku jgk lena..huhu

Tapi cite ni x berhenti disaat Ammar tido...

Cherry ni berlarutan smp ke HARI ISNIN...
Pantang aku g toilet nk PU..mesti cherry sekali...
Nak K3^707 pun takut ...Sebab takut tercherry....huhu...


Semalam terpaksa amik cuti sebab aku risau time dlm LRT angin cherry tu smp...
Risau jgk mase brjalan nk ke opis dr LRT tu x bleh tahan...
Tak mo la aku duk ulang alik toilet bile dkt opis nnt...

Dah la cherry ni x Tak boleh HOLD...Sabar aje la..


Alhamdulillah hari ni dh ok...
Tapi dalam hati tetap risau..huhu




End
Umbai : Ikan Bakar Parameswara
As Salam

Hari khamis lepas kami ke UMBAI...
Sebelum gi sane singgah Kajang kejab sebab gi dgn my SIL..
Sebelum gi Kajang...melilau mncari BOOT utk melengkapkan COSTUME Hata sebab on Sunday die ade join charity dr SWMFC..

Gerak dr Kajang lepas Asar...Smp Umbai + Sesat smp ke ladang kelapa sawit dlm pkol 8.20pm gitu..
Hampehnye WAZE..Ntah shortcut mane yg dibawaknya kami..Terus patah blk blkg & re-search..mujur dh x jauh nk smp..haha

Smp2 je org beratur panjangggggggg....
Mujur la ade 1 fmly ni dh nk habis mkn & dpt la kami tmpt duduk...
Pkol 10.30pm baru habis mkn..
Makanan pun ade yg dpt lauk frozen..huhu
10 minit sebelum angkat punggung dh ade akak duk bertenggek belakang kami tggu meja...
Sabar aje la...Terus xde feel makan seafood..hoho..
Gambar awe Ammar yg tgh LAPAR (Hahaha), che mek, Sajeeda & sambal aje yg sempat snap.. Yg lain semua x sompek nk capai fon..Semua dh kelaparan...haha

So far pd aku makanan sini still ok... Cuma x payah la dtg time cuti sekolah or PH..Aku pun x sangka time smp ramai smp mcm tu sekali..Pening kejab..makan mcm kartun..kenyang sekelip mata..Esok paginya..my SIL masak NASI utk sarapan.. Siap dgn lauk daging masak kicap + Assam perut lembu lagi..baru la rase perut betul2 full..hahaha

Ok..itu cite hari khamis & Jumaat...





End
Hasil Exchange Gift & Lucky Draw
As Salam

Lanjutan dari kisah Red Lobster hari tu..huhu

Time blk aku bwk 1 bag penuh dgn exchange gift & lucky draw...Malu kejab bile org dlm lrt ade yg terintai2 wrapping paper aku..hoho..

Time cuti 4 hari lepas baru bukak semuanya..huhu

Nahhh...

Utk exchange gift aku dpt milk cup tu...
Yang lain semua hasil lucky draw...Pouch Naraya tu x berseorangan..Aku dpt NANO BRICKS..tp time amik gambar ni bricks tu dkt opis..huhu

Ok la kan??
Aku memang AIM 4 sekawan tu..hahaha


Ok..itu je cite ttg exchange gift & lucky draw group...huhu






End

Tuesday, December 22, 2015

Farewell Lunch : Red Lobster The Intermark
As Salam

Hari ini makan mewah sikit sebab buat farewell lunch dkt sini..huhu

Good bye my friend...
Semoga anda success di tempat baru..huhu
OUR MENU...


Alang2 buat farewell lunch, kami buat sekali group exchange gift mcm last year..walaupun ahli berkurangan..takpe..Kite GO ON jgk..huhu

Alhamdulillah..Ramai yg sponsor utk lucky draw..
Ahli ade 6 orang je..Tapi hadiah utk lucky draw ade smp 24 set...itu x termasuk lg 1 set ade beberapa dlmnya...huhu

Takpe lah...Janji semua pun happy..
Kiteorg buat ni untuk suka2 jer...
Takde la nk terikut2 sgt...

Ape yg aku dapat???
Nnt aku share dkt entry lain ye...
Kasi bukak semua gitfs yg aku dpt dulu...huhu






End

Friday, December 18, 2015

Star Wars : Kylo Ren Costume
As Salam

Entry lepas aku ade cite ttg costume kan??

Ha....inilah die costumenya...Simple je tang baju..tapi rumit tang lengan..huhu

Hata dapat VIP Invitation dari STAR WARS MALAYSIA FAN CLUB
Dengan semangatnya beli kain ELA suh aku jahit costume tu...
Dengan semangatnya gi tempah pedang light saber...
Dengan semangatnya gi beli topeng kylo ren..
Dengan semangatnya gi beli jeans hitam..
Tu mujur x jumpa boot je..kalo x..mmg complete..

Jenuh aku mnjahit..Sampai luka tangan kena jarum mesin...haha..
Takpe la..janji happy..kan..huhu

Semalam aku & anak2 temankan Hata sekejab je..Sebabnya aku plan nk balik bilik sebelum pkol 9pm...Risau jgk bwk anak2 malam2.. Dinner smlm aku & che mek makan nasi ayam..ok la..janji isi perut..Then lepak bilik smp la pagi tadi gi keje pun dr sane...huhu

Semalam bkn setakat aku je temankan Hata..Dalam pkol 9 gitu..Hata's niece & nephew..my SIL pun dtg jgk..Tp x sempat jmp dieorg..huhu

Jom layan...Semangat nih..haha
KYLO REN COSTUME
Inilah costume yg aku jahitkan utk Hata...Belt tu pun sekali ye...huhu..Ok la kan..Walaupun x perfect..janji boleh pakai & bile pakai nmpk la mcm costume..huhu.
Tak ketinggalan jgk si kecil Ammar..Topeng ni boleh tukar suara si pemakai...Bile aku brcakap dekat dgn mic topeng ni..Terus Ammar senyap..hahah



Ok..itu je kisahnya semalam...




End

Thursday, December 17, 2015

Jawapan : Teka - Teki
As Salam

Terima kasih pada yg sudi melayan..huhu

Ok...Nampaknya dh ada yg jawab betul..huhu

Jawapannya adalah ini :

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

PENGEPIT KUKU....

Tahniah buat blogger Mass Naim sebab dpt jawab dgn betul...
Sila bagi Nama, No.Tel & Alamat ke hanieza.mzamri@gmail.com utk SIMPLE GIFT tu ye..huhu
In Shaa Allah, next week aku post..kalau dapat curi masa...huhu






Actually aku jumpe mende ni mase aku g POPULAR BOOK FAIR dekat SUMMIT USJ..menarik plk tgk...terus grab..huhu

End
Cerita Exchange Gift Office
As Salam..
Sambungan dari kisah ini..huhu

Semalam sepatutnya aku join opis punya exchange gifr event & potluck..

Tapi kelmarin pkol 10pm aku & Hata serta anak2 dah smp kelate..Semalam pkol 8.30pm smp KL semula...Jgn TERKEJUT...huhu

Nenek Hata tenat..So sementara tok mek a.k.a Nenek masih ada ni..Baik la kite melawat..Last skali jumpa rasenye sebelum aku deliver Ammar kot..x igt plk..Makanya itulah kisahnya..Aku x dpt join event opis.

Malam tadi plk tido pkol 3am menyiapkn COSTUME HATA..Costume ape? Nanti la aku cite dkt entry lain ye...Udah mengantuk tahap gaban..Udah dapat MATA MAK PANDA..huhu

Smp opis g sarapan...Naik opis terus g draw..huhu

Alhamdulillah dapat ini :

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

LUNCH BOX..

Huhu...Ok la kan? Janji dpt yg semenggah...huhu

Tak sabar tggu exchange gift & lucky draw utk group plk next week..huhu




Korang yg celebrate dpt ape?

End

Wednesday, December 09, 2015

Teka Teki : Apa Kegunaan Saya??
As Salam

Jom ramai2 pakat teka ape kegunaan barang cute dkt bwh nih :


Jawapan paling CEPAT & TEPAT akan dpt simple gift dr aku...hoho



CEPAT!!!!...kiki



Teka teki berlangsung sampai 2pm esok...huhu





End
Exchange Gift : MASALAH AKU..
As Salam

Title ENTRY mcm ape je kan???hahaha

Ye memang MASALAH aku sekarang ni bile tiap kali nk membeli barang utk EXCHANGE GIFT nih..

Dah beli..ikut suka mata hati...
Dah siap wrapped..

SEKALI time nk htr TETIBE RASE SAYANG PULAK nak bagi..
Boleh gitu????
Terus PAKSA Hata gi kedai cari yang lain sebab aku sayang nk bagi..hoho..
2 Kotak kecik itu adalah hadiah2 ASAL yang aku plan nk bagi utk OPIS event & GROUP event..
Setiap event akan dpt 1 kotak besar & 1 kotak kecik based on BUDGET yg diberikan..

TAPI yang KOTAK KECIK tu la aku sayang nk BAGI..Jangan ckp aku buruk siku ye..belum bg lagi..baru cadang nk bagi..haha

Akhirnya semalam dapat brng REPLACEMENT yang lebih kurang harganya dgn si kotak kecik kesayangan..wakaka..ok la kan??
Office Exchange Gift

Akhirnya..Inilah exchange gift utk office yg berjaya aku pilih...wrapped & letak bwh christmas tree..Dah xmo pandang2 brng lain dah..nnt aku berbelah bagi lagi..Pening lagi Hata nk melayan aku mncari brng yg lain...kiki

Exchange gift utk group pun aku tukar yg lain jgk utk replace kotak kecik tu..Dpt la 2 kotak hampir sama besar mcm dkt atas tu (gambar 1st)..Yang itu pun aku dh pilih..wrapped & tinggalkan dkt drawer office.. Tggl nk masuk dlm paper bag / tote bag / plastic bag je..huhu

Harap2 semua penerima berpuas hati dgn brng yg diterima nnt...walaupun brng xde gambar santa claus or olaf or christmas tree or snow...tapi wrapping tetap ada kaitan dgn christmas..Haha..

Ok..Dah puas hati dgn exchange gift..Lepas ni pening fikir wedding gift this Saturday plk..huhu









Opis korang ade buat gini?
Seronok sebenarnya...
Cuma nk mencari yg sesuai tu yg PENING..kiki





End

Tuesday, December 08, 2015

Short Vacation : Corus Hotel Kuala Lumpur
As Salam

Jumaat lepas aku amik halfday cuti sebab Hata ade company annual dinner. Amik anak2, lps tu drive smp hotel. Then lunch dkt pkol 4 pm..huhu..

Around pkol 4 lebih gitu aku bwk che mek & Ammar ke kolam. Hata plk kena siapkn video & gerak ke lvl 2 hotel utk rehearsal Annual Dinner..

Time mandi2 hujan..Terus ajak che mek & angkat Ammar dr kolam masuk changing room & balik bilik...Smp je bilik..mandi air bersih & dua2 anak sekali dgn aku Zzzzz...Smp ke maghrib..huhu...

Lepas maghrib Hata g Annual Dinner..pkol 8pm aku ajak che mek g cari mknn dkt Avenue K..Malangnya xde yg berkenan..Hangku che mek & Ammar ke KFC KLCC..OTW nk blk che mek nk donut..beli donut..Then terus blk bilik...Makan2 & tggu Hata blk bilik..huhu
Our Room...
@ Avenue K..
Esok paginya aku suh Hata beli sara[an dekat pelita je..Seberang jalan hotel..Malas aku nk keluar aihhh..makan dlm bilik sudahhh..huhu..

Lepas sarapan..lepak2 jab..kemas2 bag..lepas tu kite bersiap g kolam AGAIN sebelum check out..hoho
Suka sgt Ammar dpt main air..huhu
Surrender...Lepas main air..

Pkol 11am gitu kami naik bilik..Mandi dlm bath tab...Si Ammar, x sempat nk pakaikn baju dh merengek dahaga & terus tertido...huhu

Alhamdulillah..Even short vacation tetap happy bile anak2 happy terutama che mek...Suka sgt main kolam..huhu..Dapat jgk release tension kerja walaupun boleh nmpk bangunan opis..haha

Ok la kan...
X mampu gi jauh2..gi yg dekat2 pun ok sajo...huhu




End

Friday, December 04, 2015

Exchange Gift..Kepala Pening
As Salam
ehsan google

Berdasarkan tajuk diatas..hahaa..

16hb ni In Shaa Allah akan ade POTLUCK  sempena krismas & EXCHANGE GIFT jgk..

Alamak Oooiii!!!!..
Kepala dh start pening memikir nk beli ape pulak this year...

Korang ade idea??
Jgn malu2 share sini ye..huhu




End

Tuesday, December 01, 2015

D.I.Y : Sensory Bag
As Salam

Famous sekarang nih dgn pelbagai bahan2 DIY utk baby & kanak2...Aku pun x ketinggalan jgk nak mencuba..huhu

Bersemangat ajak Hata g cari bahan2...huhu

Aku try buat SENSORY BAG.. Macam2 boleh buat..
Bahan2 yg digunakan pun xde la susah sgt nk dicari...
SENSORY BAG

Bagi pada Ammar mmg digigitnya aje..
Bagi pd che mek terus x bleh pakai sebab che mek geram sgt agaknya tgk mende ni..Time kecik dulu xdok..ade ke dicucuknya plastik bag tu dgn lidi bunga telur??? sabar aje lah aku....huhu

Skrg tgk OTW buat softbook plk..
Tapi x siap lg...
Nnt dh siap aku update ye..huhu




End
Ammar Demam
As Salam

Semalam aku kena amik Emergancy Leave sebab ahad mlm Isnin Ammar x nyenyak tido & mengamok..salah position sikit nangis..Paginya (isnin) aku rase kepala & badan Ammar panas..Terus decided utk jaga Ammar dkt rumah..kesian plk kalo paksa htr ke school...memandangkn cuti ade saki baki lagi...boleh la aku amik..huhu

Pkol 8am aku mandikn Ammar..Tapi duk menempel je dkt aku xmo tdo dkt tilam..
Hasil rendaman kedua...tido x lena..nk berkepit je..Wangi sgt kot ibu ni..huhu..Tepek atas kepala tu sekejab sgt..Tangan comel tu asyik nk ke dahi je..Last2 aku tepek dkt belakang badan...huhu 

Hasil rendaman ke-3..Muka ade sengih sikit & time ni tdo 2 jam..Dgn aku sekali lena.. (Cover mlm tadi punya tido..huhu)

Hasil rendaman ke-4 sekali dgn basuh berak..huhu
Alhamdulillah..
Dh kurang bykkkk sgt panas badan..
Dh active semula.
Dh boleh sengih..
Dh x merengek..

Malam tadi pun tidur lena je...huhu



Utk kali ini..Sebolehnya aku try utk x bg sebarang ubat..
Sebolehnya aku try cara sendiri dulu...
Tak mau lagi rasenye perkara yg jadi pada che mek berulang pada Ammar plk..
Kesian sgt pd che mek dulu...




End

@templatesyard